Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Kako organizirati stol na kojem radite kod kuće - za motivaciju

Kako organizirati stol na kojem radite kod kuće - za motivaciju

Stvorite mirni, zeleni prostor u kojem ćete uživati dok radite. Također, razmislite o aktivnom praćenju svojih ciljeva, tzv. 'bullet journaling' metodom, savjetuje organizatorica Sophia Le

VIDEO

Neka vaš prostor radi umjesto vas. Dizajnirajte i organizirajte svoj stol na način koji nije samo oku ugodan, već se temelji na vašem prirodnom tijeku rada. Postavite najčešće korištene predmete u središte radnog stola tako da budu nadohvat ruke u trenutku kad sjednete. Imate li tri olovke koje uvijek volite koristiti stavite ih u slatku šalicu i uklonite sve što ne upotrebljavate tako često. Smanjite nepotrebnu gužvu, čak i ako je lijepa, savjetuje Sophia Le, stručnjakinja za 'bullet journaling', metodu učinkovitog planiranja vremena i obveza.

POGLEDAJTE VIDEO Hrana koja pomaže u boljem pamćenju:

Pokretanje videa...

01:19

Također, osim urednog i praktičnog radnog stola, važna je i motivacija za rad od kuće. Naime, kad svakodnevno radite u istom prostoru lako je izgubiti motivaciju prije nego što je radni dan uopće započeo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

- Složite ploču nadahnuća ispunjenu dragim fotografijama, motivacijskim citatima i suvenirima koji će vam pomoći da se usredotočite i lakše napravite posao. Tijekom vikenda iznova pregledajte što imate na ploči i promijenite to novim stvarima koje su vam važne kako biste mogli početi iznova s poslom sljedeći tjedan - kaže Sophia Le.

Kako poboljšati odnose sa šefom? Budite iskreni i imajte na umu da je i on ljudsko biće
Kako poboljšati odnose sa šefom? Budite iskreni i imajte na umu da je i on ljudsko biće

Osim toga, unesite prirodu u svoj dom, to će vam zasigurno poboljšati raspoloženje, opustiti vas i motivirati za posao.

- Stvorite mirni, zeleni prostor u kojem ćete uživati dok radite. Usvojite obitelj biljaka koje će vas podsjećati da velikim stvarima treba vremena da izrastu te da se mijenjaju svaki dan - savjetuje i dodaje da razmislite i o aktivnom praćenju svojih ciljeva, tzv. 'bullet journaling' metodom koju je osmislio Ryder Carroll iz SAD-a.

Ilustracija pisanja

- Tako ćete povećati produktivnost pažljivim organiziranjem poslova i vremena, a time i rasteretiti misli te se moći bolje koncentrirati na sam posao - kaže Le.

Tu se zapravo radi o urednom i redovitom zapisivanju važnih obveza, navika, razmišljanja... To je nešto između poslovnog planera i dnevnika, a oni koji su iskušali tu metodu kažu da definitivno poboljšava stil života. Važno je imati na umu da nema strogih pravila nego svatko metodu prilagođava sebi i svojim potrebama.

- To je super fleksibilan način ne samo da organizirate svoje zadatke, već vas potiče da razmišljate i bavite se bilo kojim mislima ili detaljima koji su vam važni tijekom dana. Odaberite prave alate, dobru bilježnicu i omiljenu olovku. Pratite svoje ciljeve - objasnila je Sophia Le.

10 znakova da vam je potrebno čišćenje od negativne energije
10 znakova da vam je potrebno čišćenje od negativne energije

- Kreiranje jednostavnih stranica za praćenje pomoći će vam da se pridržavate posla i osobnih ciljeva, bilo da se radi o izgradnji zdravih navika poput pijenja više vode ili provjere koliko ste blizu uštedi dovoljno novca za odmor. Ne samo da dobivate trenutno zadovoljstvo svaki put kad nešto označite, već dobivate i jasniju ideju o napretku koji ste postigli - dodala je.

I za kraj, ne zaboravite redovito uzimati pauze tijekom rada kod kuće. 

- Obavezno u dnevniku zabilježite vrijeme za ručak, kratku šetnju ili brzo istezanje. To vam daje priliku da poslažete u glavi očekivanja onoga što realno možete napraviti u jednom danu, upravljate razinom energije, ponovno procijenite prioritete i povećate ukupnu produktivnost - zaključila je, a prenosi thecourier.com.au.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru