Obavijesti

Lifestyle

Komentari 33

Kako prolaze samci po svijetu? U Maleziji napišu broj telefona na naranču i bace je u rijeku

Kako prolaze samci po svijetu? U Maleziji napišu broj telefona na naranču i bace je u rijeku

Čudne vam se stvari mogu dogoditi ako ste samac u ovih sedam zemalja diljem svijeta. Od nekih vrlo bizarnih praksi do zabavnih tradicija - samcima ovdje nikada nije dosadno

VIDEO

Ponekad je teško biti samac, a zadnje što želite je da vas na svakom obiteljskom okupljanju stalno podsjećaju da ste sami ili da su vaši jajnici tempirana bomba. Tada vas preplavljuje osjećaj obrane statusa usamljenosti svima koje poznajete pa nadiru opravdanja o izbirljivosti, o radu na sebi i slične 'isprike'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Razvodi se od sebe VIDEO

Svi smo nekad bili 'tamo'. I dok ove izjave mogu biti istinite za neke pojedince - one koji jednostavno znaju što žele i neće se zadovoljiti s manje - neke se ponavljaju samo zbog stalne potrebe objašnjavanja svojih odluka drugima.

Ako to već nije dovoljno loše, postoje neke zanimljive i bizarne tradicije iz cijelog svijeta koje se usredotočuju na ponižavanje onih koji su slobodni - sve iz zabave, naravno.

15 stvari koje nijedan samac ne voli: Pokušaji tješenja, druženje s parovima, ljubavne poslovice
15 stvari koje nijedan samac ne voli: Pokušaji tješenja, druženje s parovima, ljubavne poslovice

Neke zemlje prakticiraju javne ceremonije ili javno ponižavanje, dok druge priređuju urnebesne zabave ili sudjeluju u ljubavnim ritualima u nadi da će pronaći ljubav.

Njemačka

Njemačka je ispunjena brojnim tradicijama za samce, uključujući 'Schachtelfest' - festival posvećen svim 'usamljenicama' koje se približavaju 25. godini. Riječ 'Schachtelfest' ili 'alte Schachtel' doslovno znači 'stara kutija'.

Prijatelji će skupiti sve vrste kutija za selidbu, kutija za cipele i ostalo, a zatim će rano ujutro ili tijekom noći prije rođendana blokirati vam ulazna vrata sa svim tim kutijama. Ova pomalo čudna tradicija započela je nasumično i samo iz zabave.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli @ranja_na

Njemačka također ima tradiciju prema kojoj ako ste neudana žena s 30 godina, od vas se očekuje da čistite kvake svojih prijatelja četkicama za zube.

Međutim, ako ste neoženjeni 30-godišnjak, sve što trebate učiniti je pomesti stepenice. Ipak, možete se izvući iz ovih poslova ljubeći nekoga suprotnog spola. 

Francuska

Francuska tradicija Dana Svete Katarine mnogo je ljubaznija prema slobodnim 25-godišnjakinjama s velikim slavljem 25. studenog. No prije nego što krenu na zabavnu proslavu, postoji molitva koju bi žene trebale izgovoriti noć prije rođendana koja u prijevodu zvuči - 'Gospodine, daj mi dobrog muža. Neka bude nježan, bogat, velikodušan i ugodan'. Nakon ove 'duhovite molitve', šaljete ohrabrujuće razglednice drugim ženama koje su same, a koje se nazivaju 'Catherinettes', u čast samoj Svetoj Katarini.

Ali to nije sve - prijatelji ovih djevojaka moraju im napraviti lude šešire koji trebaju odgovarati njihovoj osobnosti - zatim se mogu pridružiti paradi na kojoj pokazuju svoje otmjene šešire.

Pet znakova Zodijaka kojima je bolje solo nego u ljubavnoj vezi
Pet znakova Zodijaka kojima je bolje solo nego u ljubavnoj vezi

Austrija

Tradicija 'Zwangspolterna' namijenjena je svim 30-godišnje nevjenčane ljude iz gornje Austrije. Prijatelji će vas iznenaditi, obično na poslu, eklektičnom odjećom pripremljenom za vaš poseban dan, koju morate obući bez pitanja, i prodavati nasumične predmete strancima - uključujući alkohol ili lizalice. Zatim skupite sav novac koji ste zaradili i sve potrošite na piće i večeru za sebe i svoje prijatelje. 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Objavu dijeli Nicole (@_nici_87)

Kina

Iako nije posebna tradicija, 'Shanghai Marriage Market', održava se svake subote i nedjelje od 12 do 17 sati u People's Parku u Šangaju. Roditelji nevjenčanih odraslih hrle ovamo u nadi da će pronaći prikladnog partnera za svoje dijete.

Podaci - uključujući dob, visinu, posao, prihod, obrazovanje, obiteljske vrijednosti, kineski horoskopski znak i osobnost - napisani su na komadu papira i obješeni na trakama među ostalim roditeljima - što u suštini čini oglas za izlaske. Roditelje se potiče da šetaju i razgovaraju s drugim roditeljima kako bi sklopili dobre odnose, donosi Wedded Wonderland.

Malezija

Sedmog dana, sedmog mjeseca lunarnog kalendara žene se potiču da napišu svoje telefonske brojeve na naranče prije nego što ih bace u najbližu rijeku. Ova tradicija 'Chap Goh Mei' prakticira se u nadi da će muškarac njihovih snova podići njihovu naranču i nazvati ih.

Međutim, prodavači voća često skupljaju iste te naranče jer se smatraju sretnim voćem i preprodaju ih na tržnici, čak i s još uvijek ispisanim telefonskim brojevima na njima. 

Armenija

U Armeniji se vjeruje da ako ste slobodni, trebate pojesti slani komad kruha. To će vas natjerati da sanjate svog budućeg partnera. Međutim, to morate učiniti na dan sv. Sarkisa, dan koji slavi ratničkog zaštitnika ljubavi i mladosti. Kruh mora ispeći ili vaša baka ili sredovječna žena koja je sretno udana.

Danska

Tradicija je da se neoženjeni 25-godišnjak veže za stolicu ili stup za svjetiljku i da netko od njegovih 'prijatelja' baca obilne količine cimeta preko njega. Ova tradicija datira još iz 16. stoljeća kada su danski prodavači začina posvećivali toliko mnogo vremena svom zanatu da bi zaboravili pronaći nevjestu. Od tada se mladim nevjenčanim ljudima ruga cimetom kao činom podsjećanja da bi uskoro trebali pronaći partnera.

%3Cscript%20async%20src%3D%22https%3A%2F%2Fplatform.twitter.com%2Fwidgets.js%22%20charset%3D%22utf-8%22%3E%3C%2Fscript%3E

Poznato je i da je ovaj običaj može postati opasan, kada je jedan čovjek zapaljen nakon što je tradicija pošla po zlu. Srećom, imao je masku kako bi zaštitio lice i zadobio je samo manje opekline na nogama.

POGLEDAJTE NOVU EPIZODU SHOWA 'TKO MI BOLJE KUHA?':

Jeste li zaista spremni za vezu? Postavite si ova bitna pitanja
Jeste li zaista spremni za vezu? Postavite si ova bitna pitanja
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 33
VIDEO

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto
'AS' U RUKAVU

Živio je s penisom na ruci šest godina, a onda mu je konačno presađen na pravo mjesto

Ud je izgubio 2014. nakon infekcije, a onda su mu ga liječnici prišili na ruku. Tamo je 'rastao' čekajući operaciju. Većinu vremena ga je skrivao u dugim majicama, a nekad bi mu i 'ispao'

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji
ČUVAJTE IH

Ova četiri horoskopska znaka su najodaniji i najiskreniji prijatelji

Pravi prijatelji nezamjenjivi su ljudi u našim životima, a kako se kaže, ako imate i samo jednog, pravi ste sretnici. Evo koji horoskopski znakovi su najodaniji prijatelji
Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'
NIJE IH SE TRUDILA SAKRITI

Zasjenila sve na svadbi: 'Nisam kriva što imam ogromne grudi'

Vjenčanje je prigoda koja ima posebna pravila odijevanja, no neki ipak pretjeraju. Naročito kad je riječ o uskim, kratkim haljinama od čipke i prozirnih materijala