Obavijesti

Lifestyle

Komentari 15

Kako se nositi s prijateljem koji se uvijek žali na svog partnera

Kako se nositi s prijateljem koji se uvijek žali na svog partnera
1

Razgovori s prijateljima o vezi s vašim partnerom su normalni te čak i zdravi, mogu vam pomoći da procesuirate osjećaje ili da određene probleme počnete gledati kroz drugu perspektivu

VIDEO

Kad se vaš prijatelj neprestano žali na probleme u svojoj vezi, to može imati posljedice na vaše prijateljstvo. Neprestano slušanje vašeg prijatelja o nezadovoljstvu u njihovoj vezi neizbježno mijenja vašu percepciju o njegovom partneru.

- Ako vam prijatelji uglavnom pričaju o negativnim aspektima njihove veze, tako vam daju nepotpunu i moguću krivu sliku odnosa - rekla je terapeutkinja iz Chicaga, Anna Poss za HuffPost. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Preljubnici otkrili koje žene biraju za aferu 00:26

Tada vam se možda neće sviđati njihov partner te ćete postati frustrirani zbog njihovog ostajanja u vezi za koju smatrate da je u potpunosti negativna. A ako vaš prijatelj radije razgovara s vama o njihovim problemima umjesto da o njima razgovara sa svojim partnerom, to bi moglo štetno utjecati na njihov odnos

- To je neka vrsta odlaganja. Možete odlagati taj problem, ali taj problem neće nestati - rekla je Nicole O-Pries, terapeutkinja iz Virginia Affirming Counseling u Richmondu. 

- Morate raditi na problemu. Morate raditi na vezi - dodala je.

U nastavku terapeuti upozoravaju da su reakcije vašeg prijatelja možda pretjerane te dijele savjete kako reagirati na takve situacije.

Kad iskaljivanje ide predaleko

Iako želite da vašoj prijateljici bude ugodno razgovarati o njezinim problemima u vezi, neprestano slušanje o tome svaki put kada se nađete, nije dobro za vašu prijateljicu, njihovu vezu, niti za vaše prijateljstvo. 

Zapeli u lošoj vezi? Psiholog je otkrio tri glavna razloga za to
Zapeli u lošoj vezi? Psiholog je otkrio tri glavna razloga za to

Kako riješiti situaciju

Nemojte se bojati postaviti ograničenja

- Osobe koje imaju zdrav odnos bi trebali biti u mogućnosti rješavati određene situacije na dobar način. Dakle, sasvim je u redu postavljati neka vremenska ograničenja  koje posvećujemo negativnim razgovorima o njihovom partneru - rekao je Poss.

- Možete im reći primjerice:" Primijetila sam da svaki put kada smo zajedno, naši razgovori se uglavnom tiču tvoje veze. Bilo bi puno bolje ako bi u vremenu koje provodimo zajedno  pričali o drugim aspektima našeg života - kaže.

Oduprite se iskušenju da im dajete savjete, osim ako oni to ne zatraže

Slušajući vašu prijateljicu kako po drugi put priča o tome kako njezin partner nikad ne pomaže u kućanskim poslovima, možda ćete pomisliti: Zašto jednostavno ne prekine s njim?! Ali ipak se suzdržite izražavanja vaših mišljenja.

- Imajte na umu da niste vi ta koja je u vezi s njim. Ono što bi moglo biti neugodno za vas, možda nije za vašeg prijatelja - rekla je bračna i obiteljska terapeutkinja Caroline Madden za Verily Magazine.

- Nemojte vršiti pritisak na nju da prekine vezu, čak i ako vam kaže da želi prekinuti - dodala je.

Predložite im razgovor s profesionalcem

Zapamtite da ste vi njihov prijatelj, a ne njihov terapeut. Možete slušati samo toliko.

- Predložite im da će imati više koristi od razgovora s profesionalnim savjetnikom ili terapeutom - savjetuje.

Ako sumnjate da je vaš prijatelj u toksičnoj vezi, podržite ih

Postoji velika razlika između prijatelja koji oplakuje neugodne navike svog partnera i nekoga čiji odnos može ugroziti njihovo emocionalno ili fizičko stanje.

Mnoge žrtve zlostavljanja se ne otvaraju svojim prijateljima o toksičnoj dinamici u njihovim vezama. Dakle, ako vam prijatelj dovoljno vjeruje da vam se povjeri, budite im sigurna zona kad žele razgovarati, nudeći im mjesto za boravak ili im pomažući da pronađu terapeuta.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Pokretanje videa...

13:25
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 15
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...