Lifestyle

Komentari 8

Kako se pravilno riješiti ulja od kuhanja: Ne bacajte ga u odvod

Kako se pravilno riješiti ulja od kuhanja: Ne bacajte ga u odvod

Jeste li znali da možete reciklirati svoje ulje za kuhanje? Sve što trebate učiniti je pustiti da se ohladi na sobnu temperaturu, procijediti ga kroz maramicu i uliti u hermetički zatvorenu posudu

Ako ste se rješavali ostatka ulja tako što ste ga izlili u odvod sudopera ili bacili van u dvorište, cijelo vrijeme ste to pogrešno radili. Nepravilno odlaganje ulja, poput izlijevanja u odvod je opasno. Mast se zgrušava u grudicu koja se lijepi za cijevi. Kao posljedica može doći do začepljenja odvoda.

POGLEDAJTE VIDEO:

Postoji mnogo načina za odlaganje ulja na čist i zdrav način. SeQuential, tvrtka specijalizirana za recikliranje rabljenog jestivog ulja i pravilno odlaganja predlaže neke:

Ponovno ga iskoristite za kuhanje

Jeste li znali da možete reciklirati svoje ulje za kuhanje? Ovo je osobito korisno ako često pržite hranu ili koristite puno ulja za kuhanje. Sve što trebate učiniti je pustiti ulje da se ohladi na sobnu temperaturu, procijediti ga kroz maramicu i uliti u hermetički zatvorenu posudu.

Možda ćete ga trebati procijediti nekoliko puta kako biste bili sigurni da su sve mrvice nestale, ali kada se očisti, možete ga ponovno upotrijebiti do dva puta. Imajte na umu da biste trebali ponovno upotrijebiti ulje u roku od dan ili dva.

Ulijte ga u posudu

Ako nakon kuhanja imate samo malo viška ulja, možda neće biti dovoljno za recikliranje. Jednostavan i učinkovit način da ga se riješite je da ga pustite da se ohladi, a zatim ga ulijte u jednokratnu posudu, dobro zatvorite i bacite u smeće.

Dodajte ga u kompost

Ako ste svoje ulje koristili za kuhanje biljnog obroka, razmislite o tome da ga dodate u kantu za kompost. Vaše bube i crvi bit će vam zahvalni! Samo pazite da to ne radite s uljem u kojem se kuhalo meso, piše Real Simple.

Najčitaniji članci