Lifestyle

Komentari 5

Kako znati da će brak potrajati - fotografi za vjenčanja su otkrili

Kako znati da će brak potrajati - fotografi za vjenčanja su otkrili

Smijeh je ključ svake uspješne veze. Također, ako parovi mogu prevladati nelagodu što, recimo, stoje pred objektivom nekoga koga ne poznaju, i znaju se usredotočiti na zajedničku zabavu - i to je dobar pokazatelj

Tijekom fotkanja vjenčanja ili zaruka, fotografi posebnu pažnju posvećuju govoru tijela partnera, kako se gledaju... jer je sve to važno za hvatanje pravog trenutka kamerom. Dvije fotografkinje Ariele Chapman i Erica Whiting otkrile su kako one mogu zaključiti hoće li veza ljubavnog para trajati ili neće. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Parovi koji se zajedno smiju, ostaju zajedno

I Ariele i Erica smatraju da je smijeh ključ svake uspješne veze. Također, kada zajedno mogu prevladati nelagodu što, recimo, stoje pred objektivom nekoga koga ne poznaju, i znaju se usredotočiti na zajedničku zabavu - i to je pokazatelj njihove dobre budućnosti.

- Kad se parovi puno smiju tijekom snimanja, to pokazuje koliko uživaju jedno u drugome. Smijeh je izuzetno važan za dobru vezu, šaliti se međusobno je ono što život čini zabavnim. Jer, život ne bi trebalo doživljavati previše ozbiljno. Kada fotografiram parove i oni se smiju, to mi daje naslutiti da će njihova veza trajati - kaže fotografkinja Ariele Chapman.

Kontakt očima i suptilni dodiri

Njezina kolegica primjećuje detalje poput kontakta očima i suptilnih dodira.

- Dobri pokazatelji uspješne veze su i puno kontakta očima te suptilni fizički dodiri, poput držanja za ruke, čak i kada ne gledaju jedno u drugo ili dok se druže s drugim gostima i obitelji. Po meni je to najveći pokazatelj hoće li brak trajati - rekla je Erica.

S druge strane, nailaze i na parove koji se tijekom snimanja svađaju ili ponižavaju jedno drugo. U takvim slučajevima nema puno dileme - njihova veza vjerojatno neće dobro završiti niti će živjeti sretno dok su zajedno. Pravi partneri trebali bi težiti tome da povećavaju samopouzdanja voljene osobe, a ne da ga srozavaju.

Loši znakovi

Erica kaže kako postoji još jedan loš znak - kada je jedan od partnera potpuno nezainteresiran za fotografije vjenčanja niti ima interesa sudjelovati u tome. Kaže kako zna vidjeti parove koji se zbog toga svađaju pred kamerom ili postaju sarkastični, a to nikako nije pokazatelj sretne veze koja će trajati cijeli život.

Obje fotografkinje napominju kako sama svadbena zabava i članovi obitelji mogu otkriti koliko će taj brak biti uspješan.

- Sukobi, napetosti ili svađe na samoj zabavi ili sa članovima obitelji pokazuju znakove stresa u vezi ili su pokazatelji da će kasnije u vezi biti neugodne napetosti - kaže Ariele i dodala da, s druge strane, komplimenti koje partneri izgovaraju jedno drugome tijekom snimanja su dobar znak za sretnu vezu.

'Podižite partnerovo samopouzdanje'

- Najbolji savjet koji im mogu dati je taj da podižu samopouzdanje partnera, a ne da ga spuštaju. Na primjer, ako tijekom fotografiranja partnerica kaže da se osjeća natečeno ili se ne osjeća lijepom, partner im treba uputiti riječi ohrabrenja tipa 'Lijepa si', ili nešto drugo što će ojačati njezino samopouzdanje. Mislim da su parovi koji se međusobno izgrađuju i podižu si samopouzdanje dobar potencijal za sretnu vezu - dodala je.

Ipak, napominje da je teško tvrditi hoće li veza trajati ili ne, ali moguće je pretpostaviti po nekim sitnicama. Našalila se da bi najbolji pokazatelj bio 'gledati ih dok sastavljaju namještaj iz Ikee', prenosi Insider.

Najčitaniji članci