Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Kamo za vikend: Od disko ludila 'Studija 54' do planinarenja i dočeka u podne u Fužinama

Kamo za vikend: Od disko ludila 'Studija 54' do planinarenja i dočeka u podne u Fužinama

U zagrebačkoj Tvornici kulture u subotu 30. prosinca održava se party povodom 25 godina od Studija 54, a prije ranog dočeka u Fužinama možete planinariti

VIDEO

Ako ćete zadnji vikend u godini provesti u Zagrebu, u Tvornici kulture u subotu, 30. prosinca, s početkom u 21 sat, čeka vas posebna poslastica: Podsjetnik na Studio 54, u organizaciji DJ-a Tome Ricova, uz pojačanje DJ Nene i zvijezde zagrebačkih tuluma Stanka Bondže.

POGLEDAJTE VIDEO: Ovako je bilo u Fužinama, na dočeku nove godine u podne, prije nekoliko godina

Pokretanje videa...

Ispraćaj Stare Godine u podne u Fužinama 01:57

Party je organiziran povodom 25. obljetnice legendarnog programa Studija 54, uz listu najvećih hitova 70-ih, od Diane Ross, Bee Geesa, Chica, ABBA-e, Boney M-a i mnogih drugih izvođača. Dress code je poznat: poželjno je oživjeti blještavilo glamura iz vremena najvećih disko klasika, uz lude plesne pokrete koji su nekad poticali na hedonizam i dekadenciju, a danas su odlična kulisa za sjajan provod. I dobra priprema za ludi doček 2024. godine.

Inače, na Silvestrovo će se u novoj pješačkoj zoni u Masarykovoj i Preradovićevoj ulici  održati i ludi ispraćaj 2023. godine. U 11 sati  počinje predstava za djecu, uz nazdravljanje dječjim pjenušcem i darovima. Bit će tu i besplatni facepainting, od 11 do 13 sati, a odmah nakon te proslave kreće i  zagrijavanje za odrasle:  DJ Stanko Bonžda i DJ Zozzo sve pozivaju na ludi Disco house party, a od 18 sati DJ pult zauzima DJ Primec koji će nas uvesti u iduću godinu. Za dobru klopu i još bolju cugu za ispraćaj 2023. godine pobrinut će se ugostitelji u 10 adventskih kućica s prigodnom street food ponudom i tradicionalnim domaćim zimskim jelima u slanoj i slatkoj varijanti.  

POGLEDAJTE VIDEO: GDJE SLAVITE NOVU GODINU?

Kišni razdraganci u Zagrebu ili izlet?

Zadnji dan godine, nedjelja, 31. prosinca, u prijepodnevnim satima često je rezerviran za dječji doček Nove godine, pa tako i Zagrepčani svoje mališane ili klince koji gostuju u gradu mogu povesti na Trg kralja Tomislava, u Ledeni park. Ekipa Ledenog parka priredila je bogat program dočeka za velike i male posjetitelje. Za Staru godinu očekuje vas najluđi tulum za djecu uz Ivanku Mazurkijević, Mrleta i Kišne razdragance, facepainting s vilenjacima te odbrojavanje u podne. Družit ćemo se uz odličan glazbeni program, bogatu ponudu hrane i pića, a sve u veselom iščekivanju 2024. godine u koju, na ovoj lokaciji, doslovce možete uklizati.

Kako bi blagdanska idila bila potpuna, organizatori su posvetili jednaku pažnju i odraslim posjetiteljima, kreirajući program koji će upotpuniti radost blagdana za sve generacije. Osim bogate ugostiteljske ponude tu je i posebna ponuda toplih pića, koktela i nezaobilaznog pjenušca, glazbeni program u ritmu najljepših domaćih i stranih blagdanskih hitova koji će sigurno rasplesati posjetitelje te nekoliko fotopointova, od kojih se posebno izdvaja poljubac ispod imele, idealan za zaljubljene parove. N

ovogodišnji program trajat će od 11 do 1 iza ponoći, no klizalište će, izvanredno te noći, biti otvoreno sve do 2 sata, kako bi posjetitelji mogli doslovce uklizati u novu godinu.

Kako bismo kraj godine mogli dočekati uz relativno lijepo i toplo vrijeme, mnogi će se, vjerojatno, odlučiti za obiteljski izlet, kako bi aktivno ispratili staru i dočekali 2024. godinu. Mnogi Zagrepčani, ali i stanovnici Primorsko-goranske županije, godinama se već odlučuju za doček Nove godine u podne, u malom mjestu Fužine, u srcu Gorskog kotara. Ovogodišnje Silvestrovo 'pada' gotovo idealno za to da tu proslavu pretvorite u čaroban vikend. Naime, Turistička zajednica Gorskog kotara u ove dane već tradicionalno organizira  šetnje gostiju nekim od najljepših staza toga kraja, uz proslave koje su 'priprema' za podnevni doček, a onda i onaj stvarni doček Nove u ponoć. 

Planinarenje uz doček u podne

Dakle, evo ideje za subotu i nedjelju: U subotu, 30. prosinca, u općini Brod Moravice od 13 do 17 sati u planu je šetnja na Špičasti vrh i zabava „Ususret Silvestrovu“. Riječ je o približno 5 kilometara dugoj stazi, uglavnom laganoj ili srednje težine, koja se preporučuje obiteljima s djecom koja su starija od 7 godina, odnosno djecom koja se donekle mogu kretati u tempu odraslih. Šetnju vode lokalni vodiči koji će goste upoznati sa zanimljivostima kraja, a po usponu na Špičasti vrh u planu je dobra zabava. Cijena ovog izleta je 12 eura za odrasle i 6 za djecu. 

Ako propustite ovaj izlet, ili se niste previše umorili, vrijedi zabilježiti: U nedjelju, 31. prosinca iz Fužina se ide na Preradovićev vrh, uz obilazak dva jezera i zakusku domaćih proizvoda. Ova šetnja 'osvježit' će vas taman pred poznati doček u podne: polazi se u 9 sati i dolazi na cilj baš u podne. Riječ je o približno 7 kilometara lagane do srednje teške šetnje u koju se mogu upustiti obitelji s djecom starijom od 7 godina, odnosno djecom koja mogu pratiti tempo odraslih. Cijena šetnje je 20 eura za odrasle i 10 eura za djecu.

Inače, na doček Nove u podne u Fužinama, manifestaciju koja se tradicionalno održava već 20 godina, možete doći i direktno vlakom iz Zagreba i Rijeke, no karte je dobro nabaviti prije.

Skok u more za vitalnost

Želite li u novu godinu ući vitalniji, dobar je trenutak za posjet Lošinju, kojeg nazivaju otokom vitalnosti. Oni najhrabriji, u subotu 30. prosinca mogu prošetati do plaže Veli žal u Sunčanoj uvali i također tradicionalno zaplivati u moru. Kad tako osnažite duh i tijelo, domaćini će vas počastiti tradicionalnim čuvenim lošinjskim čajem, osigurati tople ogrtače i 'budno oko kamere' da se ta hrabri pothvat ovjekovječi, a slijedi dobar provod kao priprema za doček idućeg dana. 

U Ličko-senjsku županiju, konkretnije Gospić, isplati se navratiti zbog 'velikog finala' adventa  već u petak, 29. prosinca, kad će se održati Strauss, „Novogodišnji koncert“ simfonijskog orkestra Kharkivskog nacionalnog akademskog kazališta, pravi spektakl ozbiljne glazbe i plesa te bal kakvog nemamo često prilike vidjeti u ovako malim mjestima. Na koncertu će solisti i simfonijski orkestar Kharkivskog nacionalnog akademskog kazališta opere i baleta pod ravnanjem dirigenta Dmitra Morozova izvoditi djela Johana Straussa.

Ponešto za djecu i za mlade

U subotu 30. prosinca u planu je doček dječje nove godine, na kojem će nastupiti popularna Domenica Žuvela, koja će zajedno sa djecom i odraslima puštati lampione dobrih želja. Kao uvod u novogodišnju noć u nedjelju, 31. prosinca organiziran je doček nove godine u podne, uz tamburaški sastav “Bosutski bećari” te  hrvatsko-slovenski ženski tercetni sastav “Učiteljice”.

'Kupanje zimi idealno je protiv gripe i prehlade, protiv stresa'
'Kupanje zimi idealno je protiv gripe i prehlade, protiv stresa'

U Šibenskom klubu Azimut, u subotu 30. prosinca nastupit će indie-rock band iz Srbije KOIKOI. Riječ je o jednome od najfascinantnijih live bendova u regiji,  koji je nedavno potpisao suradnju s uglednom francuskom booking agencijom Voulez-vous Danser. Lani su bili u finalu HEMI glazbene nagrade i ulovili nominaciju za Music Moves Europe Awards 2023, kao jedan od 15 najboljih nadolazećih artista u Europi. Ulaznice su u prodaji preko sustava Entrio, po cijeni od 10 eura.    

Promenada Gradske glazbe Stari Grad

Za one koji novogodišnje praznike provode u Splitsko-dalmatinskoj županiji Turistička zajednica posebno ističe koncert klasične glazbe Tria Ventus, koji će se održati na Trgu Franje Tuđmana u Sinju, u subotu, 30. prosinca, s početkom u 19:00 sati, a 31. Prosinca u 10 sati na istom mjestu Udruga ,,Sinjski ferali'' organizira dječji doček Nove godine. U Starom Gradu na Hvaru, u nedjelju, 31. prosinca, uz doček Nove godine za klince, od 12 sati održat će se i promenada Hrvatske gradske glazbe Stari Grad, koja je osnovana još 1876. godine. 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti
Postao opsjednut drugom, pa svojoj ženi rekao: 'Mi smo jači'
OPROSTILA MU JE

Postao opsjednut drugom, pa svojoj ženi rekao: 'Mi smo jači'

Britanac David (64) kaže da je postao 'opsjednut' drugom ženom nakon što ju je upoznao na tečaju. Ali njegova supruga Ruth (58) oprostila mu je nakon što je shvatila da 'nije njegova krivnja'