Obavijesti

Lifestyle

Komentari 5

Kamo za vikend: Od paljenja lampica na Zrinjevcu, do šetnje s Teslom i Adventa u Trogiru

Kamo za vikend: Od paljenja lampica na Zrinjevcu, do šetnje s Teslom i Adventa u Trogiru

Ovog vikenda možete otići u šetnju oko grada Vrbovskog ili na Sajam hrane i zdravog življenja. Kreće i otvaranje brojnih Adventa pa posjetite otvaranje onog u Trogiru ili pak Božićnu priču obitelji Salaj

VIDEO

Za one koji vole božićni ugođaj ovog vikenda ih čeka otvaranje brojnih Adventa diljem zemlje, pa tako možete otići na paljenje lampicu na Zrinjevcu u Zagrebu ili na Advent u Rijeci. Oni koji nisu toliko od božićnog duha, mogu posjetiti Sajam hrane i zdravog življenja ili otići na izlet i laganu šetnju u Vrbovsko.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

Žive u Land Roveru VIDEO

1. Zimska Adventura u Trogiru

Bogat program Zimske Adventure u Trogiru počinje 1. prosinca koncertom Maje Šuput, nakon koje tijekom prosinca nastupaju ponajbolja hrvatska i regionalna glazbena imena: Jelena Rozga, Vesna Pisarović, Leteći odred, klapa Cambi, Jura Stublić, Giuliano i diktatori, Indira Forza, Marko Kutić, Kuzma i Shaka Zulu i drugi.

Željeli biste putovati? Donosimo vam 5 savjeta kako to ostvariti čak i sa skromnijim budžetom
Željeli biste putovati? Donosimo vam 5 savjeta kako to ostvariti čak i sa skromnijim budžetom



Raznolik i besplatan program jednog od najboljih zimskih festivala u srednjoj Dalmaciji traje od 1.prosinca 2023. godine do 6. siječnja 2024. godine, a više od 40 događanja u 36 dana održavat će se na nekoliko lokacija: Trg Ivana Pavla II, Trg 7 Palmi, Budislavićeva 18 te Muzej Grada Trogira. Na trgovima će biti i ugostiteljske kućice na prigodnom gastro ponudom.

✨[ZIMSKA ADVENTURA 2023.] 🎄 U Trogiru je danas održana službena press konferencija povodom predstavljanja programa...

Objavljuje Visit TrogirUtorak, 21. studenoga 2023.

Božićna bajka u Trogiru ove će godine posebno obradovati djecu i mališane koji će uživati u susretima sa sv. Nikolom, sv. Lucijom i Djedom Mrazom te pregršt kreativnih likovnih radionica, dječjih predstava i interaktivnih sadržaja.

Svi koji se tijekom Zimske Adventure zateknu u Trogiru mogu očekivati predivan blagdanski ugođaj, živahnu atmosferu i druženje uz degustaciju gastro delicija i kuhanog vina.

2. Božićna Priča Obitelji Salaj

Super vikend putovanje vam možete biti i odlazak na Božićnu priču obitelji Salaj. Naime, obitelj Salaj svake godine u božićno vrijeme priprema posebnu poslasticu za sve zaljubljenike u blagdansko ozračje ukrašeno tisućama lampica. Otvorenje božićne priče je u petak 1. prosinca i trajat će sve do 8. siječnja 2024., a radno vrijeme je svaki dan od 14 do 21 sat.

Grabovnica: Nakon dvije godine mraka, Salajland će u subotu zabljesnuti s tri milijuna lampica

Ulaznice se kupuju na blagajni na ulazu. Za odrasle je cijena 6 eura po osobi, dok djeca do sedam godina, osobe s invaliditetom, štićenici domova za nezbrinutu djecu, djeca i odrasli s posebnim potrebama imaju besplatan ulaz.

3. Advent na Gradini

Advent na Gradini jedan je od najraskošnijih advenata u ovom dijelu Europe, a ove godine održava se njegovo sedmo izdanje koje će trajati od 3. prosinca do 7. siječnja.

Rijeka: Trsatska gradina okićena s više od dvanaest kilometara lampica, djeluje spektakularno

Trsatska gradina u Rijeci svake se godine uz kilometre lampica i unikatne dekoracije transformira u božićnu bajku koja oduzima dah, a njihovo paljenje će biti 3. prosinca u 18 sati. Naravno, osim paljenja lampica očekuje vas bogat gastro i glazbeni program.

Kamo za vikend: Počinje Advent u Zadru, a tu su i Čvarakfest, ispiranje zlata na Dravi...
Kamo za vikend: Počinje Advent u Zadru, a tu su i Čvarakfest, ispiranje zlata na Dravi...

4.  Tesla Walk Zagreb

Nikola Tesla šeće ulicama Zagreba i poziva vas da mu se pridružite i otkrijete tajne iz njegova života, baš kao i značajne događaje koji su se zbivali u hrvatskoj prijestolnici u drugoj polovici 19. stoljeća. U vrijeme kad je Tesla napredovao s izumima koji će promijeniti svijet, Zagreb je izrastao u metropolu koja će biti mjestom radnje mnogih prijelomnih trenutaka u hrvatskoj povijesti. Prošećite s Teslom i poslušajte njegove neobične i inspirativne priče!

Ozalj: Turistički vodič Boris Šušnjar imitator je Nikole Tesle

Šećite gradom u društvu Nikole Tesle, saznajte što ga je motiviralo i pokretalo da postane jedan od najznačajnijih umova modernog čovječanstva.

Datum polaska je u nedjelju 3.12. u 17:30 na Trgu bana Josipa Jelačića, kod fontane Manduševac. Cijena razgleda je 13,93 eura za odrasle i 6,96 eura za djecu do 12 godina. Prethodno je potrebno prijaviti svoj dolazak na web stranici i kupiti kartu.

5. Posjetite izložbu starih fotografija Vrbovskog i istražite njegove šetnice

U petak 1. prosinca 2023. u Kući Bogoljuba Mancea bit će Izložba starih fotografija Grada Vrbovskog s početkom u 17:30 sati. Nakon izložbe, u 18 sati vokalna skupina 'VitaNeo' iz Ravne Gore će imati koncert.

Grad Vrbovsko u kojem je u tijeku deomografska obnova

Ulaz na izložbu je besplatan.

Ljubitelji prirode i aktivnijeg razgledavanja, Vrbovsko mogu doživjeti i na drugačiji način – istražujući vrbovščanske šetnice kroz šumske predjele. Uputite se prema mjestu Riblje i započnite šetnju ili biciklističku vožnju dolinom Kupe. Šetnica vas nakon 2,6 km dovodi do naselja Lesci. Duž šetnice postavljeno je osam odmorišta s klupama za odmor. Ista prolazi neposredno uz rijeku Kupu starim karavanskim putovima, a na istaknutoj točki možete uživati u slikovitom krajoliku. 

Zimski vašar i Čvarkfest: U subotu svi na čvarke u Karanac
Zimski vašar i Čvarkfest: U subotu svi na čvarke u Karanac

6.  Sajam hrane i zdravog življenja

Sajam hrane i zdravog življenja održat će se od 30. studenoga do 3. prosinca na Zagrebačkom velesajmu. Zemlja partner Sajmova hrane i zdravog življenja je Indija.

Njihov interesantan program i kolektivni nastup, obilježit će radionice yoge i ayurvede. Uz to, tijekom sajmova predstavit će se jedna od najvećih indijskih tvrtki koja proizvodi visokokvalitetne ayurvedske pripravke i hranu. U indijskoj godini, u znaku prosa, poseban će biti naglasak na njegovom korištenju u svakodnevnoj prehrani.

Zagreb: Otvorenje Međunarodnog sajma poljoprivrede, poljoopreme i mehanizacije Cro Agro

Posjetitelje očekuju i degustacije zdravih delicija, eko proizvodi po sniženim cijenama i nutricionistički savjeti. Ulaznice za navedene sajmove stajat će tri eura, dok će učenici, studenti i umirovljenici ulaz platiti tek dva eura.

7. Paljenje lampica na Zrinjevcu u Zagrebu

Tradicionalno paljenje lampica na Zrinjevcu bit će ove subote u 19:45 sati, uz, naravno, bogat glazbeni program i goste iznenađenja. Nakon paljenja lampica i uživanja u blagdanskog atmosferi, okrijepite se na Slatkom Zrinjevcu uz bogatu ponudu tradicionalnih adventskih zalogaja.

Zagreb: Velika gužva na Adventu na Štefanje

 

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 5
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti
Postao opsjednut drugom, pa svojoj ženi rekao: 'Mi smo jači'
OPROSTILA MU JE

Postao opsjednut drugom, pa svojoj ženi rekao: 'Mi smo jači'

Britanac David (64) kaže da je postao 'opsjednut' drugom ženom nakon što ju je upoznao na tečaju. Ali njegova supruga Ruth (58) oprostila mu je nakon što je shvatila da 'nije njegova krivnja'