Obavijesti

Native sadržaj

Komentari 2
Foto: PR
I TO JE MOGUĆE

Željeli biste putovati? Donosimo vam 5 savjeta kako to ostvariti čak i sa skromnijim budžetom

Česte skitnje svijetom više nisu luksuz. Da biste došli do mnogih zanimljivih destinacija, danas vam nije potrebno bogatstvo - trebaju vam samo dobra organizacija, pametno planiranje budžeta i internet

Sadržaj donosi: FlixBus

Planiranje godišnjeg odmora danas je mnogo lakše nego što je nekad bilo, a velikim dijelom zahvaljujući internetu. Tako uz pomoć nekoliko klikova iz udobnosti vlastitog doma možete istražiti destinaciju, zaviriti u unutrašnjost hotelske sobe, rezervirati najpovoljniju autobusnu kartu ili stol u lokalnom "no name" restoranu. Prema mnogim stručnjacima za putovanja, ona više nisu rezervirana samo za one s dubokim džepom. Štoviše, trenutno živimo u zlatnom dobu putovanja.

Budući da istraživanje svijeta nikad nije bilo lakše, pristupačnije i jeftinije, u nastavku vam donosimo savjete o tome kako možete ostvariti svoje želje čak i sa skromnijim budžetom.

Ali prije nego što počnemo, savjet broj jedan je da budete realni. Možda želite all-inclusive luksuzni odmor na Maldivima, ali ako vaš bankovni račun kaže drugačije, najbolje ga je i poslušati. Pobrinite se da imate okvirni proračun i držite ga se - tako ćete moći uživati gdje god se nalazili, bez brige o troškovima.

1. Birajte bliže i jeftinije destinacije

Prvi korak u ostvarivanju putničkih snova je izbor destinacije. Umjesto da sanjarite o dalekim egzotičnim mjestima koja zahtijevaju dugotrajne letove i visoke troškove, razmotrite bliže i jeftinije opcije. Europa, primjerice, nudi mnoge atraktivne lokacije koje su udaljene samo nekoliko sati vožnje autobusom. Osim toga, bliže destinacije omogućuju vam da maksimalno iskoristite svoje slobodne dane a da ne gubite dodatno vrijeme na putovanje. 

Young,Female,Tourist,Looking,With,Telescope,On,The,Old,Town

Isto tako, dobar trik za uštedu novca je doba godine koje odaberete. Ako posjetite odredište tijekom vikenda ili u vrhuncu turističke sezone, putovanje će sigurno biti skuplje. A budući da su turistima najprihvatljivija mjesta često i najskuplja, predlažemo vam posjet manjem lokalnom gradu, koji ponekad može biti bolji i kulturno bogatiji od posjeta nekom glavnom gradu. 

2. Pokušajte s 'čuvanjem kuće' 

Nakon što ste odabrali destinaciju, sljedeći "udar" na budžet mogao bi biti smještaj. Biranje smještaja često je jedan od najvećih troškova. No, nasreću, postoji mnogo načina na koje možete uštedjeti novac na smještaju. "Čuvanje kuće" ili zamjena doma postaju sve popularniji načini putovanja. Možete pronaći internetske platforme koje vam omogućuju da razmijenite svoj dom s drugim putnicima ili da čuvate tuđu kuću dok su vlasnici odsutni. Ovo je odličan način da dobijete besplatan smještaj i osjećate se kao pravi lokalni stanovnik u drugom dijelu svijeta.

Također, kad god ste izvan grada, iznajmljivanje vlastitog doma na oglasnicima za dnevni najam znači da možete zarađivati istodobno dok trošite. Iako to može biti velik pothvat, na kraju bi se mogao isplatiti. Više novca na vašem računu znači više putovanja u budućnosti!

3. Odaberite prijevoz prije destinacije

Iako u većini slučajeva prilikom planiranja putovanja prvo odaberemo odredište pa tek onda prijevoz, možda biste mogli uštedjeti ako razmislite o obrnutom pristupu. Naime, veliki europski gradovi često imaju nekoliko aerodroma, ali da biste uštedjeli na budžetu, ne morate se više ograničavati najbližom zračnom lukom. Prepoznatljivi zeleni FlixBus autobusi povezuju čak deset glavnih europskih aerodroma sa svijetom, što znači da možete odabrati najjeftiniju kartu ili najpovoljniji let i osigurati sebi prijevoz autobusom do zračne luke, i to po pristupačnoj cijeni od pet eura. Osim toga, FlixBus ima odlične veze s mnogim europskim gradovima i regijama, pružajući vam pristupačan i udoban način putovanja.

4. Uštedite uz aplikacije i noćnu vožnju

Još jedan od načina da putujete više, ali za manje novca, razne su aplikacije za uštedu. Postoje tako brojne aplikacije za praćenje troškova, koje sami možete organizirati po putovanju ili mjesecu, određivati dnevni budžet na putovanju i jednostavno unositi sve troškove. Ovo je idealan način da na jednome mjestu imate sve zabilježeno.

Također, razmislite o putovanju noćnim autobusom. Jedna od najvećih prednosti putovanja noćnim autobusom je ušteda na smještaju jer, umjesto da plaćate noćenje u hotelu, možete spavati u autobusu dok putujete prema svojem odredištu. 

Također, ne gubite dragocjeno dnevno vrijeme jer, čim stignete na odredište, spremni ste za istraživanje. Dobro je znati i da putovanjem noćnim autobusima možete uštedjeti dodatan novac. FlixBus noćne linije često nude povoljnije cijene, a putovanje traje kraće jer ima manje zaustavljanja nego tijekom dana. Najjednostavniji način da pronađete odgovarajuću rutu i autobus je putem FlixBus aplikacije

Što se komfora tiče, ne brinite jer FlixBus autobusi imaju udobna sjedala koja se mogu pomicati i više prostora za noge, a osim toga nude besplatan internet, ali i utičnice za vaše uređaje. 

5. Ne čekajte savršen tajming

Međutim, najvažniji savjet za putovanje je da ne čekate pravi tajming jer "savršeni trenutak" za putovanje kod mnogih nikad ne dođe. Zato spakirajte kofere, spojite dane godišnjeg s praznicima, isplanirajte sve unaprijed i krenite u avanturu. Bez obzira na to kad odlučite krenuti, putovanje je iskustvo koje će obogatiti vaš život i proširiti vam poglede na svijet.

Sadržaj donosi: FlixBus

Komentari 2
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana
Hrvatica u Malmöu za 24sata: 'Za Baby Lasagnu imamo velike planove, a i Šveđani ga hvale!'
ISPLANIRALI CIJELO DRUŽENJE!

Hrvatica u Malmöu za 24sata: 'Za Baby Lasagnu imamo velike planove, a i Šveđani ga hvale!'

Predstavnik hrvatske na Eurosongu Baby Lasagna otputovao je u Malmö u petak. Tamo će posjetiti i Hrvatsko kulturno društvo 'Jadran', a njegova predsjednica Jelena Fučkar otkrila nam je što pripremaju za Marka