U ovaj slasni desert stavlja se i sok od naranče, orasi te muškatni oraščić tako da samo možete zamisliti koliko to mora biti fino. Ovako pripremljen tost savršen je doručak
RECEPT
Karamelizirane banane, rum i vanilija za fini francuski tost
Sastojci:
- 6 jaja
- 2 dl mlijeka
- žlica šećera
- žličica ekstrakta vanilije
- kora 1 naranče
- 1/8 žličice muškatnog oraščića
- ulje
- 6 kriški kruha
- 3 banane
- 2 žlice maslaca
- 3 žlice smeđeg šećera
- 1/2 šalice narančinog soka
- šaka oraha
- 2 žlice ruma (po želji)
Priprema:
Umutite jaja, mlijeko, šećer, vaniliju, koru naranče i muškatni oraščić. Uronite kruh i ostavite da stoji. Na zagrijanom ulju pecite kruh do zlatne boje. Pecite ga na limu na papiru za pečenje 10 minuta na 160°C. Otopite maslac u tavi pa dodajte narezane banane.
Kad počnu smeđiti, ulijte sok od naranče i rum. Kuhajte dok se smjesa ne reducira. Dodajte grubo sjeckane orahe. Pečeni kurh prelijte umakom.
Odaberi temu koju želiš pratiti
Primaj sve nove vijesti o temi i budi u tijeku