Lifestyle

Komentari 1

Kiša vam kvari frizuru? Stanite tome na kraj uz trikove profića

Kiša vam kvari frizuru? Stanite tome na kraj uz trikove profića

Pravu njegu započnite već pri pranju kosu - smanjite količinu šampona i trljanje ručnikom, hidratizirajte kosu i osušite je poput frizera, uzimajući dio po dio kose

Noćna mora svake žene je provesti sate stilizirajući svoju frizuru, da bi s izlaskom na ovo vlažno i kišno vrijeme ona samo 'potonula'. Čest problem zimskog dijela godine nije nešto neizbježno, tvrde frizerski profesionalci. Ako se neprestano borite s neposlušnom kosom koja se 'širi' samim pogledom na vlagu, tada svakako isprobajte njihove savjete.

POGLEDAJTE VIDEO: Sami pokrijte izrast kod kuće

Sam Burnett, vlasnik i kreativni direktor vrhunskog londonskog frizerskog salona Hare & Bone, podijelio je svoje insajderske savjete kako imati savršenu frizuru čak i u slučajevima visoke vlage, prenosi The Sun

Ne ludujte s ručnikom

- Jedna od najvećih briga koje moji klijenti imaju u ovo doba godine jest koliko vrijeme može biti nepredvidljivo i koliko utječe na izgled njihove kose - otkriva Sam. 

Vrhunski stilist inzistira da je važno izvući vodu iz kose bez oštećenja vlasi.

- Kad šamponirate kosu u kišnim, vlažnim danima, stvarno je uobičajeno da ljudi previše osuše kosu ručnikom. Zbog ovog ste previše razbarušeni, a vlasi kreću u svim smjerovima - ističe. 

Osim toga, dodaje kako bi u hladnijim mjesecima trebali koristiti manju količinu šampona za pranje, barem za trećinu, jer se vlasište manje znoji i masti.

Pripazite prilikom sušenja

Ako odvojite vrijeme da pravilno osušite kosu, zaista možete učiniti razliku.

Sam kaže: Tako je važno pravilno sušiti kosu, uzimajući je dio po dio kako biste osigurali da kosu pravilno osušite, umjesto da grubo osušite 80 posto nje.

Ne četkajte kosu kad je mokra

Možete oštetiti kosu pokušavajući provući četku kroz nju dok je još mokra.

- Izbjegavajte četkanje mokre kose. Četkanje vlažne kose ne samo da oštećuje vlasi vaše kose, već može i istezati kosu, što dovodi do loma. Umjesto toga počešljajte po češljem sa širokim zupcima, najbolje od prirodnih materijala.

Kod pojave elektriciteta od kape ili šala isprobajte trik

Ako ste vani i frizura vam ima vlastite ideje o tome kako bi trebala stajati, ukrotite elektricitet u samo minutu, dvije s vlažnim maramicama. Idealne su one koje u sebi imaju malo kokosovog ulja ali mogu i obične. Bitno je da se s njima prijeđe donji dio kose koji se elektrizira i da se izbjegne tjeme kako kosa ne bi izgledala masna. 

Profesionalna njega

Nakon što ste bili u salonu, razmislite o kupnji nekog od profesionalnih preparata s kojima ćete produljiti tretman kose koji ste dobili i na taj način održati frizuru što je dulje moguće. Ako ne želite kupiti u salonu, na primjer šampon za kosu koji vam je ponuđen, u trgovini samo provjerite da šampon nema sulfata koji isušuju kosu. 

 

Najčitaniji članci