Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Kleopatra se kupala u kiselom mlijeku za bolju teksturu kože

Kleopatra se kupala u kiselom mlijeku za bolju teksturu kože

Za mliječnu kupku možete koristiti punomasno mlijeko, kokosovo mlijeko, kozje mlijeko, rižino ili sojino mlijeko. Kozje mlijeko je također poznato po visokom udjelu masti i snažnim umirujućim svojstvima

VIDEO

Mliječne kupke stoljećima su bile dio rituala ljepote i opuštanja. One mogu imati velike koristi za vašu kožu - umiriti i hidratizirati kožu, bila ona suha ili sklona svrbežu.

Kleopatra se kupala u kiselom mlijeku kako bi poboljšala teksturu svoje kože, a zašto ne biste i vi iskušale sličan tretman.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

01:01

Koje su prednosti mliječnih kupki?

Mliječne kupke čine kožu mekom i elastičnom. To je zbog toga što djeluje kao alfa hidroksi kiselina koja se nalazi u najluksuznijim kožnim kremama. Ova supstanca otapa proteine koji povezuju mrtve stanice kože. Mliječna kupka u kombinaciji sa spužvom za piling će kožu ostaviti mekom i svježom.

To može svaka maskara: Super trik za veće trepavice
To može svaka maskara: Super trik za veće trepavice

Mliječne kupke mogu liječiti i neke česte bolesti, uključujući opekline od sunca i osip. Proteini i vitamini pomoći će smiriti upalu. Ako liječite opekline od sunca, nakon kupke namažite tijelo aloe Verom kako bi koža zadržala vlagu.

Mlijeko također sadrži njegujuće sastojke za vašu kožu, poput proteina, masti, vitamina i minerala.

Jesu li mliječne kupke sigurne?

Sigurni su za većinu ljudi, ali ne i za sve. Ako imate izuzetno osjetljivu kožu ili alergiju na mlijeko, onda ćete morati preskočiti mliječne kupke. Mliječna kiselina prilično je nježna, ali u teoriji bi mogla izazvati iritaciju ako je netko izuzetno osjetljiv. 

Preporučuje se kupanje jednom tjedno u mliječnoj kupki.

Koja je vrsta mlijeka najbolja za kupku?

Za mliječnu kupku možete koristiti punomasno mlijeko, kokosovo mlijeko, kozje mlijeko, rižino ili sojino mlijeko. Kravlje mlijeko najčešće se koristi jer je jeftino, a punomasno mlijeko najučinkovitije će nahraniti vašu kožu. Kozje mlijeko je također poznato po visokom udjelu masti i snažnim umirujućim svojstvima.

Kako napraviti mliječnu kupku kod kuće:

Da biste kod kuće napravili mliječnu kupku, dodajte sljedeće sastojke u toplu vodu za kupanje. Zatim se opustite u kadi 20 do 30 minuta.

Sastojci:

  • 2 šalice mlijeka
  • ¼ šalica meda
  • Nekoliko kapi esencijalnih ulja ili soli za kupanje

Aromatični dodaci mogu biti lavanda, esencijalno ulje, kao i neke druge biljke.

Upotpunjavanjem vaše mliječne kupke sa esencijalnim uljem možete svoju kupku iskoristili za relaksaciju i obnovu energije. Pogodna esencijalna ulja su ulja naranče i bergamota, kao i lavande, piše GH.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 3
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara