Lifestyle

Komentari 0

Ključne greške pri čišćenju lica koje više štete nego što koriste

Ključne greške pri čišćenju lica koje više štete nego što koriste

Često tijekom vrućih dana kako nam koža ne bi bila masna koristimo papir za upijanje ulja ili popravljamo šminku sloj po sloj, što stvara više štete nego koristi, a pore se povećavaju.

Višak ulja, mrtve stanice kože, prljavština i bakterije mogu začepiti pore i učiniti ih većim. Briga o koži lica je presudna, ali ipak previše brige nije dobro, piše Brightside.me.

POGLEDAJTE VIDEO:

Ovo su ključne greške koje vam zapravo ne koriste.

1. Upotreba papira koji upija ulje

Papir koji upija ulje možda spašava tijekom vrućih dana kada koža ima tendenciju postati dodatno masna i znojna. Ako ga pretjerano koristite nanijet će vašoj koži više štete nego koristi. Vašoj koži je potreban tanak sloj ulja. Neprekidnim uklanjanjem ulja kožu forsirate da ga još više proizvodi. To dovodi do začepljenja i povećavanja pora.

2. Prisilno istiskivanje mitesera ili prištića

Da, istiskivanje prištića može biti poprilično zadovoljavajuće, ali to treba činiti na prikladan način. Koža sadrži bakterije, a istiskivanjem prištića stvarate ranu koja je idealna za njihov prodor. To može pogoršati situaciju jer će se iritacija proširiti, što će rezultirati proširenim porama i ožiljcima.

3. Pretjerani piling kože lica

Piling lica pomaže ukloniti prljavštinu, mrtve stanice kože i višak ulja koji mogu blokirati pore. Djeluje osvježavajuće i pomlađujuće. Dovoljno je piling napraviti jedan do dva puta tjedno. Prekomjerni piling može rezultirati suhom kožom i otvorenim porama, koje će bez prirodnog sloja ulja apsorbirati prašinu iz okoline. Tako ćete svoje pore dodatno povećati.

4. Pustili ste da vam koža postane suha

Suha koža uzrokuje bore i čini da izgledate starije. Također, suha koža otkriva pore i one izgledaju zaista veće. Dakle, ne samo da je štetno za vaše pore, već i čini da izgledate starije! Srećom, za sve postoji rješenje. Odaberite dobar tonik i hidratantnu kremu za svoj tip kože i nanesite ih na lice svakodnevno.

5. Koristili ste barem jednom proizvod za blokiranje pora

Postoje neki izuzetno popularni proizvodi koji se koriste u njezi kože, ali se ne bi trebali koristiti na licu. Kakao maslac i kokosovo ulje sadrže svojstva za blokiranje pora. Oni mogu biti dobri za vlaženje kože, ali mogu uzrokovati mrlje i zadržati prljavštinu unutar pora. Bolje je pronaći dobru kremu za lice i umjesto njih upotrebljavati ta ulja na tijelu.

6. Neprestano popravljate šminku

Vaša šminka možda neće cijeli dan izgledati tako bajno kao tek kada ste ju nanijeli. Nema štete u tome da ju malo popravite, ali se ne treba previše truditi. Vaša koža proizvodi ulje i neprestano prljajući kožu puderom stvorit ćete sloj ulja i prljavštine. Neprestano popravljanje šminke dovodi do pucanja kože i stvaranja akni. 

7. Jedete nezdravu hranu

Mliječni proizvodi, alkohol i hrana bogata rafiniranim šećerom, začinjena ili pržena štetna je za vašu kožu. Takva hrana može potaknuti upalu u vašem tijelu i dovesti do kože sklone aknama. Akne slabe vaše lojne žlijezde što povećava pore. Dakle, dobar  i zdraviji plan prehrane uvelike će pomoći vašoj koži.

8. Zaboravite na kreme sa zaštitnim faktorom

Izloženost suncu na mnoge je načine štetno za vašu kožu. Zadebljava kožu, uklanja kolagen, elastin i vodu iz nje te dovodi do skupljanja tkiva. Stoga, kada je koža izložena suncu zaštite ju kremom sa zaštitnim faktorom.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci