Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Pustolovina, iznenađenje i romansa u divnim knjigama

Pustolovina, iznenađenje i romansa u divnim knjigama
6

Igrajte se s dinosaurima, oduševite se Olivijom i uživajte u pustolovinama s ribicama i krokodilom!

VIDEO

Penny Worms, DINOSAURI – KREATIVNE AKTIVNOSTI

VIDEO

Pripremite se! Grrrr! Dolaze DINOSAURI!

Ovoga ljeta filmskim platnom vladaju dinosauri! Pripremite svoje mališane za tu veličanstvenu avanturu uz mnogobrojne zadatke i igre koje donosi novo PROFILOVO izdanje Kreativne aktivnosti DINOSAURI.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Uz ovu zapanjujuću knjigu krenite na putovanje u prošlost, u doba kada su vladali dinosauri. Očekuje vas puno crtanja i bojenja. Smišljajte, stvarajte, crtajte, maštajte! Na kraju knjige pronaći ćete naljepnice dinosaura. Više puta možete ih zalijepiti i odlijepiti na plastificirane plakate i tako stvoriti izvrsne prizore. Uz to ih možete lijepiti gdje god poželite! U knjizi se nalaze i predlošci za crtanje. Izrežite ih i koristite! Uočite razlike, spojite točkice, pronađite izlaz iz labirinta i učinite još štošta. Na kraju knjige riješite najbolji kviz o dinosaurima. Satima se zabavljajte izrađujući gigantosaura, mobil s dinosaurima i filmsku knjigu. Uz to se kreativno izrazite koristeći kolaž-papir s uzorkom ljuskica. Svaka slagalica, igra i zadatak temelje se na prapovijesnim bićima kao što su tiranosaur, stegosaur, triceratops, diplodok i mnogi drugi.

Ian Falconer, OLIVIA I VILINSKE PRINCEZE

ZAŠTO SVI ŽELE IZGLEDATI ISTO?

Olivia je u depresiji, misli da ima krizu identiteta. Jer sve djevojčice žele biti princeze u ružičastom sa sjajnim krunama i čarobnim štapićima. Čak i nekoliko dječaka. U svakoj predstavi u vrtiću, za svačiji rođendan, u parku. Zašto ne bi bile indijske, kineske ili afričke princeze? Prošle godine, kad je Olivia bila mala, i sama je željela biti balerina – vilinska princeza. Ali sada pokušava razviti ozbiljniji, moderan stil. Ako su svi princeze, onda princeze nisu ništa posebno. – zaključila je Olivia. Ležeći u krevetu i pokušavajući zaspati, razmišlja o svemu čime bi se mogla baviti. Svaka nova ideja maštovitija je od prethodne, ali jedno je uvijek sigurno: Olivia se ne želi uklopiti, ona se mora isticati.

Ova prekrasna slikovnica oduševit će velike i male svojim humorom i iskrenom potragom za osobnošću. Tvorac ove neodoljive i nepredvidive dame jest Ian Falconer – poznati američki ilustrator, dizajner i scenograf. Radio je kostime i scenografiju za baletne i operne predstave kazališta u New Yorku, Chicagu, Los Angelesu i Londonu. Mnoge njegove ilustracije bile su na naslovnicama časopisa New Yorker. Objavio je 12 slikovnica o Oliviji (prvu je Profil objavio 2001.). Olivia ima mnogobrojne poklonike diljem svijeta, a vjerujemo da ih ni u Hrvatskoj neće nedostajati. Obožavaju li je više odrasli ili djeca, odlučite sami!

Gordana Lukačić, ilustrirala: Branka Hollingsworth Nara, KROKODIL NA PLAŽI

ŠTO SE DOGODI KAD NA PLAŽU POVEDETE KROKODILA?

Mali je Martin jutros rano ustao i veselo krenuo na plažu sa svojim krokodilom Šljunkom. Ubrzo se zaigrao s prijateljima i zaboravio na Šljunka koji je osamljen razmišljao kako bi i on volio slagati kule u pijesku i igrati picigin. A onda se počeo zabavljati u plićaku i igrajući se s valovima otplutao u druge uvale. Želio se igrati s djecom, ali ona su bježala od njega, roditelji su panično dozivali djecu i nastala je velika strka i galama. Martin je u nekom trenutku otkrio da Šljunka nema i jako se rastužio. Pošao ga je tražiti zapitkujući prolaznike jesu li vidjeli njegova simpatičnog i bezazlenog krokodila. Ali nitko mu nije vjerovao. Kako krokodil može biti bezazlen? I uostalom, kakav je to kućni ljubimac?

Napisala: Gordana Lukačić, ilustrirala: Branka Hollingsworth Nara, RIBICE, MORSKE PRIJATELJICE

AGATA I LOTA U PUSTOLOVINI KOJA SE NE ZABORAVLJA

Agata i Lota nerazdvojne su prijateljice. Igraju se u morskim dubinama, među rasplesanim travkama, zaigranim školjkama i čudesnim koraljima, razgovaraju cijeli dan i dijele sve tajne. Agata se zaljubila u Adama. Kakva je to ljubav bila! O tome još valovi šume. Jednog su se dana prijateljice zapričale i izgubile. U početku su se silno zabavljale igrajući se s bićima na koja su naišle i pozdravljale stare prijatelje, ali u jednom su trenutku ogladnjele i prepale se. A Adam je primijetio da nema Agate i krenuo je tražiti, sigurno, kako to rakovi rade – dva koraka nazad, jedan naprijed. I stigao je u pravi čas!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete
LIJEPE BOJE

Modni stil na izborima: Dame su iskoristile trik Kraljice Elizabete

Izborna večer inspirirala je naše dame u politici da biraju boje, kako bi se istaknule u moru muškaraca koji su birali tamno odijelo i košulju. Donosimo zanimljive modne kombinacije političara
'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'