Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Imate priču? Zovite i šaljite! 099/224-2424 za WhatsApp, Viber, MMS, SMS email: reporter@24sata.hr telefon za čitatelje: 01/24-24-242
187 komentara

Koje su grudi najljepše? Postoji 'tip' koji najviše privlači muške

Postoji nekoliko teorija zašto su muškarci opsjednuti grudima, no činjenica je da jedan tip preferiraju te da za to postoji i znanstveno argumentirano objašnjenje

Unhooking a bra
Foto: Dreamstime
187 komentara

Fascinacija heteroseksualnih muškaraca ženskim grudima nastala je zahvaljujući oksitocinu koji se otpušta tijekom dojenja. Isti taj hormon stvara evolucijski nagon za snažnu povezanost u ljubavno-seksualnim odnosima, tvrde znanstvenici i autori knjige "Kemija između nas", Larry Young i Brian Alexander.

- Muška opsesija ženskim grudima je poprilično čudna. Muškarci su jedini muški sisavci koji su fascinirani grudima u seksualnom kontekstu - rekao je Young.

Sa znanstvenog stajališta, žene su jedini ženski sisavci čije se grudi povećaju u pubertetu, a također smo jedina vrsta u kojoj mužjaci miluju, masiraju i oralno stimuliraju grudi tijekom predigre i seksa.

Najprivlačnija verzija

No, koje su to grudi koje su muškarcima najprivlačnije - pitanje je na koje su u posljednjoj studiji odgovorili znanstvenici s praškog Charles Sveučilišta. Naime, oni su ustanovili da se kroz razne kulture provlači jedna morfologija grudi koja je muškarcima najprimamljivija. 

DVIJE STRANE MEDALJE Apstinencija: Sve dobre i loše strane suzdržavanja od seksa

Odgovor se ne krije u veličini, odnosno muškarci diljem svijeta (uključujući Brazil, Kamerun, Češku, Namibiju i druge zemlje) gledajući slike golih ženskih grudi kao najprivlačnije su odabrali one srednje veličine - otprilike veličine trojke. No, ono što se nametnulo kao važniji faktor od veličine bila je čvrstoća tkiva, odnosno većinom su birali grudi koje im izgledaju "propšnije" i čvršće, postavljene visoko na prsnom košu, odnosno da još "stoje u zraku".

Foto: Mladost Kaštela

Takve grudi svakako su simbol plodnosti jer podsjećaju na mladenački izgled, uz koji dolazi i veća plodnost, objasnili su znastvenici navodeći primjer kako bi prosječan muškarac, da bira samo po grudima, radije odabrao nekog poput Jennifer Lawrence nego Kim Kardashian (čak i da su joj grudi prirodne).

Zašto baš grudi?

Stimulacija grudi i bradavica povećat će seksualno uzbuđenje kod 82 posto žena, a 60 posto žena tražit će od svog partnera da im dodiruje grudi, pokazala je nedavna studija Sveučilišta Sheffield.

U DUGIM VEZAMA 'Ne čekajte da vam se želja javi sama. Seks morate isplanirati'

Milijuni umjetničkih dijela stvaranih proteklih 100 tisuća godina, kao i uspjeh magazina kao što je Playboy očiti su dokaz da su muškarci ekstremno orijentirani na grudi. Ipak, ta privlačnost ne dolazi iz odgoja, već je duboko usađena u naš mozak na razini nagona, objašnjavaju znanstvenici.

Woman measuring her breasts with measurement tape | Autor: grinvalds Foto: grinvalds

Jedna od teorija koja objašnjava privlačnost grudi je ona evolucijsko-biološka po kojoj pune grudi, sastavljene većim dijelom od masnoća, signaliziraju muškarcu da je žena dobrog zdravlja i sposobna roditi i odgajati djecu. Druga hipoteza govori kako seks većine primata izgleda tako da mužjak ulazi "odostraga", a u tom smislu opsesija grudima povezuje se s njihovim oblikom, koji podsjeća na stražnjicu.

Ljudi su među rijetkim životinjskim vrstama koji ljubav vode "licem u lice", gledajući u oči partneru, s čime grudi dolaze u prvi, odnosno drugi plan.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message