Lifestyle

Komentari 0

'Koji su vaši nedostaci?': Evo kako odgovoriti na ovo 'teško' pitanje na razgovoru za posao

'Koji su vaši nedostaci?': Evo kako odgovoriti na ovo 'teško' pitanje na razgovoru za posao

Australska stručnjakinja za karijeru i LinkedIn, Sue Ellson, rekla je kako je ovo često 'trik pitanje' i otkrila kako biste trebali odgovoriti na njega. Dodala je i što nikada ne biste smjeli reći

Kako bi dobro odgovorili na ovo pitanje, Sue preporučuje da analizirate svoje prošlo iskustvo i navedete primjer kako ste poboljšali svoje određene vještine.

POGLEDAJTE VIDEO:

- Poslodavcima ne smeta ako imate slabost, oni samo trebaju znati da ste se spremni s vremenom prilagoditi, učiti i usavršavati - rekla je.

Kako biste trebali odgovoriti na ovo teško pitanje?

Iako je na ovo pitanje teže odgovoriti nego na neka druga, Sue kaže da je važno razmotriti temeljit odgovor.

- Vjerujem da trebate sagledati dosadašnju karijeru i razmisliti o onome što su drugi ljudi primijetili.  Ako znate da imate slabosti u određenom području, možete ih opisati i navesti što radite da ih poboljšate - objasnila je.

Poslodavci uvijek mogu poticati na tečajeve tako da to trebate uzeti u obzir. 

Što nikad ne biste smjeli reći?

Sue je rekla da izbjegavate kritizirati tuđe ponašanje kad odgovarate na ovo pitanje i usredotočite se na vlastiti učinak i vještine.

- 'Meke vještine' i emocionalna inteligencija visoko su cijenjeni u svim sektorima, a vaša sposobnost da radite samostalno ili kao dio tima je presudna i može dovesti do uspjeha u karijeri - dodala je.

Također bi bilo pametno odabrati slabost koja nije izravno povezana s poslom za kojeg ste se prijavili, kako biste povećali šanse da budete izabrani na to mjesto, piše Daily Mail.

Najčitaniji članci