Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Kokosovo ulje je odlično za svaki tip kose: Napravite masku

Kokosovo ulje je odlično za svaki tip kose: Napravite masku

Sastojak koji će hidratizirati kosu te omogućiti popravak oštećene i suhe kose na prvom mjestu je kokosovo ulje, pa naučite kako sami napraviti masku za kosu

VIDEO

Iako je korištenje kokosovog ulja u kozmetici upitnih rezultata, kad je riječ o kosi, stručnjaci kažu da nema nikakve dvojbe.

POGLEDAJTE VIDEO: Alla Perkova nije se šišala 30 godina

Pokretanje videa...

Ukrajinka Alla Perkova (38) skoro 30 godina nije šišala kosu: 'Muž mi ponekad pomaže češljati se' 01:13

- Volim koristiti kokosovo ulje na klijentima jer im je zbog njega kosa zdravija i čvršća. Njegovi vitamini i masne kiseline hrane kosu i prodiru u njezin korijen. Kokosovo ulje također zaglađuje ispucale vrhove te obnavlja oštećenu kosu - kaže koloristica Richy Kandasamy za HarpersBazaar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Stručnjaci kažu da maska koju ćete na kosi držati samo 30 minuta može napraviti čuda i obnoviti prirodnu vlagu kose, dok maska koju ćete tijekom noći držati na kosi omogućuje zaštitu tijekom cijelog tjedna. Usto, maska koju ćete izraditi sami nije skupa, a sastojke možete pronaći u gotovo svim trgovinama.

Koje su prednosti korištenja kokosovog ulja na kosi?

- Kokosovo ulje imaju kemijsku strukturu koja omogućuje zaštitu kose, a masne kiseline tzv. laurinske kiseline lako se upijaju u vlasi te štite njezine unutrašnje i vanjske slojeve - objašnjava stilistica Robin D. Groover ističući da kokosovo ulje dodatno zaglađuje kosu i smanjuje kovrčavost.

Maska za kosu djeluje slično kao i ona za lice - odlično hidratizira i dubinski hrani lasi
Maska za kosu djeluje slično  kao i ona za lice - odlično hidratizira i dubinski hrani lasi

- Usto, smanjuje oštećenja jer djeluje kao zaštitna barijera od fizičkog trenja, jakih kemikalija i UV zraka - objašnjava Groover.

Kokosovo ulje izvrsno je za kovrčavu kosu koja je sklonija isušivanju.

- Kokosovo ulje pogoduje kovrčavoj kosi tako što njeguje vanjski i unutrašnji sloj vlasi stvarajući glatke pramenove koji se manje kovrčaju. Hranljivo ulje vlaži i pomaže kod lomljenja. Kovrče su pripitomljene i imaju meku definiciju s izvrsnom memorijom oblika i stila - kaže Groover dodajući kako kokosovo ulje ublažava i tegobe s prhuti.

- Kokosovo ulje pomaže kod prhuti, suhog vlasišta i ekcema. Potiče dobre bakterije te istovremeno djeluje protuupalno i hidratizirajuće. Na tome možete zahvaliti laurinskoj kiselini koja stvara mikrobnu ravnotežu, a ona pak pomaže umiriti suho vlasište koje se ljušti i ponovno uspostavlja ravnotežu mikrobioma vlasišta - kaže Groover.

Maska za kosu od jabučnog octa i gline za zdrave i sjajne vlasi
Maska za kosu od jabučnog octa i gline za zdrave i sjajne vlasi

Kosovom ulju pripisuju i svojstvo koje može spriječiti gubitak kose. Ulje bogato hranjivim tvarima jača pramenove te zauzvrat sprječava lomljenje i pomaže kosi da izgleda punije.

- Kokosovo ulje osigurava masne kiseline za zaštitu i sprječavanje lomljenja, istovremeno potičući zadržavanje dužine. Kokosovo ulje kao tretman za vlasište ubija bakterije i pruža čistu paletu za razvoj kose i vlasišta. Vitamini i masne kiseline pomažu u ublažavanju suhoće kose, jednom od najčešćih uzroka lomljenja - objasnila je Groover.

Kako napraviti masku za kosu od kokosovog ulja

Ove maske za kosu s kokosovim uljem sadrže manje od pet sastojaka i mogu se pripremiti za svega nekoliko minuta. Bez obzira želite li potaknuti rast kose, zaštititi je od lomljenja ili pojačati sjaj, prava maska za kosu od kokosovog ulja može vratiti vašim pramenovima savršenu punoću i oblik.

Za suhu kosu

Jednostavna maska za kosu od kokosovog ulja udahnut će novi život suhoj, lomljivoj kosi.

Sastojci:

2 žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja

žlica meda

jaje

Hair Masks. Woman Applying Mask With Brush On Wet Long Hair

Ako kokosovo ulje nije već u tekućem stanju, rastopite ga na štednjaku ili u mikrovalnoj pećnici. U posebnoj posudi umutite jaje, a zatim sjedinite jaje sa zagrijanim (ali ne prevrućim!) kokosovim uljem. Dodajte med i ponovno miješajte dok smjesa ne postane konzistentna.

Nakon što razdvojite čistu, vlažnu kosu na dijelove, nježno umasirajte masku za kosu u svaki dio od korijena do vrhova. Provjerite je li svaki dio ravnomjerno pokriven. Zatim zamotajte kosu kapom za tuširanje, majicom ili ručnikom na 30 minuta.

Završite ispiranjem maske za kosu vodom i omiljenim šamponom. Možda će vam trebati dva ili tri ispiranja kako biste u potpunosti isprali masku.

Rep u kombinaciji s pletenicom: Frizura za razne dužine kose
Rep u kombinaciji s pletenicom: Frizura za razne dužine kose

Za kosu bez sjaja

Kokosovo ulje je prečica za vlagu, dok je jabučni ocat izvrstan za dubinsko čišćenje.

Sastojci:

2 žlice ekstra djevičanskog kokosovog ulja

žlica jabučnog octa

Ako kokosovo ulje nije već u tekućem stanju, zagrijte ga dok se ne otopi. Zatim u zdjeli pomiješajte ulje s jabučnim octom, dobro promiješajte.

Kada se smjesa dovoljno ohladi, nanesite masku na suhu ili vlažnu kosu ravnomjerno pokrivajući svaki dio od korijena do vrhova. Ostavite da djeluje 15 do 20 minuta, a zatim isperite. Potom operite kosu uobičajenim šamponom i regeneratorom.

Za oštećenu kosu

- Kokosovo ulje bez ikakvih dodataka odlično je za suhu i oštećenu kosu - kaže Groover ističući kako je za ovu masku dovoljan samo jedan sastojak, a to su dvije žlice kokosovog ulja.

Nakon što lagano zagrijete kokosovo ulje (ako je potrebno), nanesite ga na vlažnu ili suhu kosu. Zatim zamotajte kosu u ručnik ili kapu za tuširanje i nosite je preko noći. Preporuka je da masku držite najmanje sedam sati. Ujutro isperite masku šamponom po želji i ostavite kosu da se osuši.

'Tihi salon': Novi trend u svijetu frizerstva, tamo nitko ne priča
'Tihi salon': Novi trend u svijetu frizerstva, tamo nitko ne priča

Čisto kokosovo ulje također je fantastično za zaštitu kose.

- Uvijek nanesem kokosovo ulje na vrhove prije kupanja u bazenu ili u moru. Ne samo da će zaštititi moju kosu od klora, već i kada ste na suncu služi kao tretman vrućim uljem!- savjetuje slavna frizerka Amanda Lee.

Ako smatrate da je čisto kokosovo ulje prebogato, možete isprobati tretman posebno napravljen za masku.

- Kosa će upijati u pramenove samo ono što joj je potrebno. Volim Curl Rehab tretman s kokosovim mlijekom za obnavljanje, jer je formuliran za maksimalnu apsorpciju i zadržavanje proizvoda - zaključila je Groove.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru