Obavijesti

Lifestyle

Komentari 12

Koliko traje bol nakon prekida?

Koliko traje bol nakon prekida?

Jedan od značajnijih faktora je to koliko je neka osoba uložila u vezu, i je li se nadala da će potrajati. Ako ste mislili da će veza biti dugoročna, vjerojatno će vam biti teže, tvrdi bračna terapeutkinja

VIDEO

Tuga nakon prekida može biti dugotrajna, pa se čini nekad da su prošli mjeseci ili čak godine bez značajnih promjena u vašem emocionalnom stanju, kaže stručnjakinja za seks i ljubavne veze Kelly Gonsaves.  

POGLEDAJTE VIDEO: Ljubav i godine

Pokretanje videa...

specka cura u vezi sa starim dečkom 01:21

- S jednim sam dečkom izlazila samo pet tjedana prije nego smo prekinuli, a sada gotovo četiri godine kasnije još uvijek sanjam o njemu i često se pitam gdje je i kako je. Kad ga se u razgovoru spomene sama u svom glasu čujem bijes i povrijeđenost, a da ga opet sretnem sigurno bih osjetila nervozu i leptiriće u želucu - ispričala je Kelly koja kaže da mnogi imaju slične priče o frustrirajuće dugotrajnim osjećajima za bivše partnere.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Na pitanje koliko treba proći da bi se nekoga preboljelo, kaže, nema pravog odgovora.

Top 5 mjesta gdje možete sresti dečka koji je materijal za brak
Top 5 mjesta gdje možete sresti dečka koji je materijal za brak

Pop kultura i serije kao što su npr. 'Seks i grad' ili 'Kako sam upoznao vašu majku' popularizirale su ideju da bol zbog prekida traje otprilike polovinu vremena provedenog zajedno.

Dakle, ako ste bili dvije godine zajedno, trebat će vam oko godine dana da nekog prebolite. 

- Jedno je istraživanje iz 2007.pokazalo da se 71 posto ljudi koji su prošli nedavno prekid osjećalo bolje nakon otprilike tri mjeseca, dok istraživanje iz 2018. kaže da je potrebno oko šest mjeseci. Jasno je da tu nema puno dosljednosti, a, koliko bi god lijepo bilo imati formulu koja će vam reći da je kraj na vidiku, nekima je potrebno mnogo duže da prebrode prošlu ljubav - ispričala je.

Psihoterapeutkinja, savjetnica za parove i autorica knjige The Phone Addiction Workbook Hilda Burke kaže kako ne postoji standardni predložak koliko vremena je potrebno da se preboli nekog, a obiteljska i bračna terapeutkinja Heidi McBain ističe da to ovisi o osobi i tome što radi kako bi se pomirila s prekidom.

Evo kako su nam cure slomile srca, a toga nisu bile ni svjesne
Evo kako su nam cure slomile srca, a toga nisu bile ni svjesne

- Neki se brže mire nego drugi. Jedan od značajnijih faktora to koliko je neka osoba uložila u vezu, i je li se nadala da će potrajati. Ako ste stvarno mislili da će veza biti dugoročna, vjerojatno će vam biti teže - kaže.

- Isto tako, ako ste bili prevareni, izdaja može otežati ozdravljenje - kaže McBain.

- Ne samo da prelazite preko toga da prekidate s nekim kog volite, nego ćete se istovremeno morati nositi i s činjenicom da je netko koga volite svjesno izabrao da vam naudi - dodaje.

Kako možemo znati da smo nekoga preboljeli?  

- Jedini način da se pomirimo s prekidom je da se u potpunosti prepustimo osjećaju boli i sebi dozvolimo da tugujemo za onim što smo izgubili ... To može biti klišej, ali vrijeme pomaže u zacjeljivanju većine rana - rekla je psihologinja.za Mind Body Green.

POGLEDAJTE: RENE BITORAJAC I ANĐELKA PRPIĆ U 'EKSPERIMENTU'

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 12
VIDEO

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme za izbore: Evo kako danas rade trgovine

Neke trgovine danas neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati
PRISTOJNO PONAŠANJE

Nepristojne hotelske navike s kojima trebate odmah prestati

Baš kao kod kuće, i hoteli imaju brojna pravila ponašanja, to je suživot te je bitno pokazati poštovanje prema osoblju, nisu oni ničije sluge. Stručnjak u hotelijerstvu podsjeća na pristojnost
Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan
SIGURNO GA IMATE KOD KUĆE

Uz ovaj začin ćete brže skinuti kile - ako ga uzimate svaki dan

Istraživanje je otkrilo zanimljive činjenice o začinu koji je čest u kuhinji te ima specifičan okus. Može se konzumirati u slanim, ali i slatkim jelima, a odličan je zato ubrzava metabolizam