Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Korisni savjeti: Kako spriječiti neželjene žute tonove u kosi

Korisni savjeti: Kako spriječiti neželjene žute tonove  u kosi

Prije odlaska iz salona, posavjetujte se s frizerom i dogovorite tretman njege i sjaja nekoliko tjedana nakon bojanja ili pramenova. To će privremeno pomoći da se ne pojave neželjene nijanse

VIDEO

Za svjetlije, osunčane pramenove, često se koristi 'blajh' odnosno izbjeljivač kako bi se uklonila boja. Izbjeljivač ima sposobnost otvaranja kutikule kose i rastvaranja melanina ili prirodne boje kose. Ovo je zapravo, glavni 'krivac' za dosadne, neželjene narančaste tonove koji se pojavljuju u kosi već nakon nekoliko ispiranja. 

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

00:31

No postoji i mnogo drugih čimbenika koji mogu pridonijeti neželjenim narančastim i žutim tonovima, kao što su kvaliteta vode, izlaganje suncu i proizvodi koji se koriste.

Brinete i crnke imaju pigmente crvene ili narančaste boje u kosi, a kada dođe do oksidacije, ti tonovi dođu do izražaja.  Ako ste brineta i imali ste ili imate pramenove, sigurno znate o kakvoj mjedenoj nijansi pričamo, no postoji nekoliko načina kako ih izbjeći ili ublažiti, i to bez odlaska u frizerski salon.

Ljubičasti šampon

Ovaj šampon 'poništava' pretjerano tople, narančaste tonove i zadržava one hladnije, svjetlije nijanse plave. Pomaže neutralizirati svijetle pramenove. 

Prirodna sijeda kosa postaje sve popularnija među ženama: Pogledajte kako im dobro stoji
Prirodna sijeda kosa postaje sve popularnija među ženama: Pogledajte kako im dobro stoji

Sjaj ili toner

Prije odlaska iz salona, posavjetujte se s frizerom i dogovorite tretman njege i sjaja nekoliko tjedana nakon bojanja ili pramenova. To će privremeno pomoći da se ne pojave neželjene nijanse. Pramenovi zahtijevaju i održavanje pa budite spremni redovito ići u salon kako bi boja ostala živopisna i svježa.

Filteri za vodu

Voda također igra veliku ulogu u životnom vijeku boje kose. Može joj naštetiti klorirana ili slana voda, kao i visoka razina minerala u običnoj vodi. Stručnjaci zato predlažu korištenje filtera za pročišćavanje kako bi se spriječilo nakupljanje minerala.

Reuters/Pixsell

Šampon bez sulfata

Proizvodi koje koristite kod kuće još su jedna stvar koju treba uzeti u obzir. Oni koji sadrže puno kemikalija, posebno alkohola, mogu utjecati na boju kose. Stručnjaci preporučuju proizvode bez sulfata koji održavaju kosu hidratiziranom i neutraliziraju mjedene tonove. 

Odaberite laganije pramenove

Kad se prvi put odlučite za pramenove, budite strpljivi jer, ako napravite veliki kontrast i u jednom koraku prijeđete iz brinete u plavušu, može se dogoditi neželjeni efekt. Postupno posvijetljeni pramenovi, i to u nekoliko navrata, bolje su rješenje.

Ukosnice s kristalima: Glamur na jednostavan i praktičan način
Ukosnice s kristalima: Glamur na jednostavan i praktičan način

Izbjegavajte UV zrake

I pretjerano izlaganje suncu može imati neželjene učinke na boju kose. Može isušiti kosu i uzrokovati njezino blijeđenje. Kad je izložena UV zrakama, sve se više ističu topli tonovi kose i narančasti tonovi dolaze u prvi plan, piše Byrdie.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom
JESTE LI ZNALI?

Sprej WD-40 većina ima, ali ne zna što znači njegova kratica: Iznenadit ćete se odgovorom

Za sprej WD-40 manje ili više svi znaju. Pomaže u rješavanju više od 2000 problema, a sada su se mnogi iznenadili kada su otkrili da ta kratica znači 'Water Displacement', a evo što broj 40 predstavlja
Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku