Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Koža kao ogledalo zdravlja: Promjene boje znak su bolesti

Koža kao ogledalo zdravlja: Promjene boje znak su bolesti
1

Plavičasti ton kože može biti posljedica problema s jetrom, slezenom ili gušteračom, siva ukazuje na manjak kisika u krvi, a smeđe mrlje su znak dijabetesa

VIDEO

  • Osip koji prate bolni mjehurići može ukazivati na celijakiju, odnosno alergijsku reakciju na gluten. Najčešće se pojavljuje na koljenima, laktovima, vlasištu, leđima i na stražnjici, a prati ga osjećaj žarenja.
  • Ispucala koža oko usana može biti znak manjka vitamina B kao što je niacin, riboflavin i vitamin B6. Nedostatak se može nadoknaditi tunom, špinatom i slanutkom. 
  • Osjetljiva i natečena koža ispod očiju ukazuje na prekomjerni unos hrane bogate soli, ali ujedno može biti znak alergije. Alergije šire krvne žile i mogu potaknuti curenje što na kraju rezultira tamnoljubičastim podočnjacima. 
  • Plavičasti ton kože može biti posljedica problema s jetrom, slezenom ili gušteračom. Također, ova se boja javlja kao alergijska reakcija ili pak ukazuje na trovanje olovom osobito ako se prve promjene vide potkoljenicama ili desnima, piše Daily Makeover. 
  • Siva koža može biti ukazivati na manjak kisika u krvi što može rezultirati emfizemom, upalom pluća, tuberkulozom pa čak i predinfarktnim stanjem. Jedan od razlog sive kože može biti upala potrbušnice, tankog sloja tkiva u trbuhu koja je uzrokovana bakterijama ili gljivicama. 
  • Preplanuli ten koji nije posljedica sunčanja ukazuje na nasljedni poremećaj, hemokromatozu. Karakterizira ga prekomjerno nakupljanje željeza u organizmu.
  • Pretjerana osjetljivost kože može biti posljedica autoimune bolesti lupusa. To je bolest u kojoj je imunološki sustav postaje hiperaktivan i napada zdravo tkivo. 
  • Pretjerano izlaganje suncu nije jedini razlog hiperpigmentacije. Smeđe mrlje na koži, osobito na području oko vrata, prepona i pazuha, mogu biti rani znak dijabetesa, trudnoće i poremećaja u radu štitnjače.
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

3 najčarobnija znaka Zodijaka
DIVNA BIĆA

3 najčarobnija znaka Zodijaka

Jedni su duboko empatične i brižne duše. Drugi posjeduju urođenu sposobnost da vide izvan površine i uđu u skrivena područja podsvijesti, a treći su poznati po svojoj intenzivnoj strasti i magnetskoj privlačnosti

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'
EKSKLUZIVNO ZA 24SATA IZ NEW YORKA

'Mi Hrvati vlasnici smo najstarijeg restorana u SAD-u. Kod nas su jeli Tesla i JFK'

Plus+ Delmonico's je prvi američki "fine dinning" restoran otvoren 1827. godine i prvi je dopuštao ženama okupljanje te uveo i tiskane jelovnike, a sadašnji je vlasnik hrvatski državljanin Dennis Turčinović
Evo koliko dugo biste trebali sjediti na WC-u
PRAVILAN NAČIN

Evo koliko dugo biste trebali sjediti na WC-u

Stolici je potrebno vrijeme da se pomakne u ispravan položaj kako bi sišla kroz analni kanal, zbog čega ne biste trebali pokušavati na silu. Ako ne uspijete, ustanite i prošetajte