Lifestyle

Komentari 0

Kožu ruku omekšat će sastojci poput glicerina i voćnih ulja

Kožu ruku omekšat će sastojci poput glicerina i voćnih ulja

Ne samo da je tu navika intenzivnog dezinficiranja, već je jesen doba kad se moramo konkretnije posvetiti koži ruku. Ako dođe do pucanja gornjeg sloja, moguće su ranice, a onda to postaje ozbiljniji problem

Ruke, kao jedan od osjetljivih dijelova tijela, pošto su konstantno na otvorenom, među prvima 'otkrivaju' zahlađenje. Ne samo da su isušene, već boja postaje sivkasta. Jedan od najboljih rituala, kako im vratiti sjaj i vlagu, svakako su kreme s odabranim sastojcima.

POGLEDAJTE VIDEO: Razliku između noćne i dnevne kreme objasnila je kozmetičarka Zdenka Mihelj

Među ključnima su legendarni glicerin, česti sastojak krema za povišenu hidrataciju, ali i razna voćna ulja. Tu je također shea maslac, izuzetno zahvalan sastojak koji je namijenjen njezi čitavog tijela.

Dobar tretman su i rukavice, koje sadrže sastojke za hidrataciju. No, ako ih nemate, možete namazati ruke kremom i na njih staviti klasične pamučne rukavice, dostupne su u brojnim drogerijama.

Na taj način poboljšat ćete upijanje kože, a obična krema za ruke postat će maska. Rukavice skinite nakon 20-tak minuta, iznenadit ćete se mekoći kože.

Kreme za ruke znaju biti guste, no nove generacije formula donose lagane varijante koje možemo nanositi i više puta na dan te ne ostavljaju mastan sloj.

Najčitaniji članci