Lifestyle

Komentari 1

Kraljevski wellness u Sloveniji za sve koji žele drugačiji odmor

Kraljevski wellness u Sloveniji za sve koji žele drugačiji odmor

Ako ste ove godine već prekrižili morske radosti zbog nesnosnih vrućina na našoj obali, možda je rješenje posjet slovenskim planinama i opuštanje u njihovim Wellness centrima

Planiranje idealnog odmora ponekad je stresnije i od brzog tempa grada u kojem živimo. No za kraljevski užitak u pravoj oazi mira ne treba puno. Stoga smo se uputili u susjednu nam Sloveniju. Jer tek nešto više od sat vremena vožnje koliko je potrebno do tamo i vaš odmor iz snova može početi.

Predlažemo vam neke od destinacija koje smo posjetili i baš uživali.

Kakav bi to bio put, a da bar jednom ne staneš, na putu do destinacije u Marché restoranima. Koncept restorana je rješenje za manja mjesta, a sve je pripremljeno u otvorenoj kuhinji pred vama. Tu smo okrjepu pronašli u tradicionalnim jelima po vrlo  pristupačnim cijenama te krenuli dalje.

Boravak u sjeni starih stabala

Naša prva destinacija, Dolenjske toplice, brežuljkasta je pokrajina, bogata tvrđavama, isprepletena rijekama i šumama pravi je dragulj južne Slovenije. Ovo mjestašce poznato po ljekovitoj termalnoj vodi koja stoljećima privlači ljude. Tu se smjestio i jedan wellness centar Balnea. Šarmantni hotel ugodnog interijera uz niz Wellness usluga, nudi i kraljevske kupke, revitalizirajuće masaže, saune... 

Posebno nas je oduševila panoramska sauna smještena na petom katu hotela u koju mogu kročiti samo gosti hotela i uživati u intimnoj atmosferi. 

Spoj prirode, zdravlja i vitalnosti

Put nas dalje vodi do Terma Zreče. Termalna voda i planinska klima te jedinstveni pohorski tres ljekoviti su faktori kojima se dići lječilište Terme Zreče. Svojom prirodnom snagom liječenja i uz pomoć vještih i iskusnih liječnika i terapeuta vraćaju se zdravlju, snazi i vitalnosti. Terme Zreče nude i bogatu ponudu beauty i spa tretmana, masaža i božanstvenih kupki. 

Sportsko-skijaški centar Rogla, na 1517 metara nadmorske visine, pravi je izbor za svakoga tko svoj način života povezuje s aktivnim slobodnim vremenom u prirodi. Iako se Rogla prvenstveno doživljava kao premium skijalište, u ljetnim je mjesecima ona spoj jedinstvene prirode, ugodne planinske klime, brojnih rekreacijskih mogućnosti i izvornih kulinarskih užitaka koji sveukupno stvaraju jedinstvenu priliku za odmor i revitalizaciju.

Unitur, sa svojim centrima Rogla i Terme Zreče iz godine u godinu radi na unaprjeđenju ponude i modernizaciji objekata pa ćete se teško odlučiti za samo jedan hotel iz široke ponude.

Tako novo uređeni Hotel Rogla izvrstan je odabir za aktivan odmor i van skijaške sezone.

Mitsko mjesto Atlantida

U Rogaškoj Slatini i njezinoj okolini nalaze se mnogobrojne povijesne zanimljivosti, a prekrasna priroda poziva goste na hodanje, planinarenje i vožnju biciklom. Upravo se tu smjestio hotel s pet zvjezdica Atlantida Boutique koji je dobio ime po mitološkom otoku Atlantida. To je jedini luksuzni hotel takve vrste u okolini kojemu je cilj u potpunosti zadovoljiti gosta smještajem i uslugom u hotelu, te je namijenjen ljudima koji se žele maknuti od svakodnevnog stresa i uroniti u tišinu. 

Tu vas čeka grijani unutarnji bazen, finska i turska sauna, prostorije za opuštanje i vanjska terasa u prirodnom okruženju. Prava  je to kombinacija za spa i odmor duše i tijela.

I za kraj našeg ‘slovenačkog’ pohoda ostavili smo restoran Tri lučke gdje smo uz odličnu hranu prožetu domaćim okusima završili našu vikend avanturu.

Najčitaniji članci