Lifestyle

Komentari 0

Kreacije za garderobu koja ne mari za trendove i uvijek je 'in'

Kreacije za garderobu koja ne mari za trendove i uvijek je 'in'

Svijet trendova ponekad juri glavom bez obzira, no postoji jedna praktična formula s kojom ćete se lakše snaći u stilskoj svakodnevici i bez problema u dućanu izabrati ono što vam treba

Minimalizam je kao trend rođen krajem devedesetih, kad su cure nosile super jednostavne haljine s tanašnim naramenicama, cipele bez ukrasa i općenito pročišćeni dizajn.

Jedan od kraljeva tog trenda, američki dizajner Calvin Klein, tada je uveo novo pravilo - odjeća bez ukrasa, bez reference na neki trend.

POGLEDAJTE VIDEO: Torbe od drva dio su održive modne scene

Naravno, dekada prije bila je luda za kičem i bojama, početkom devedesetih s trona je sav taj glamur bahato srušio grunge, a onda je minimalizam došao kao osvježenje. Kao kad sve izbacite iz ormara i spremni ste za novi modni početak.

Ova modna formula odolijeva trendovima, upravo zato što je izvan tog sistema, te struje koja juri kao luda. Kod minimalizma je bitno da je funkcionalan.

Među bazičnim komadima nalaze se kreacije poput - ravnih traperica, bijele košulje, klasičnog kaputa, bijele majice, i male crne torbe.

Nadalje, u ovom stilskom svijetu bez kreativnog kaosa ističu se i - vunena vesta, zlatni ringovi i crne hlače te crna dolčevita. Boja također baš i nema, u fokusu su razne bež nijanse, prirodne i sasvim elegantne.

Najčitaniji članci