Lifestyle

Komentari 0

Stella Tennant bila je jedna od prvih grunge modela na sceni

Stella Tennant bila je jedna od prvih grunge modela na sceni

Slavna britanska manekenka aristokratskog porijekla, koja je iznenadno umrla u 51. godini života, bila je jedna od muza utjecajnog fotografa Stevena Meisela, koji ju je otkrio 1993. godine

Editorijal u britanskom izdanju magazina Vogue, u prvoj polovici devedesetih, bio je ključan za njezinu karijeru, jer Stella Tennant obilježila je novu generaciju modela koji su stasali u grunge generaciju.

Steven Meisel ju je nakon te priče angažirao i za druga izdanja magazina Vogue, a Stella je, sa svojih 180 centimetara i androginim licem koje se ne smije, ubrzo osvojila svijet.

POGLEDAJTE VIDEO: Kreativan život Karla Lagerfelda

Meisel se prisjetio kako Stella nije htjela skinuti naušnicu s nosa, to ga je oduševilo, cura je imala stil i stav.

Voljeli su je ekscentrični dizajneri poput McQueena i Jeana Paula Gaultiera, ali i ljubitelji elegancije poput Lagerfelda.

Stella i Kate Moss zajedno su utabale put stilu grunge, koji je donio i raznolikost ljepote.

Iako je bila aristokratskog porijekla, njezina je mama Lady, Stella je odrasla na farmi.

Imala je prepoznatljiv pogled, izbjegavala je snimanje za kameru, bio je to njezin stil.

Koliko je bila androgina, toliko je bila i raznolika, jer je stilu davala vlastiti pečat. Nosila je razne trendove, od punka i grungea do finih haljina i bisera.

Ipak, najviše su joj pasali ti frajerski, cool stilovi. U devedesetima je bila među prvim manekenkama koje su srušile mit o ljepoti, da sve mora biti savršeno, jer su u to vrijeme vladali supermodeli savršenih proporcija, silueta i crta lica.

Iako se nakon udaje 1999. godine posvetila obitelji, i dalje je ponekad surađivala s modnim magazinima i dizajnerima.

Jedan od dugogodišnjih suradnika i miljenika njezine neobične ljepote bio je i utjecajni fotograf Mario Testino koji se oprostio dirljivim riječima na svom Instagramu. 

Imala je četvero djece i supruga liječnika. Umrla je u Londonu, 5 dana nakon 50. rođendana.

Najčitaniji članci