Lifestyle

Komentari 0

Kreativna dekoracija: Napravite snješka od starih čarapa i riže

Kreativna dekoracija: Napravite snješka od starih čarapa i riže

Ako vam je ponestalo ideja za izradu božićnih dekoracija, onda ste na pravom mjestu jer za izradu ovog snjegovića sve materijale već imate kod kuće, a u izradi vam se mogu priključiti i djeca

Ovi snjegovići tako su lagani za napraviti, a sigurno će pružiti puno radosti vašim mališanima. Osim toga, možete ih koristiti i kao ukras, na stolu, ormarićima ili ispod bora. Svugdje će dobro izgledati. 

POGLEDAJTE VIDEO: Božićni tramvaj u Osijeku

Evo što vam treba:

Bit će najbolje ako su čarape bijele jer je snjegović bijel, no možete se poigrati i s drugim bojama. Odrežite ih malo ispod pete, izvrnite na naličje i tu zavežite krajeve s koncem. Potom okrenite čarapu na lice i napunite je rižom, prosom ili amaranthom skoro do vrha. Vrh opet zavežite koncem. Dobro pričvrstite. Odvojite dio za glavu snjegovića i ispod još jednom čvrsto zavežite konac. 

Zalijepite gumbe na njegovo tijelo, a ostatak čarape koji vam je ostao iskoristite kao kapicu. Na mjesto očiju možete staviti pribadače, ali ako imate jako malo dijete koje se može nabosti na njih to je bolje izbaciti. Oči, nos i usta jednostavno možete nacrtati flomasterom. Uzmite još malo tkanine u nekoj drugoj boji i zavežite snjegoviću šal. 

 

Najčitaniji članci