Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
11 komentara

Kreme za oči: Retinol za sitne bore, vitamin C za podočnjake

Kreme na bazi vitamina C i K posvijetlit će tamne kolutove, retinol će "obrisati" sitne bore oko očiju, a kofein i krastavci prirodni su borci protiv neugodne natečenosti

Fotolia
Foto: Fotolia

Područje oko očiju jako je tanko i osjetljivo te sklono sitnim borama pa mu je potrebna posebna njega. Loša prokrvavljenost i hidratacija krivci su za natečenost, pa je područje oko očiju najbolje tretirati kremama na bazi kofeina ili krastavcima. Kreme jačaju i zatežu krvne žile te smanjuju otečenost, a slično djeluju i kolutovi ohlađenog krastavca.

Vitamin C i K posvijetlit će tamne kolutove

Tamni kolutovi oko očiju ukazuju na umor i mogu vas u trenu postarati. Podočnjaci s godinama postaju sve vidljiviji jer koža gubi kolagen, a krvne žilice se sve više šire. Za posvjetljivanje kolutova najbolji izbor su kreme s vitaminom C i K te kojičnom kiselinom, a pomažu i kreme s reflektirajućim pigmentom. 

Sitne bore briše krema na bazi retinola

Tanka koža je posebno osjetljiva, a smetaju joj čak i treptanje, ali i smijeh pa lako puca. Njoj su potrebne kreme s retinolom koje potiču proizvodnju kolagena i zaglađuju kožu. 

Trikovi za još bolji učinak

  • Kreme za područje oko očiju preporučuje se držati u hladnjaku. Hladnoća će pomoći umornim očima i još prije smanjiti natečenost. 
  • Korištenje kreme za područje oko očiju kao baze za makeup pomoći će da korektor savršeno popuni sve bore bez grudica. 
  • Preporučuje se koristiti kreme bez alkohola i mirisa jer bi mogle uzrokovati iritaciju.  
Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message