Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
0 komentara

Kroz igru djeca uče pravila života zato im ne puštajte

Ako pustite djecu da varaju, odaslat ćete im sasvim pogrešnu poruku. Kako bi i ono imalo šansu da pobijedi, odaberite pravu igru

Sanjin Strukić
Foto: Sanjin Strukić
0 komentara

Iako roditelji, a još češće bake i djedovi, često puštaju djecu da varaju u igrama, dr. Gordana Buljan Flander to ipak ne preporučuje.
- Kroz igru djeca uče životna pravila, a ako ih pustite da varaju, to im daje pogrešnu poruku. Kako bi dijete imalo priliku pobjeđivati, trebalo bi igru prilagoditi njihovoj dobi - kaže ona. Srećom, zabavnih i poučnih igara za sve dječje dobi ne manjka. Društvene igre kao što su Riječ na riječ, Cluedo, Yahtzee i Stratego te igre kartama djeluju poticajno na razvoj djece od šeste do devete godine, a od desete su spremna na Monopoly i Rizik. Za takve igre nikad ne možete biti prestari. Budući da Monopoly, najpopularnija društvena igra na svijetu, slavi 70. rođendan, Magma je organizirala turnir na kojem su se za pobjedu borili poslovni partneri. Natjecali su se 24sata, Privredna banka Zagreb i RTL televizija, tvrtke koje možete kupiti zaigrate li najnoviji Monopoly.

>>Uz dječju pomoć moći ćete i sami izraditi svoju igru i odrediti pravila. Za igre na ploči dovoljan vam je karton na kojem ćete nacrtati polja

>>Djeca koja ne razumiju pravila mogu pomagati. Mlađe dijete može bacati kockicu što će mu se činiti važnim jer donosi sreću

>>Petogodišnjaci mogu uživati u igrama koje sadrže slova i brojke, a to im pomaže da se pripreme za školu

MONOPLY U NOVOM RUHU
U novome Monopolyju možete postati vlasnik 24sata ili u Maksimiru sagraditi hotel, a sve se plaća kreditnom karticom na "bankomatu" koji dobivate s igrom. Poput tradicionalnog Monopolyja i ovo, posebno izdanje, namijenjeno je zabavi za dva do šest igrača, a može se kupiti u svim Turbo limach prodavaonicama.

ZABAVNE IGRE ZA NAJMLAĐE
Djeci od oko četiri godine svidjet će se igra Krokodil zubar, u kojoj je cilj otkriti koji zub boli krokodila te ga zatim pažljivo izvaditi pazeći da se ne naljuti i ugrize. Mlađima će se svidjeti i Memory, igra u kojoj je potrebno zapamtiti parove sličica te Crni Petar i Čovječe, ne ljuti se. U ovim igrama mogu uživati i nešto starija djeca.

MALI SLIKARI I DEKETIVI
Djeci iznad 9 godina svidjet će se Cluedo, detektivska igra na ploči u kojoj je cilj što prije otkriti tko je od suigrača počinio zločin. Uživa li dijete u crtanju, oduševit će ga Pictionary, igra u kojoj dva do četiri tima igrača trebaju pogoditi razne riječi i fraze na osnovu crteža. Ne morate biti umjetnik, dovoljno je malo mašte.

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message