Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Kućna manikura: Super savjeti za lijepe i zdrave nokte i ruke

Kućna manikura: Super savjeti za lijepe i zdrave nokte i ruke

Zahvaljujući svim stvarima koje prolaze kroz naše ruke, zanoktice lako postanu suhe i hrapave. Korištenje kvalitetnog ulja za zanoktice prožetog uljem jojobe očuvat će ih vlažnima i zdravima

VIDEO

Svatko voli imati savršeno uredne i zdrave nokte, ali česti odlasci u salon oduzimaju puno vremena i skupi su. Želite započeti s DIY rutinom njege noktiju? Provjerite 20 savjeta stručnjaka zahvaljujući kojima će vaši nokti biti čvrsti i lijepi. 

POGLEDAJTE VIDEO: Nevjerojatni nokti

Pokretanje videa...

Nokti 01:04

Otkrijte koji oblik najbolje odgovara vašim noktima

Ovisno o vašem načinu života i obliku vaših prstiju, vjerojatno postoji oblik noktiju koji vam najbolje odgovara. Provedite malo vremena kopajući po različitim oblicima - ovalni, bademasti oblik ili bilo koji drugi - i pronađite koji najbolje odgovara vašim noktima.

Koristite lakove za učvršćivanje kako biste učvrstili slabe nokte

Ako su vam nokti tanki i skloni savijanju ili listanju, razmislite o ulaganju u lak za učvršćivanje noktiju. Lak će pomoći u jačanju noktiju i dodati dodatnu količinu hranjivih tvari koje će vaše nokte dugoročno učiniti zdravijima.

Pogreške koje žene često rade s noktima pa ne izgledaju lijepo
Pogreške koje žene često rade s noktima pa ne izgledaju lijepo

Uzimajte biotin

Koristi se za ojačavanje kose, kože i noktiju, a uzimanje dodataka biotina jednostavan je način da vaši nokti budu i izgledaju zdravije.

Budite velikodušni s uljem za zanoktice

Zahvaljujući svim stvarima koje prolaze kroz naše ruke, zanoktice lako postanu suhe i hrapave. Korištenje kvalitetnog ulja za zanoktice prožetog uljem jojobe očuvat će zanoktice vlažnima i zdravima, a počet ćete primjećivati ​​razliku unutar samo nekoliko dana.

Gurajte, nemojte rezati, zanoktice

Može biti primamljivo odrezati višak kožice na dnu nokta, ali pokušajte se oduprijeti tom nagonu. Većina stručnjaka za nokte slaže se da nema razloga za rezanje zdrave kožice s ploče nokta, a zarez može stvoriti otvorenu ranu sklonu infekciji. Štapićem nježno gurnite zanoktice kada izrastu preko ploče nokta.

Investirajte u kvalitetne rašpice za nokte

Rašpica za nokte je ključni alat za rješavanje slučajnih nazubljenih rubova nokta kao i raznih 'nesreća' s noktima, ali morate biti sigurni da imate pravu. Izbacite klasičnu rašpicu i nabavite staklenu - trajat će zauvijek i nježnija je za nokte.

Počnite s temeljnim premazom

Ako vaša DIY manikura uključuje lak, osnovni sloj je neophodan. Ne samo da će pomoći da se lak dulje zadrži, već će također spriječiti da se lakovi u jakim bojama zamrljaju ili požute na ploči nokta.

Razmislite o kućnim gel lakovima za dugotrajniju manikuru

Devet higijenskih grešaka koje rade mnogi ljudi, a ne bi trebali
Devet higijenskih grešaka koje rade mnogi ljudi, a ne bi trebali

Većina tradicionalnih lakova lako se skida, ali gel manikura može trajati više od dva tjedna. Ovaj lak se stvrdnjava pod UV lampom umjesto da se jednostavno suši, što mu daje tvrđu i dugotrajniju završnicu. U salonu su skupi, ali uz malo početnog ulaganja u UV lampu i gel lakove, manikuru s gelom lako je napraviti kod kuće.

Koristite završni sloj koji se brzo suši kako biste spriječili razmazivanje

Nakon što ste nalakirali nokte, čini se da su mrlje neizbježne. Brzosušeći nadlakovi osušit će nokte u nekoliko minuta, što znači da nećete biti dugo po strani pokušavajući održati svoju manikuru savršenom.

Povremeno dajte noktima nekoliko dana da predahnu od lakova

Bilo da koristite gel lak ili tradicionalni, dobro je dati noktima nekoliko dana da povremeno odahnu između manikura. Nakon uklanjanja laka, navlažite ležišta noktiju uljem kako biste ih održali zdravima i potaknuli rast noktiju.

Upotrijebite ispunu za nokat kako biste poboljšali izgled noktiju

Izbočeni nokti otežavaju postizanje glatke, savršene završne obrade kada lakirate nokte. Umjesto tradicionalnog temeljnog premaza, razmislite o ispuni kako biste stvorili ravnomjerniju površinu.

Budite kreativni s ukrasima

Bilo da tražite duljinu ili jednostavno tražite lijepi izgled za noćni izlazak, ukrasi za nokte su lijepi i raznoliki. Postoji mnoštvo slatkih uzoraka, a mogu se učvrstiti ljepljivim pločicama kako biste ih lako uklonili nakon što vaš događaj završi.

Slijedite ove korake da vam lak za nokte ljeti što duže potraje
Slijedite ove korake da vam lak za nokte ljeti što duže potraje

Popravite slomljeni nokat vrećicom od čaja i ljepilom za nokte

Slomiti nokat je koma. No ako ste slomili dio nokta koji je još na jednom dijelu povezan s noktom, moguće ga je spasiti! Izrežite trake od prazne vrećice čaja ili filtera za kavu i nanesite na nokat ljepilom za nokte, dopustite da se potpuno osuši. Upotrijebite rašpicu da uklonite preostalu teksturu i ispolirajte kao obično.

Investirajte u kvalitetne lakove

Lak za nokte jedna je od onih stvari na koje se isplati potrošiti novac. Jeftini lakovi lako se okrhnu, a neki su napravljeni sa sastojcima koji mogu biti štetni za nokte.

No, ne morate sad gledati najskuplje luksuzne lakove, drogerijske robne marke su solidne opcije.

Polirajte nokte kako bi lak dulje trajao

Prije nanošenja laka, upotrijebite rašpicu za poliranje kako biste nježno ohrapavili površinu nokta. Ovaj proces će omogućiti bolje prianjanje laka, što će zauzvrat osigurati da vaša manikura traje što je duže moguće piše MSN.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'
ŠALA NA SVOJ RAČUN

'Ja sam prosječna, a muž mi je prezgodan. Svi me pitaju kako imam samopouzdanja uz njega'

Hazel se ne srami priznati da ima supruga koji je zgodniji od nje, niti da ju to uopće ne smeta. Kako kaže, sigurna je u njihovom odnosu i u svojoj se koži osjeća odlično

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha
KORISTITE LI GA?

Treći odjeljak ladice u perilici je jako koristan: Ovo mu je svrha

Ako želite da vam perilica odradi i pretpranje, napunite sva tri odjeljka u ladici. U njega isto stavite deterdžent za pranje rublja po izboru, tekući ili onaj u prašku
Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste
SLAŽETE SE?

Najpametniji znakovi Zodijaka: 'Najposebniji' je na vrhu liste

Naravno, svaki horoskopski znak je 'pametan' na svoj način, ali kada je riječ o inteligenciji, duhovitosti i analitičkoj sposobnosti, ovo su horoskopski znakovi koji po mišljenju astrologa imaju najviše prednosti