Lifestyle

Komentari 0

Kućni ljubimci pomažu djeci tijekom pandemije smanjiti stres ali i povećati aktivnost

Kućni ljubimci pomažu djeci tijekom pandemije smanjiti stres ali i povećati aktivnost

Rezultati istraživanja otkrili su da je od 2000 anketiranih roditelja, 83 posto ispitanih reklo da njihovi kućni ljubimci pomažu smanjiti tjeskobu njihove djece, posebno tijekom online nastave

Djeca širom svijeta su u 2020. godini zamijenila učionicu za dnevnu sobu jer su mnoge škole prešle na online nastavu zbog pandemije korona virusa. Kao dio ove tranzicije, neka su djeca tako svoje školske prijatelje zamijenila ss svojim dlakavim prijateljima, odnosno kućnim ljubimcima.

POGLEDAJTE VIDEO: Kako se provode ljubimci bogatih i slavnih

Nedavno istraživanje koje je proveo Mars Petcare istražilo je kako su kućni ljubimci utjecali na preko milijardu učenika koji su se zbog pandemije morali školovati kod kuće. Za to istraživanje, 2000 roditelja u Velikoj Britaniji i SAD-u koji imaju djecu u dobi od 5 do 17 godina i barem jednu mačku ili psa odgovorili su na internetsku anketu o tome kako su njihova djeca komunicirala sa svojim ljubimcima tijekom pandemije.

Rezultati otkrivaju da roditelji kućne ljubimce vide kao korisne prijatelje za djecu, posebno za vrijeme stresnih perioda. Od 2000 anketiranih roditelja, 83 posto ispitanih je reklo da njihovi kućni ljubimci pomažu smanjiti tjeskobu njihove djece, posebno tijekom online nastave. Blizu 85 posto ispitanih roditelja reklo je da je posjedovanje psa ili mačke u kući učinilo djeci online nastavu ugodnijom.

Ispitani roditelji također su pronašli puno drugih razloga kako bi pohvalili svoje ljubimce, a većina je tvrdila da su kućni ljubimci pomogli podići samopouzdanje njihova djeteta, održavati njihovu svakodnevnu rutinu, ponuditi više mogućnosti za tjelesnu aktivnost i poboljšati cjelokupno raspoloženje kućanstva tijekom pandemije.

Istraživanje je isto tako pokazalo da roditelji vjeruju da su i njihovi ljubimci imali više dobrobiti od vremena provedenog s obitelji. Od anketiranih roditelja, 87 posto njih smatra da je vrijeme koje je njihov ljubimac proveo s djecom bilo ugodno za životinju, a 77 posto vjeruje da je vrijeme provedeno s djecom tokom pandemije njihovog ljubimca učinilo mirnijim.

Također, mnogi roditelji su željni uvođenja programa za kućne ljubimce na nastavu nakon što su vidjeli kako ljubimci njihovoj djeci mogu pomoći u online nastavi, piše Yahoo.

Najčitaniji članci