![Kuhar kraljice Elizabete radio je kajganu s dva tajna sastojka](https://img.24sata.hr/QFzxVEH2CPO944CdoE8oI8dmIgY=/414x267/smart/media/images/2024-12/70742479-m-normal-none.jpg)
Kraljica je vrlo rijetko mijenjala način prehrane te je kajgana postala jedno od njezinih omiljenih jela za doručak. Njezin je kuhar otkrio da je za Kraljicu radio kajganu s muškatnim oraščićem i limunom
Lifestyle
Komentari 15Kraljica je vrlo rijetko mijenjala način prehrane te je kajgana postala jedno od njezinih omiljenih jela za doručak. Njezin je kuhar otkrio da je za Kraljicu radio kajganu s muškatnim oraščićem i limunom
Neka od kraljičinih omiljenih jela bili su čajni kolačići, riba, mango i džem od jagoda. Čak je tvrdila da sendviče s džemom jede svaki dan uz popodnevni čaj. Za doručak je voljela razne stvari, no među najtraženijima bila je - kajgana, napravljena na poseban način.
POGLEDAJTE VIDEO:
Pokretanje videa...
Naime, njezin je kuhar otkrio da je za Kraljicu radio kajganu s muškatnim oraščićem i limunom.
Kad bi za doručak poželjela puno proteina, njezin bi kuhar pripremio kajganu s tri organska jaja i žlicom mlijeka. Prvo bi sve to izmiksao pa smjesu izlio u lagano zagrijanu tavu, na žlicu rastopljenog maslaca. Tako su jaja ostala rahla, bez grudica.
Neposredno prije nego što bi se jaja potpuno stvrdnula, dodao bi otprilike žličicu limunove korice i prstohvat muškatnog oraščića. Kad bi jaja bila gotova, ukrasio bi ih crnim paprom i vlascem i odmah poslužio Njezinom Veličanstvu.
Popularni obrok Kraljice bilo je i - čajno pecivo uz čaj, a voljela je i klasične žitarice.
Za ručak je često jela ribu s povrćem kuhanim na pari. Za međuobrok pojela bi si keks ili mali sendvič s džemom.
Među favorite za večeru spadao je losos, njezina omiljena riba.
Za desert je rado jela bijele breskve uzgojene u blizini dvorca Windsor, piše RD.