Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

Kupite li na akciji ono što vam ne treba - trošak je, ne ušteda

Kupite li na akciji ono što vam ne treba - trošak je, ne ušteda

Namjeravate li uštedjeti, troškove planirajte unaprijed. Sad je, primjerice, pravo vrijeme da razmislite o tome koliko si možete priuštiti da potrošite za božićne i novogodišnje blagdane

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj čanak: 9 biljnih alternativa za kofein koji će prirodno podići energiju

Svi redoviti troškovi mogu biti prilika za uštedu. Na primjer, usluge frizera mogu varirati ovisno o lokaciji, a vama 50 ili 100 kuna na mjesec mogu znatno utjecati na kućni proračun, navodi se u knjizi “Osobna prezaduženost”.

POGLEDAJTE VIDEO Svedite minus na nulu za samo godinu dana:

Pokretanje videa ...

Namjeravate li uštedjeti, troškove planirajte unaprijed. Sad je, primjerice, pravo vrijeme da razmislite o tome koliko si možete priuštiti da potrošite za božićne i novogodišnje blagdane. Kupujte gdje je najjeftinije. Na internetu možete pronaći usporedbe cijena u različitim trgovačkim lancima i popise popusta i akcija. Ipak, ne morate iskoristiti baš svaki popust - upamtite, kupite li nešto što vam nije potrebno, to je trošak, a ne ušteda.

Nedostatak kulinarskih vještina također vas može skupo stajati jer ćete tako trošiti više na dostavu hrane ili kupnju prerađenih namirnica. Pripremate li obroke, možete jesti jeftinije, zdravije, ali i ukusnije.

Eko trikovi: Energija u domu se štedi uz čiste odvode, ali i filtre
Eko trikovi: Energija u domu se štedi uz čiste odvode, ali i filtre

Ako već niste, zamijenite sve žarulje štednima. Televizore, računala i DVD-ove noću iskopčajte iz struje jer troše energiju čak i kad su isključeni.

Ne uspijevate li pronaći (bolji) posao, promijenite pristup - sastavite novi životopis, raspitujte se kod poznanika ili putem društvenih mreža. Razmislite i o honorarnom poslu kao što su instrukcije iz stranih jezika, izrađivanje nakita, održavanje vrta, planiranje proslava ili čuvanje ljubimaca.

Zanima vas ova tema? Pročitajte onda i ovaj članak: Misica ima IQ 146: Skinula je krunu i vraća se poslu liječnice