Obavijesti

Lifestyle

Komentari 16

Kupka od morske soli potiče mršavljenje i uklanja celulit

Kupka od morske soli potiče mršavljenje i uklanja celulit
1

Morska sol liječi kožna oboljenja, potiče izlučivanje tekućine i filtrira štetne tvari iz organizma. Poboljšava cirkulaciju i prokrvljenost kože, a pomaže i kod upalnih procesa

VIDEO

Da morska sol, baš kao i ostali sastojci morske vode, ima terapijska svojstva poznato je od davnina. Tako su još u antici Hipokrat i Herodot preporučivali kupke u morskoj vodi kod različitih zdravstvenih poteškoća, posebno kod reume i išijasa te kožnih oboljenja, primjerice, upala i rana.

Morska je sol neobično bogata različitim sastojcima. Među osamdesetak različitih minerala, elemenata u tragovima, karbonata i sulfata, prisutni su i kalcij, kalij, brom, natrij, mangan, magnezij, jod, željezo, fluor i silicijeva kiselina. Pritom sol iz Mrtvog mora sadrži i vrlo visoki postotak magnezija, važnog minerala kad je riječ o ljepoti i zdravlju (u jednoj litri soli ima ga čak 40 grama).
Morska sol ima svojstva antiseptika i antihistamina, zbog čega je blagotvorna kod kožnih alergijskih reakcija.

Zbog svojih sastojaka morska sol potiče izlučivanje suvišne vode iz kože i vezivnog tkiva, čime se sprečava nakupljanje suvišne tekućine, pa koža postaje jača, glatka, čvršća, mekša i zdravija. Minerali iz soli vežu se uz stanice kože pa ona postaje sjajnija i baršunasta. Iz istih razloga, kupke s morskom soli potiču mršavljenje i dovode do uklanjanja ili smanjenja celulita te regeneriranja kožnog tkiva, zbog čega imaju i anticelulitni i antiaging učinak. Isto tako, potiču izmjenu tvari i čišćenje toksina iz jetre, bubrega i kože.

K tome, morska sol djeluje blagotvorno i na upalne procese. Budući da poboljšava cirkulaciju i prokrvljenost kože, morska sol omekšava grubu i ispucanu kožu na rukama, laktovima i stopalima. Kupka od morske soli ima višestruki pozitivan učinak ne samo na kožu, nego i na ljudski organizam u cjelini. Općenito, topla kupka potiče funkcije organa koji filtriraju i izlučuju štetne tvari iz organizma. Stoga se kupke s morskom soli preporučuju kod mnogih stanja, posebice kod artritisa, artroze, neuroze, stresa, bronhitisa, astme i psorijaze.

No one nisu samo melem za tijelo, nego pozitivno djeluju i na naš duh: osvježavaju psihički i fizički, potiču pozitivne osjećaje, posebno zahvaljujući visokom postotku magnezija koji djeluje protiv stresa, piše portal trećadob.com.

Napravite kupku kod kuće i opustite se

Kupka od morske soli preporučuje se jednom tjedno. Za učinkovitu kupku otopite od 300 do 500 grama morske soli u vrućoj vodi. Polako dodajte hladnu vodu, tako da postignete optimalnu temperaturu (od 35 do 37°C). Provedite u kadi od 20 do 30 minuta. Nemojte zapostaviti kožu lica. Uzmite ručnik, namočite ga u slanoj vodi i stavite na lice. Nakon kupke provedite još oko 30 minuta u miru.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 16
VIDEO

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka
IMAJU 'ONO NEŠTO'

Ma, sigurno ste među njima...: 7 najljepših znakova Zodijaka

Astrologija nudi izuzetne uvide u naše osobnosti i potencijale, uključujući aspekte poput fizičke ljepote i šarma. Među prekrasnim horoskopskim znakovima postoji nekoliko onih koji se ističu posebnom ljepotom

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno
KAKO RADE TRGOVINE I ŠOPING CENTRI

Radno vrijeme trgovina na dan izbora 17. 4. - većina je skraćeno

Neke trgovine sutra neće raditi zbog parlamentarnih izbora. A ako ipak planirate ići u kupnju, dobro provjerite kada ćete ići jer većina prodavaonica ima skraćeno radno vrijeme
Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji
KOME ĆE SVANUTI, A KOME SMRKNUTI

Dnevni horoskop za utorak 16. travnja: Bik se mora dokazati, Lavovi briljiraju u komunikaciji

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 16. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje