Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

L'Oreal i zeleni pristup znanosti: Do 2030. čak 95% sastojaka će se koristiti iz obnovljivih izvora

L'Oreal i zeleni pristup znanosti: Do 2030. čak 95% sastojaka će se koristiti iz obnovljivih izvora

Grupa L’Oréal je na online konferenciji 'Transparency Summit' okupila svoje vodeće stručnjake na području znanosti, inovacija i održivog razvoja te predstavila svoju viziju sigurnije budućnosti za ljude i okoliš

VIDEO

L’Oréal se obvezao na važnu transformaciju svog odjela za istraživanje i inovacije usvajajući 'zeleni pristup' znanosti što znači da će do 2030. godine čak 95% sastojaka koji se koriste u L’Oréalovim proizvodima bit dobiveno iz obnovljivih biljnih izvora, široko dostupnih minerala ili iz kružnih procesa, dok će 100% formula proizvoda biti sigurno za vodeni ekosustav.

Ova odluka došla je u vrijeme kada je zaštita planeta prijeko potrebna, a pandemija COVID-19 istaknula povećanu potražnju za proizvodima koji su istovremeno sigurni za ljudsko zdravlje, ali i okoliš.

Upravo u tom kontekstu, L’Oréal otvara se okrenuo istraživanju i inovacijama, čineći prirodu pokretačkom snagom u kreiranju obnovljivih alternativa za sastojke koji su inače na bazi nafte.

Kako bi izvukli ono najbolje što priroda može ponuditi L’Oréal se oslanja upravo na nedavni napredak u 'zelenim znanostima'. 

694732264

Do 2020. godine, 80% sirovina koje se koriste u okviru Grupe postalo je lako biorazgradivo, 59% obnovljivo, a 34% prirodno ili prirodnog podrijetla, dok je 29 % sastojaka koji se koriste u L’Oréalovim formulama razvijeno prema principima 'zelene kemije' (kemija koja poštuje ekološku ravnotežu okoliša u kojem se koristi).

- Kroz zelene znanosti ulazimo u novo poglavlje za odjel istraživanje i inovacija Grupe L’Oréal, koji je ključna pokretačka snaga tvrtke još od njenog stvaranja. Naša je ambicija do 2030. godine ženama i muškarcima širom svijeta omogućiti ponudu sve učinkovitije i sigurnije kozmetike, koja poštuje okoliš - rekao je Nicolas Hieronimus, zamjenik izvršnog direktora L’Oréala i budući CEO kompanije.

666406564

U svrhu uspješnog provođenja ove tranzicije, objedinili su sve svoje resurse u 'zelenim znanostima', uključujući nedavni napredak u agronomiji i nova dostignuća u biotehnologiji te zelenoj kemiji. 

Grupa u tu svrhu također gradi i niz strateških partnerstava sa sveučilištima, novoosnovanim poduzećima i vlastitim dobavljačima sirovina.

- Zahvaljujući zelenim znanostima, u mogućnosti smo prihvatiti ovaj ambiciozni znanstveni i tehnički izazov. Ovaj hvalevrijedan pristup zasnovan na kružnoj ekonomiji, omogućit će nam postizanje novih razina performansi i otkrivanje neviđenih kozmetičkih blagodati bez ugrožavanja kvalitete ili sigurnosti, a sve u službi ljepote koja poštuje planet - poručila je Barbara Lavernos, direktorica istraživanja, inovacija i tehnologije.

Sve veća transparentnost u svrhu poticanja potrošača na odgovorne izbore

126985853

L’Oréal pridonosi povećanju transparentne komunikacije putem svoje internetske stranice 'Inside Our Products'. Pokrenuta u ožujku 2019., ova stranica nudi odgovore o sastojcima koji se koriste u formulama i sastavu svojih proizvoda. Na stranici se može pronaći popis od gotovo 1.000 sastojaka proizvoda, a zasad je dostupna u 45 zemalja na osam jezika.

Utemeljen na znanstvenim postignućima, ovaj se sadržaj postupno objavljuje na internetskim stranicama vodećih brendova Grupe (L’Oréal Paris, Garnier, La Roche-Posay, Maybelline, Redken, Essie, Kérastase, Yves Saint Laurent i ostalih).

1511471306

Informativna kampanja koja naglašava utjecaj kozmetičkih proizvoda na okoliš i društvo, također je pokrenuta u lipnju 2020. godine u sklopu programa održivog razvoja kompanije 'L'Oréal za budućnost'.

Inicijativa se, zajedno s brendom Garnier, primjenjuje diljem svijeta te će postupno obuhvatiti sve brendove Grupe.

Stalna poboljšanja sigurnosti za potrošače i okoliš

Sigurnost i potencijalni utjecaj L’Oréalovih proizvoda na okoliš su u središtu obveza koje je tvrtka preuzela. oni su među prvima ponudili alternative testiranju na životinjama te stvorili rekonstruirane modele kože za procjenu sigurnosti proizvoda. 

Tako je L’Oréal  prestao testirati svoje proizvode na životinjama već 1989. godine, čak 14 godina prije nego što je takva praksa zabranjena.

Kao dio svog programa 'L’Oréal za budućnost', Grupa do 2030. godine želi osigurati da 95% njenih sastojaka dolazi iz bioloških izvora, dobivenih iz bogatih minerala ili kružnih procesa, uz 100% svojih formula procijenjenih pomoću platforme za ispitivanje, okoliša kako bi se osiguralo da ne štete raznolikosti obalnih i slatkovodnih vodenih ekosustava.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 0

VIDEO

Želite iskusiti iznimno duboku penetraciju? Probajte ovu pozu
NEMA NA ČEMU...

Želite iskusiti iznimno duboku penetraciju? Probajte ovu pozu

Čak i ako imate omiljene položaje kojima ste vjerni, isprobavanje nečeg novog, kao što je poza leptira, može biti izvrstan način da otkrijete nove užitke i duboku penetraciju

Mama otkrila trik kako čisti WC od kamenca: 'Stavim malo ovog praha i ujutro samo isperem'
VRIJEDI PROBATI

Mama otkrila trik kako čisti WC od kamenca: 'Stavim malo ovog praha i ujutro samo isperem'

Koristim limunsku kiselinu koja odlično uklanja kamenac i tvrdokorne mrlje. Prije spavanja, kad više nitko ne ide na WC, u školjku ubacim 50 grama limunske kiseline, otkrila je Australka
Dnevni horoskop za subotu 25. svibnja: Blizance čeka ljubav za koju nitko nema razumijevanja
EVO KOGA PRATI SREĆA

Dnevni horoskop za subotu 25. svibnja: Blizance čeka ljubav za koju nitko nema razumijevanja

Pročitajte dnevni horoskop za subotu 25. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje