Lice za kojim su svi poludjeli: Uvijek lijepa Lauren Hutton | 24sata
Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Lice za kojim su svi poludjeli: Uvijek lijepa Lauren Hutton

Lice za kojim su svi poludjeli: Uvijek lijepa Lauren Hutton
3

Lauren Hutton prekrasna je i u 70. godini jer je, kako kaže, od osjećaja starosti kod nje jači osjećaj radosti. Na svom licu nikad nije izbrisala ni jednu jedinu boru

VIDEO

Nemojte mi “skidati” bore, trebalo mi je dugo da ih dobijem - rekla je slavna talijanska gumica Anna Magnani u vrijeme kad se fotoshop još nazivao retuširanjem. Htjela, ne htjela, tim je putem pošla i Lauren Hutton, slavna manekenka i glumica koja je upravo proslavila svoj 70. rođendan. Kad se nasmije, njezino lice postaje prekrasna grafika linija koje svakom licu donose godine. 

Prekrasna zato što je tu od osjećaja starosti jači osjećaj radosti, a taj je uvijek zanosan! Lauren je svoj rođendan dočekala vitke linije s kakvom je i stekla manekensku slavu. Mogla je “nabaciti” kilograme i žrtvovati stas u ime mlađeg izgleda, kako se to obvezno savjetuje ženama u godinama, ali Lauren je osjetila da to onda ne bi bila ona. I bila je u pravu, kao što je bilo dobro da nije silom mijenjala svoj krasan niz zuba da bi uklonila mali razmak, vidljiv kad se nasmije. Nakon prvih prigovora shvatilo se da to pridonosi onome što je značila na pop-kulturnoj sceni Amerike kao “svježe lice Amerike”. 

Voljela je život na motoru u petoj brzini, a samo je čudom ostala živa u nesreći prije 14 godina 

Bilo je to sredinom ‘60-ih kad se američka žena emancipira oslobođena kućanskih poslova zahvaljujući novim kućanskim aparatima koji su joj bili od presudne pomoći. Tu dinamičnu novu ženu Lauren je fantastično utjelovila i zato što nije bila savršena ljepotica. Harper’s Bazaar je 1973. nemilosrdno to opisao: nos joj leti prema zapadu, usta lete prema sjeveru, lijevo oko joj bježi, ali načinila je sebe lijepom učeći i promatrajući, ne želeći mijenjati svoje nedostatke kirurškim putem. Njezino današnje lice govori da je mislila ozbiljno. 

Samo tako, bez zaleđivanja lica botoksom ili silikonskim filerima, mogla je izvući maksimum u glumačkom dijelu svoje karijere u kojem za pamćenje ostaje “Kockar” s fenomenalnim Jamesom Caanom i Carpenterov odličan triler “Netko me promatra” iz 1978 te “Američki žigolo” s Richardom Gereom iz 1980. Mnoge glumice neusporedivo većeg kalibra nemaju ulogu u filmovima koji tako visoko stoje u filmskoj povijesti svoga doba. No njezina je zvijezda zapravo rođena za modu! Rekordnih 26 puta bila je na naslovnici Voguea. Bila je i djevojka od milijun dolara kad je 1974. potpisala ugovor s kozmetičkom kućom Revlon koja joj se vraća 1993. u njezinoj 50-oj godini! Baš nju američki je Vogue 1999. izabrao za svoju milenijsku naslovnicu. Bili su sigurni - Lauren je moderna muza.

Bila je prva djevojka od milijun dolara kad je 1974. potpisala ugovor s kozmetičkom kućom Revlon

Iako s diplomom u ruci, ta je floridska cura naoko s manje mozga ulazila u život. Jednom je rekla kako ljudi govore da koketiraju sa smrću, a da je tu zapravo riječ o koketiranju sa životom. A ona je bila primjer koketiranja sa životom kao sa smrću. Granice do kojih je išla nisu bile razumljive ljudima starog prijeratnog kova. S radijskim disk džokejem Patom Chambursom je iz Floride otišla u New York. Nismo sigurni čiji je životni saldo bio burniji - njezin ili Patov. 

Bio je 20 godina stariji od Lauren, tipičan urbani i intelektualni nomad, 22 je godine vodio legendarnu jazz-emisiju, nemilice se trošio uz alkohol i drogu, čitao filozofiju, okupljao mlade ljude, živio je u Japanu, i k tome naposljetku imao sedmoro djece, pet unučadi i osam praunuka. Lauren je uz njega našla posao kao Playboyeva zečica koja je posluživala sokove. Jadno. Znala je to i sama, i otišla do kraja svijeta svojim putem. No njezini su vrijednosni parametri ostali “pomaknuti” - biografi bilježe  da je 27 godina bila u nevjenčanu braku sa svojim menedžerom koji je spiskao 13 milijuna njezinih dolara! Očito joj je u toj vezi nešto bilo važnije od dolara. Psiholozi navode: samostalnost koju u to vrijeme otkriva samosvjesna američka žena. To je zračilo iz Lauren, i zato je 2004. u 61-oj godini mogla mirno stati naga pred kamere Big magazina, emancipirajući žene pritisnute terorom kulta mladosti. 

No Lauren je intelektualno bogatija od te banalne razine koja ženu zapravo diskvalificira u njezinim najboljim godinama. E nećeš, rekla je samoj sebi. Na sreću, i to takvu kakvu je imala i kad joj je Jeremy Irons dodao kacigu samo nekoliko minuta prije nego što se potkraj 2000. sva polomila u teškoj prometnoj nesreći na motoru u blizini Las Vegasa.  Ali sve je to išlo u “rok službe” u kojoj je ta drukčija od svih žena prva nosila traperice i tenisice, odbacila grudnjak pa čak i gaćice, koja je sama zamatala cigarete. Slavna urednica američkog Voguea, Diana Vreeland, ju je podupirala, šaljući Lauren pred kamere najslavnijih modnih fotografa.  Imala je oko za posebnost Lauren Hutton koja je na početku karijere nosila za samo 50 dolara honorara. Bilo je to sasvim drukčije vrijeme. Uskoro je dobivala 1500 dolara na dan, a potom milijune...

Preuzeto iz tjednika SuperMile - svake srijede besplatno ekskluzivno uz 24sata!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 4

VIDEO

Udata sam i imam puno mlađeg ljubavnika: Čini me boljom, ovako sam sretna žena i majka
ISKRENA JE

Udata sam i imam puno mlađeg ljubavnika: Čini me boljom, ovako sam sretna žena i majka

Da ljubav dolazi na razne načine dokazuje slučaj 50-godišnje Hrvatice Marine koja je ispričala vlastitu neobičnu ljubavnu priču te kako je pronašla sreću