Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Limun je učinkovito sredsvo za čišćenje doma - za gotovo sve

Limun je učinkovito sredsvo za čišćenje doma - za gotovo sve

Od odjeće do površina i kućanskih uređaja, limunov sok učinkovit je za gotovo sve. Queen of Clean, Lynsey je otkrila osam različitih trikova s limunovim sokom za čišćenje u domaćinstvu

VIDEO

Limuni nisu izvrsni samo za kuhanje, ovo citrusno voće možete koristiti za čišćenje doma. Oni su vrlo kiseli, a njihova kiselina je antibakterijska, antiseptička i djeluje poput prirodnog izbjeljivača. Također može biti puno ugodnije čistiti limunovim sokom, jer je miris prirodan i osvježavajuć, a ne nadmoćan i kemijski kao kod većine proizvoda za čišćenje.

POGLEDAJTE VIDEO: Trikovi za čišćenje doma

Pokretanje videa...

Trikovi za čišćenje doma 01:51

Sok od limuna jeftin je i ekološki način čišćenja doma. Od odjeće do površina i kućanskih uređaja, limunov sok učinkovit je za gotovo sve. Queen of Clean, Lynsey je otkrila osam različitih trikova s limunovim sokom u domaćinstvu koji su izuzetno učinkoviti za čišćenje.

1. Drvena daska za sjeckanje

Drvene daske za sjeckanje treba očistiti nakon svake upotrebe ako režete nešto što nije baš uredno.

- Možete očistiti svoju drvenu dasku za rezanje s pola limuna i malo grube soli. Sve što trebate napraviti je prepoloviti limun i posuti sol po ploči za sjeckanje. Zatim s limunom okrenutim prema dolje, jednostavno izribajte površinu daske za rezanje, lagano stišćući kako bi puštao svoj sok. Ostavite da odstoji oko 15 minuta kako bi limun i sol neko vrijeme djelovali, a zatim sastružite komadiće limuna i isperite toplom vodom i čistom spužvom ili krpom - objasnila je Lynsey.

2. Kamenac

Kamenac ćete pronaći na slavinama, u kupaonici i drugdje u svom domu, no limunov sok to može popraviti.

- Limun je sjajan za rješavanje kamenca. Za kamenac koji je na vašim slavinama, vrlo jednostavno prerežite limun na pola i pređite limunom po cijeloj slavini na kojoj je kamenac prisutan. Ostavite limun neko vrijeme na slavini kako bi mogao početi djelovati, a zatim isperite. Možda ćete trebati ponoviti ovaj postupak. Ako pak trebate očistiti svoj čajnik ili kuhalo, samo stavite nekoliko korištenih polovica limuna u čajnik, napunite vodom i prokuhajte. Ostavite preko noći i ujutro ponovno prokuhajte prije pražnjenja. Brzo ga isperite kako biste uklonili ostatke - savjetuje.

Samo u Kini: Frižider u boravku, zidovi od stakla, tepiha nema...
Samo u Kini: Frižider  u boravku, zidovi od stakla, tepiha nema...

3. Mikrovalna pećnica

Mikrovalne pećnice mogu biti prava muka za čišćenje, ali upotreba limunovog soka čini postupak zaista jednostavnim. Stavite nekoliko polovica limuna u posudu s čistom hladnom vodom u mikrovalnoj pećnici, a zatim mikrovalnu pećnicu stavite na punu snagu na pet minuta. Limun će osloboditi masnoću zbog koje će se zaista lako obrisati krpom.

4. Hrđa

Hrđa je još jedna stvar koja je uobičajena, ali doista teška za čišćenje. Limun i sol, koje vjerojatno već imate u svojoj kuhinji, učinkovito će riješiti problem ili značajno smanjiti hrđu.

Da biste uklonili hrđu, pomiješajte limun sa soli i napravite pastu. Nanesite ovu pastu na hrđu i napravite piling. Ostavite nekoliko minuta i isperite toplom vodom. 

Koliko vam je partner vjeran? To može otkriti njegov horoskop
Koliko vam je partner vjeran? To može otkriti njegov horoskop

5. Mrlje od tvrde vode

Ako živite u području s tvrdom vodom, mrlje od tvrde vode prepoznat ćete u svojoj kupaonici i kuhinji. Ove kredasto bijele nakupine suvišnih minerala bit će prisutne tamo gdje ima tvrde vode, poput zahoda, umivaonika i oko tuša. Sve što vam treba je pola limuna da biste ih se riješili.

Mrlje od tvrde vode mogu biti prava muka, ali jednostavno trljanje tragova s pola limuna lako će ih ukloniti, tvrdi Lynsey.

Problem with faucet in kitchen

6. Insekti

Povremeno bi vam kuhinju mogli napasti mali insekti poput mrava, muha i lisnih buba. Ponekad može biti vrlo teško riješiti se tih sitnih bića, no dobra je vijest ta da oni mrze miris agruma. Držite insekte izvan kuhinje prskajući sok limuna tamo gdje insekti mogu ući.

Top 20 ideja za dekoraciju dječje sobe - izgledat će kao iz bajke
Top 20 ideja za dekoraciju dječje sobe - izgledat će kao iz bajke

7. Ostale mrlje

Ako ste nešto odjeću umrljali, limunov sok će spasiti stvar. Pomoći će i sam limunov sok, ali kombiniranje limunovog soka sa sodom bikarbonom u potpunosti će riješiti problem.

- Namačite umrljane predmete u smjesi limunovog soka i sode bikarbone 30 minuta prije pranja. Nakon što ste ih namočili u smjesu, stavite predmete u pranje kao i obično - savjetuje.

8. Mrlje od znoja

Znoj vam može zaprljati odjeću i ostaviti žuti trag koji je tvrdoglav i teško se uklanja. Limunov sok pomiješan s malo octa pomoći će vam da se riješite mrlja od znoja, kaže Lynsey. Da biste uklonili mrlje od znojenja, pomiješajte jednake dijelove limunovog soka i bijelog octa. Utrljajte smjesu na dio odjeće gdje se nalazi mrlja dok ne počne blijedjeti, piše Express.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'
'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'
TO NIJE OČEKIVALA

'Sa oženjenim šefom spavala sam samo jednom i zatrudnjela, njegova reakcija me šokirala'

Buduća mama je u drami nakon što je njezina afera s oženjenim šefom završila trudnoćom. Iako je bila to romansa za jednu noć, stigli su problemi