Lifestyle

Komentari 3

LittleDot rješava sve probleme s djetetom bez posjeta liječniku

LittleDot rješava sve probleme s djetetom bez posjeta liječniku

LittleDot automatski izračunava krivulju rasta, indeks tjelesne mase ili dozu lijeka za snižavanje temperature, a savjeti, npr. o cjepivima ili temperaturi, integrirani su u aplikaciju

Suvremen način života mijenja roditeljske navike pa je sve učestalija komunikacija s pedijatrima putem mobitela ili e-maila.

Putem LittleDot platforme roditelji mogu bilo kad i s bilo kojeg mjesta dobiti stručni medicinski savjet. U istraživanju koje je LittleDot, na čelu s dr. Milivojem Jovančevićem u kolovozu i rujnu 2018., proveo među 120 pedijatara diljem Hrvatske, čak 87,5 posto njih istaknulo je sve češću komunikaciju s roditeljima putem mobitela i e-maila.

Također, gotovo 80 posto pedijatara smatra da je polovinu ili više upita o zdravlju djece moguće riješiti bez odlaska u ordinaciju. Rezultati istraživanja potvrđuju značaj i prednosti LittleDot aplikacije koja je besplatna te omogućuje praćenje rasta i razvoja djeteta kroz 12 područja digitalnog dnevnika - od težine i rasta, preko dojenja ili prehrane, izbijanja prvih zubića, evidencije posjeta liječniku i cijepljenja, sve do bilježenja prvih koraka ili riječi.

Kreiranjem digitalnog zdravstvenog kartona sve informacije o razvoju i zdravlju djeteta, uključujući i fotografije medicinske dokumentacije, roditelji čuvaju na smartphoneu i sigurnom serveru te ih mogu slati pedijatru ili drugome medicinskom stručnjaku.

LittleDot automatski izračunava krivulju rasta, indeks tjelesne mase ili dozu lijeka za snižavanje temperature, a savjeti, primjerice o cjepivima ili snižavanju temperature, integrirani su u aplikaciju. Kroz nju roditelji imaju mogućnost i uz naknadu dobiti stručni medicinski savjet uz potpunu diskreciju i zaštitu osobnih podataka, bez naručivanja i čekanja.

Mogu odabrati liječnika kojeg žele te mu poslati dokumentaciju ili fotografije djetetova stanja kako bi dobili brzo i stručno mišljenje. Na taj način moguće je riješiti brojne nedoumice i brige bez odlaska liječniku. Ako djetetovo stanje zahtijeva liječenje, LittleDot stručnjak roditelja će uputiti dalje kako bi se postavila dijagnoza i započelo liječenje.

- Roditelji često traže savjet kad su na putu pa se ovako lakše mogu konzultirati oko problema. Kontaktiraju nas roditelji iz raznih dijelova Hrvatske, ali i susjednih zemalja - istaknuo je dr. Jovančević.

Najčitaniji članci