Obavijesti

Lifestyle

Komentari 3

LittleDot rješava sve probleme s djetetom bez posjeta liječniku

LittleDot rješava sve probleme s djetetom bez posjeta liječniku

LittleDot automatski izračunava krivulju rasta, indeks tjelesne mase ili dozu lijeka za snižavanje temperature, a savjeti, npr. o cjepivima ili temperaturi, integrirani su u aplikaciju

VIDEO

Suvremen način života mijenja roditeljske navike pa je sve učestalija komunikacija s pedijatrima putem mobitela ili e-maila.

Putem LittleDot platforme roditelji mogu bilo kad i s bilo kojeg mjesta dobiti stručni medicinski savjet. U istraživanju koje je LittleDot, na čelu s dr. Milivojem Jovančevićem u kolovozu i rujnu 2018., proveo među 120 pedijatara diljem Hrvatske, čak 87,5 posto njih istaknulo je sve češću komunikaciju s roditeljima putem mobitela i e-maila.

Također, gotovo 80 posto pedijatara smatra da je polovinu ili više upita o zdravlju djece moguće riješiti bez odlaska u ordinaciju. Rezultati istraživanja potvrđuju značaj i prednosti LittleDot aplikacije koja je besplatna te omogućuje praćenje rasta i razvoja djeteta kroz 12 područja digitalnog dnevnika - od težine i rasta, preko dojenja ili prehrane, izbijanja prvih zubića, evidencije posjeta liječniku i cijepljenja, sve do bilježenja prvih koraka ili riječi.

Dječja štednja se isplati: Veća je kamata od štednje odraslih
Dječja štednja se isplati: Veća je kamata od štednje odraslih

Kreiranjem digitalnog zdravstvenog kartona sve informacije o razvoju i zdravlju djeteta, uključujući i fotografije medicinske dokumentacije, roditelji čuvaju na smartphoneu i sigurnom serveru te ih mogu slati pedijatru ili drugome medicinskom stručnjaku.

LittleDot automatski izračunava krivulju rasta, indeks tjelesne mase ili dozu lijeka za snižavanje temperature, a savjeti, primjerice o cjepivima ili snižavanju temperature, integrirani su u aplikaciju. Kroz nju roditelji imaju mogućnost i uz naknadu dobiti stručni medicinski savjet uz potpunu diskreciju i zaštitu osobnih podataka, bez naručivanja i čekanja.

Prvi znakovi daltonizma: Dijete će na kući crtati zeleni krov...
Prvi znakovi daltonizma: Dijete će na kući crtati zeleni krov...

Mogu odabrati liječnika kojeg žele te mu poslati dokumentaciju ili fotografije djetetova stanja kako bi dobili brzo i stručno mišljenje. Na taj način moguće je riješiti brojne nedoumice i brige bez odlaska liječniku. Ako djetetovo stanje zahtijeva liječenje, LittleDot stručnjak roditelja će uputiti dalje kako bi se postavila dijagnoza i započelo liječenje.

- Roditelji često traže savjet kad su na putu pa se ovako lakše mogu konzultirati oko problema. Kontaktiraju nas roditelji iz raznih dijelova Hrvatske, ali i susjednih zemalja - istaknuo je dr. Jovančević.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
Komentari 3

VIDEO

Znakovi Zodijaka koje privlače tama i najmračnije dubine psihe
TAJANSTVENI SU

Znakovi Zodijaka koje privlače tama i najmračnije dubine psihe

Određene karaktere privlače neke mračnije priče, dio je to njihovih osobnosti koje su sklone otkrivanju priča koje imaju neki misteriozni i zlokobni karakter

Evo kako se na prirodan način riješiti korova između pločica
POSTOJI VIŠE NAČINA

Evo kako se na prirodan način riješiti korova između pločica

Alkoholni ocat je jeftino, a prirodno sredstvo protiv korova. Nekoliko dana zaredom njime špricajte korov. Vrlo brzo će se početi sušiti. Periodično ponovite postupak kad vidite da je opet provirio
Glava vas rastura? Puno vode i ovo povrće vas mogu spasiti
PROMJENA VREMENA I TLAK

Glava vas rastura? Puno vode i ovo povrće vas mogu spasiti

I dehidracija može uzrokovati glavobolju, pa je važno voditi računa da pijemo od dvije do tri litre vode na dan, i prije nego što osjetimo žeđ. Preporučuju se i blagi čajevi, a izbjegavati treba gazirana pića