Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Ljepota u budućnosti: Jastuk ravna bore, frizuru rade roboti

Ljepota u budućnosti: Jastuk ravna bore, frizuru rade roboti
4

Inovacije u službi ljepote: Do 2020. na tržištu će se pojaviti i hauba za bujnu kosu, već postoje jastučnice koje peglaju bore, a uređaji nam pomažu u mršavljenju

VIDEO

U sljedećih deset godina zaživjet će nevjerojatne inovacije i anti-aging čuda, nakon čega u svijetu ljepote više ništa neće biti isto, otkrivaju futurolozi.

- Kućnim tretmanima pulsirajućim žutim svjetlom iz uređaja koji stimulira nastanak kolagena, sami ćemo brisati bore s lica - tvrdi izumitelj brisača bora, profesor dermatologije David H. McDaniel

Posteljina u čiju su jastučnicu utkani bakreni ioni može se kupiti (BedBathandBeyond.com), a cijene iznose od sto pa do više od tisuću kuna.

- Bakar se otpušta nakon što dođe u kontakt s vlagom kože te glatka površina jastučnice, dok vi spavate, smanjuje bore na licu i oko očiju - tvrdi Anna Faktorovich, direktorica razvojnog odjela proizvođača. Znanstvenici vjeruju da će još efikasniji biti specijalni jastuk koji će vas primorati da cijelu noć spavate na leđima, jer upravo spavanje na licu utječe na stvaranje bora.

Dobra vijest i za sve koji muku muče s masnim nakupinama - kilogrami će se topiti ultrazvukom, i to već za godinu, dvije. Ultrazvučni valovi prodiru duboko kroz kožu i razbijaju masne stanice.

- Tretman je bezbolan, osjeti se samo blago peckanje - ističe dermatolog Mark Lupin. Uređaj se testira i čeka odobrenje državnih agencija da se počne i prodavati.

Ljepota matičnih stanica 

Matične stanice imaju nevjerojatan potencijal te jednog dana mogu postati živci, mišići, mrežnica, tkivo dojke, folikuli kose i sl. Moguće ih je programirati te imaju važnu ulogu u liječenju raka, paralize, oštećenja srca i sl. Stoga će sigurno naći svoje mjesto i u kozmetičkoj industriji jer se od matičnih stanica potencijalno mogu stvoriti nov kolagen i nova kosa.

Gusta kosa - odmah 

Znanstvenici rade na otkriću kojim bi se pomoću svjetla riješio problem rijetke kose. Riječ je o haubi opremljenoj diodama koje emitiraju crveno svjetlo, a ono pospješuje protok krvi te stimulira folikule i rast kose. I transplantacija kose će uznapredovati. Uzimat će se samo jedan jedini folikul iz kojeg će se u laboratoriju uzgojiti kosa kojom će se popuniti mjesta bez kose i zone gdje je kosa rijetka.               

U frizerskim salonima već rade roboti

U svijet ljepote na velika će vrata zakoračiti roboti i pametna zrcala, a virtualni će kozmetički savjetnik stanovati u vašemu mobitelu te će vam pomoći pri odabiru idealne nijanse pudera, rumenila i sjenila. 

Pametna zrcala će birati kremu i kirurške zahvate, a za guste trepavice bit će dovoljna kap enzima

Robot koji pere kosu u idućih deset godina uselit će se u brojne kupaonice širom svijeta. Pranje kose nad specijalnim bazenom opremljenim mlaznicama bit će pravi užitak jer uključuje i masažu vlasišta vodom. Trenutačne varijante ovih strojeva budućnosti nastale su u Japanu, no suviše su glomazne i skupe za kućnu uporabu te ih zasad imaju tek malobrojni frizerski saloni, no kućni je robot vrlo skora budućnost. Dilemu koju nijansu pudera odabrati rješavat će uskoro vaš mobitel. Bit će dovoljno da snimite lice te fotografiju pošaljete virtualnom kozmetičkom savjetniku. 

Sekundu poslije, nakon što u bazi podataka pronađe boju, primit ćete SMS koja vam nijansa idealno pristaje. I maloprodaja kozmetike bit će potpuno automatizirana. Kremu za lice, maskaru ili puder moći ćete u svako doba kupiti na kozmetičkom automatu. Prije kupnje moći ćete na ekranu osjetljivom na dodir pročitati sve o proizvodu koji vas zanima te pogledati videodemonstraciju.

Ogledalce, što treba mojoj koži? 

Pametna će zrcala biti opremljena senzorom koji nalikuje na digitalni termometar. Kad njime dotaknete kožu, senzor će precizno izmjeriti njezinu vlažnost, masnoću te crvenilo. Pokaže li mjerač da koža postaje suha, to će biti signal da nanesete hidratantnu kremu. Zrcala će pratiti i promjene izgleda te će vam upućivati na to koji dijelovi tijela zahtijevaju tretmane ili kiruršku intervenciju.

Zaštita od sunca

Preparati za zaštitu od sunca uskoro bi se mogli pojaviti i u obliku tableta. Kožu ćete cjelodnevno zaštititi popijete li jednu tabletu uz jutarnju kavu. Kreme za sunčanje nove generacije bit će moćnije i učinkovitije će štiti kožu od UVB, ali i od UVA zraka. Na tržištu bi se uskoro mogle pojaviti i specijalne futurističke kabine koje će na cijelo tijelo ravnomjerno i brzo nanositi kreme za sunčanje i losione za svakodnevnu njegu kože. 

Tablete protiv sijedih

Nedostatak enzima katalaze omogućava gomilanje molekula koje se stvaraju starenjem. Znanstvenici su pronašli kemijski spoj koji će vratiti enzim i kosi prirodnu boju. Otkriven je i gen koji produljuje vijek stanicama koje kosi daju boju.

ZF borci protiv bora 

Za nekoliko godina na tržištu će se pojaviti “brisači” bora s botulinum. Bore ćete moći skidati s lica baš kao što danas skidate šminku. Zakrpama s hijaluronskom kiselinom kožu ćete moći izgladiti i kod kuće te injekcije više neće biti potrebne do 2020. Predviđa se da će se za nekoliko godina kao baza za savršene filere (punila) rabiti koža i tkivo pacijenata. Efekt će biti dulji, i to bez rizika od alergija. 

Trepavice rastu, i rastu.. 

Lijek protiv glaukoma, Lumigan, osim promjene boje šarenice ima i ugodnu nuspojavu - deblje i duže trepavice. Sastojak iz lijeka stimulira enzime u folikulama trepavica te će isti sastojak ugraditi u gel. Kap tekućine aplikatorom će se nanijeti iznad trepavica. Rezultati će se vidjeti za osam tjedana, a trepavice iz snova imat ćete za četiri mjeseca, no one neće biti jeftine. Doza preparata dostatna za mjesec dana u maloprodaji će stajati oko 700 kn. Kako lijek potiče rast dlaka i na neuobičajenim mjestima, a moguće su i druge nuspojave, liječnici upozoravaju kako se ne bi smio rabiti “na svoju ruku”. 

Laser će otopiti kilograme zauvijek

U skoroj budućnosti masne će se naslage brisati brzo i bezbolno. Nova će tehnologija rabiti intenzivne i usmjerene ultrazvučne valove koji će prodirati kroz kožu te razbijati masne stanice dva cm ispod površine. Nakon toga masne će se stanice izlučivati iz tijela, a rezultat će biti vidljiv nakon tri tretmana u razmacima od po dva tjedna. Na tretiranim područjima opseg će se smanji za oko pet cm. Slični uređaji već su u funkciji, no znanstvenici tvrde da su tek probni.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa