Obavijesti

Lifestyle

Komentari 2

Ljetne igre: Uz tačke, balon u dalj i kuglanje nema dosade

Ljetne igre: Uz tačke, balon u dalj i kuglanje nema dosade
1

Na izletu ili odmoru: Igrama skupljanja i potrage potaknite djecu da upoznaju životinje, a ljeto je idealno vrijeme za igre na otvorenom i razvijanja vještina djeteta

VIDEO

Ljeto je idealno vrijeme za igre na otvorenom koje djeci pomažu da razviju vještine socijalizacije i komunikacije s prijateljima.Kako biste ih potaknuli na zdravu zabavu u prirodi, osmislite kreativne igre za koje su vam potrebni predmeti koje već imate kod kuće. 

Jedna od njih je “preskakanje rijeke”. Nabavite dva užeta za preskakanje te na tlo položite samo jedno. Neka se djeca pretvaraju da je uže rijeka koju moraju preskakati. Zatim nedaleko od prvog rastegnite i drugo uže pa ih, poput rijeke koja se širi, pomalo odmičite jedno od drugog. Preskačući zamišljenu rijeku, djeca će se zabaviti te istodobno odraditi “trening” odličan za srce i mišiće nogu, kažu sportski stručnjaci. Za zabavu djece iz susjedstva organizirajte dječju olimpijadu.

- Osmislite vesele sportske kategorije poput trčanja oko prepreka, dobacivanja vodenim balonima (par si dobacuje balone sve dok ne prsne), vožnje ‘tački’ (hodanje na rukama) i natjecanja u skokovima. Završite zabavu doličnom ceremonijom uručivanja nagrada svim ‘sportašima’ - predlaže američka pedagoginja Lisa Hall.

Upoznavanje kukaca

Neka djeca u pet minuta u dvorištu izbroje što više kukaca je moguće (a da ih ne skupljaju). Izbrojite ih zajedno, a zatim neka ih točno toliko nacrtaju.

Odbojka s plahtama

Držeći krajeve deke, plahte ili šatorskog krila, tim mora prebaciti vodeni balon preko mreže, a druga ga ekipa dekom hvata i vraća natrag.

Kampersko kazalište

Neka jedan tim napuni jastučnicu predmetima za kampiranje, a drugi ima zadatak u 15 minuta osmisliti predstavu u kojoj će iskoristiti sve predmete.

Pustolovina Indiane Jonesa

Podijelite timove i uručite im popis stvari koje trebaju pronaći poput raznobojnih kamenčića ili djeteline s četiri lista. Nakon što se vrate, neka izbroje tko je skupio više.

Šareno kuglanje

Plastične boce napunite vodom koje, služeći se vodenim bojama, obojite u razne nijanse. Neka šarene boce budu boće pa ih rušite loptom.

Samostalna i ekipna igra

Prema pravilima školice, baca se kamenčić pa se do polja skače na jednoj nozi, na dvije itd. Glavna prednost je to što je može igrati dijete samo ili u društvu.

Vrućine su zabavne uz vodeni biatlon 

Za vesele i aktivne ljetne igre dovoljni su bicikli. Za početak organizirajte natjecanje u vožnji po ravnoj crti. Želite li nešto kreativnije, nabavite nekoliko praznih plastičnih bočica koje “poklopite” lopticama za stolni tenis te ih razmjestite diljem biciklističke trase. Možete ih postaviti na kutije ili druga povišenja. Neka svaki natjecatelj ima vodeni pištolj. Pobjednik je onaj koji tijekom vožnje mlazom vode uspije porušiti loptice s grlića boca.

Male će umjetnike razveseliti ako na ogradu pričvrstite plahtu ili veliki papir. Opremite mališane vodenim bojama i “kistovima”, poput grančica, lišća i travčica, kojima će “platno” oslikati na zanimljiv način. U ovoj igri najviše će uživati najmlađi članovi obitelji.

Balon među glavama 

Podijelite djecu u parove. Neka svaki par od početka do kraja zadane trase, bez korištenja ruku, među glavama nosi vodeni balon.

Nabrajanje u krug 

Nakon što formiraju krug, neka jedno dijete vikne omiljenu vrstu hrane i dobaci lopticu drugom, koji mora reći nešto iz iste kategorije.

Utrka s lopticama

Djecu će zabaviti nošenje loptica u plastičnim tanjurima. Podijelite ih u dva tima, odredite trasu i štopajte vrijeme dok suigrači prosljeđuju tanjur.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna
SVESTRANA BILJKA

Čuvarkuću bi svi trebali imati kod kuće: Evo zašto je korisna

Skromna čuvarkuća ima vrlo slična svojstva kao aloe vera, no njezino je djelovanje nešto blaže. Nisu zahtjevne za uzgoj i brzo će se razmnožiti na suhim mjestima, čak i krovovima

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'
VRTLARICA, PLESAČICA, NOVINARKA....

'Igrala sam se vatrom i odnijela titulu najljepše mame Hrvatske'

Rođena Zagrepčanka Daisy Osmičević (34) s adresom u Vinkovcima osvojila je titulu najljepše mame Hrvatske, a oduševila je svojim nastupom
VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes
REAGIRAJTE NA VRIJEME

VIDEO Pogledajte znakove koji mogu upućivati na dijabetes

Od neobično napuhnutog trbuha do mrlja na vratu, niz je znakova koji upućuju na to da se tijelo može približavati stanju koje dovodi do bolesti dijabetesa