Lifestyle

Komentari 10

Ljeto stiže, a HZJZ upozorava: Nema maženja bez paženja!

Ljeto stiže, a HZJZ upozorava: Nema maženja bez paženja!

Hrvatski zavod za javno zdravstvo u sklopu projekta 'Živjeti zdravo' provodi ljetnu javnozdravstvenu kampanju na temu zaštite spolnog i reproduktivnog zdravlja pod već poznatim sloganom

- U sklopu projekta Živjeti zdravo čija voditeljica je prof. dr. sc. Sanja Musić Milanović, dr. med., spec. epidemiologije i ove godine provodimo javnozdravstvenu kampanju na temu zaštite spolnog i reproduktivnog zdravlja 'Nema maženja bez paženja', koja počinje 15. lipnja i traje do  4. rujna 2021. godine - kažu u Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo (HZJZ).

POGLEDAJTE VIDEO:

Naglašavaju kako je, prema podatcima posljednjeg istraživanja HBSC (Health Behaviour in School-aged Children) provedenog na 15-godišnjacima, 23 posto dječaka i 6 posto djevojčica izjavilo da su imali spolni odnos, no mnogi od njih nisu koristili zaštitu, čak 40 posto dječaka i 50 posto djevojčica.

Naglasak kampanje je na mladima koji su često suočeni sa zbunjujućim i proturječnim informacijama iz nepouzdanih izvora. Od iznimne je važnosti omogućiti mladima pristup točnim i provjerenim informacijama.

- U sklopu ovogodišnje kampanje 'Nema maženja bez paženja' provodimo online edukaciju putem objava i kvizova na  društvenim mrežama. Najoriginalnije fotografije, videozapise i slogane kao i najbrže točne odgovore na kvizove znanja darivat ćemo poklon paketima 'Nema maženja bez paženja!' - najavljuju u HZJZ-u.

- Tijekom ljetnih mjeseci, putem info panoa, svlačionica na plažama diljem Republike Hrvatske i plakata u ljekarnama bit će prikazane preventivne poruke kako bismo potaknuli svijest svih građana, posebice mladih, o važnosti očuvanja i unaprjeđenja spolnog i reproduktivnog zdravlja što će doprinijeti vidljivosti kampanje na nacionalnoj razini. Pozivamo sve zainteresirane da svakog tjedna šalju i podijele s nama fotografije/videozapise pored naših plakata, info panoa i svlačionica na plažama. Uključite se i podijelite s nama i vaše slogane na temu spolnog zdravlja. Najoriginalnije darujemo poklon paketima 'Nema maženja bez paženja!' - pojasnili su.

- Sve detaljne informacije dostupne su i na svim društvenim mrežama projekta 'Živjeti zdravo'. Ovim putem pozivamo vas na odgovorno spolno ponašanje i očuvanje spolnog i reproduktivnog zdravlja! - poručili su u HZJZ-u.

Najčitaniji članci