Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Ljutiti sugovornik rijetko gleda ljude izravno u oči

Ljutiti sugovornik rijetko gleda ljude izravno u oči
1

Napet i sumnjičav sugovornik igra se palcem i kažiprstom, nestrpljivi ponavlja iste pokrete prstima, a nezainteresirani vrti palčevima ili kažiprstima

VIDEO

Uz položaj tijela, gestikulaciju rukama i mimiku lica, čak i odabir mjesta za stolom upućuje na to je li sugovornik povučen, prestrašen, agresivan ili neprijateljski raspoložen te odbija li suradnju ili je na nju spreman. Ako se tijelom odmiče od stola i  zabacuje ga unazad, a pogled nije usredotočen na sugovornika, do suradnje najvjerojatnije neće doći jer je druga strana nezainteresirana. Isto vrijedi vrti li palčevima dok kažiprstima podupire svoju glavu, koja miruje. Napet i sumnjičav sugovornik igra se palcem i kažiprstom ili ih trlja međusobno, no može i palcem trljati preostala četiri prsta.
Ako druga strana ne gleda sugovornika u oči, stišće šake ili prste te dlanom poguruje glavu, riječ je o frustriranom i ljutitom čovjeku koji smatra da je u potlačenoj situaciji. Da želi što prije završiti susret, sastanak ili spoj, druga strana  pokazuje meškoljenjem, kratkim trzajima tijela te ritmičnim ponavljanjem istih pokreta prstima, a ako pritom ima i poluotvorene oči sigurno - laže. 
>>>Osim skrivenih osjećaja i misli, govor tijela otkriva i  pripravnost na izvođenje neke radnje. Pripremni pokreti djeluju kao nagovještaj onoga što namjeravamo učiniti. Činjenica je da se služimo pokretima nakane i da reagiramo na njih kod drugih u mnogim situacijama a da toga nismo svjesni.
>>>Emocionalni ton glasa, naglasak i pogreške u govoru, kao što je zamuckivanje, glasovi  “aaa” ili “hm”, također su dio “jezika” tijela. Oklijevanje (“aaa”) pomaže govorniku da zadrži riječ jer ga je teško prekinuti u takvim okolnostima, a prazno oklijevanje pomaže govorniku pri planiranju onoga što će reći.
>>>Čak i stil odijevanja, frizura, šminka, ali i način na koji ukrašavamo tijelo (nakit, piercing), imaju bitnu ulogu u načinu na koji se predstavljamo drugima, a pokazuju i karakterne crte ličnosti. Tako će povučeni radije odjenuti neutralne boje, a ekstroverti će prije posegnuti za žarkim nijansama.
>>>Istraživanja su pokazala da djeca koja su rođena gluha i slijepa pokazuju osnovne izraze lica kojima se izražava smijeh, osmjehivanje, plakanje, iznenađenje i bijes.Te se radnje vrše neovisno od učenja, zbog čega moraju biti urođene, objašnjavaju znanstvenici.
>>>Gledanje i kontakt očima mijenjaju se u skladu s temom razgovora (manji su ako je tema intimnija), fizičkom bliskosti (manji su ako su ljudi blizu jedan drugome), spolom sugovornika i značajkama osobnosti. Kontakt očima je obično vrlo kratak, u prosjeku traje sekundu, a prosječna duljina pogleda oko tri sekunde, kažu znanastvenici. Traje li pogled dulje, može slati prijeteću poruku.
>>>Iako se izrazi lica lakše kontroliraju nego pokreti tijela, itekako utječu na dojam koji ostavljamo na druge. Tako će uzdizanje donjih kapaka i boranje kože oko vanjskoga kuta oka pokazati da smo sretni, a iznenađenost će otkriti širom otvorene oči i uzdignute obrve. Za gnjevan izraz  karakteristično je spuštanje obrva, izravan pogled i intenzivno gledanje u oči, gornji kapci su spušteni, a donji su napeti i sužavaju pogled.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život
OTKRILI STRUČNJACI

7 seksualnih grijeha: Ove stvari nemojte prakticirati ako želite imati dobar seksualni život

Istraživanje je ukazalo na niz čimbenika koji rezultiraju seksualnim nezadovoljstvom, od nedostatka komunikacije te nedovoljnog znanja o seksualnom zdravlju i užitku
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...