Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Lov na pisanice bit će odlična zabava za vašu cijelu obitelj

Lov na pisanice bit će odlična zabava za vašu cijelu obitelj
1

Ako su djeca malena, sakrijte jaja na mjesta gdje će ih lako pronaći, a za stariju djecu treba smisliti skrovita mjesta. Djecu različite dobi možete podijeliti u skupine

VIDEO

Lov na jaja stara je uskrsna igra u kojoj djeca i danas uživaju. Odrasli sakriju šarene pisanice na različitim skrovitim mjestima po kući i vrtu, a djeca ih traže. Pobjednik je onaj tko skupi najviše jaja. Može je igrati skupina djece, ali i samo jedno dijete - njegov je cilj tada pronaći sva skrivena jaja. Ako su djeca malena, sakrijte jaja na mjesta gdje će ih lako pronaći, a za nešto stariju djecu treba smisliti izazovnija skrovita mjesta. Ako u igri sudjeluju djeca različite dobi, možete ih podijeliti na dvije skupine - primjerice, mlađa traže žuta jaja koja je lako pronaći, a starija djeca tragaju za crvenima, koja ste brižno sakrili. Osim pisanicama može se igrati i čokoladnim jajima ili onima punjenima slatkišima. 

Potragu za pisanicama možete učiniti još zanimljivijom ako nacrtate karte koje vode do “blaga” ili smislite zagonetke koje treba riješiti kako bi djeca otkrila tragove. A ako vam ponestane ideja, možete i zamijeniti uloge - neka ove godine djeca sakriju pisanice, a roditelji ih traže.

Utrka s uskrsnim jajima na žlici

Označite start i cilj te svakom djetetu dajte žlicu pa stavite u nju jaje. Pobjednik je onaj tko prvi stigne na cilj noseći jaje na žlici a da ga ne pridržava. Onaj kome jaje ispadne, treba se vratiti na start i početi ispočetka. Možete unijeti i varijacije u igru, primjerice, da odrasli drže žlicu zubima, a djeca u ruci ili na “trkalište” postaviti prepreke koje treba zaobilaziti ili preskakati. 

Svako jaje ima svoje slovo

Na svaku pisanicu nalijepite po jedno slovo i dajte djeci da od njih slažu riječi. Također, mogu se natjecati tko će smisliti više riječi koje počinju tim slovom ili pogađati koje slovo netko čuva u ruci. U igri slova može sudjelovati cijela obitelj.

Kotrljanje jaja nosom ili štapom

Kotrljanje jajima igra se na travnjaku. Svaki igrač dobije štap i kuhano jaje, a pobjednik je onaj tko prvi uspije stići do cilja gurkajući jaje štapom. Može se igrati i tako da se jaje kotrlja nosom dok igrači pužu na “sve četiri”.

Tuckanje jajima obitelj igra za stolom

Igra “tuckanja” vrlo je jednostavna - svatko dobije po jedno kuhano jaje koje drži u ruci i udara u protivnikovo dok jedno ne pukne. Nekad se uz tu igru povezivalo i vjerovanje da će onaj kojem jaje ne pukne dugo živjeti.

Najvažnije je da jaje ne padne na tlo

Dobacivanje jajetom igra se tako da igrači stanu u krug pa se “loptaju” jajetom dok nekom ne ispadne. On gubi igru. Iako se izvorno igra nekuhanim jajetom, možete upotrijebiti kuhano da izbjegnete nered.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje
DETALJAN VODIČ

Ovo su radna vremena trgovina i šoping centara ove nedjelje

Radno vrijeme trgovina i trgovačkih centara nedjeljom: trgovine smiju raditi 16 nedjelja u godini. Trgovci odlučuju koje nedjelje su radne, a vodič s radnim vremenom svih dućana pogledajte ovdje

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora
JEDITE KAO KRALJ

Vrijeme idealno za roštiljanje: 12 recepata, ideje za marinade i top trikovi roštilj majstora

Ne okrećite meso svakih nekoliko minuta. Svaki puta kada odrezak okrenete na roštilju, s njega kapaju sokovi koji ga čine sočnim, a odlučite li se za pripremu ribe, napunite je ružmarinom, origanom i kaduljom
Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara
VIŠE UŽITKA

Tajna dobrog vođenja ljubavi ne krije se u mnoštvu centimetara

Malo je muškaraca koji u erekciji ne mogu doseći veličinu dovoljnu da zadovolji svaku ženu, dok oni koji sumnjaju u veličinu svog alata mogu razvijati druge prednosti i vještine, kažu stručnjaci