Obavijesti

Lifestyle

Komentari 46

Lucija (26) uredila dom po svom guštu: Znala sam što želim, a Pinterest mi je bio inspiracija

Lucija (26) uredila dom po svom guštu: Znala sam što želim, a Pinterest mi je bio inspiracija
1

Lucija Gorički tvrdi da je njihov dom specifičan zato što svaka prostorija ima svoj stil, ali se prekrasno nadopunjuju. Iako su u njemu razni trendovi, njihov dom ima dozu karaktera i inovativnosti

VIDEO

Lucija Gorički (26) influencerica je, šminkerica i poduzetnica koja živi u Zagorju. Uspješno vodi svoj Instagram profil, YouTube kanal, a ima i otvoren obrt Lux Lucis. S obzirom na to da je odlučila useliti sa svojim dečkom, krenula je u kompletno preuređenje prvog kata obiteljske kuće.

Renovacije su započele skoro od temelja, a cijeli proces preuređenja zabilježila je na svom YouTube kanalu Lux Lucis pod nazivom 'Dom iz snova'. Njen je serijal o preuređenju doma zaista privukao pažnju brojne publike, pa smo zato odlučili saznati kako je tekao cijeli proces renovacije i otkud tolika inspiracija za detalje u svakoj prostoriji.

POGLEDAJTE VIDEO: Lucija Gorički i njen 'Dom iz snova'

Pokretanje videa...

Lucija Gorički preuredila dom 01:16

- Najbolja inspiracija za uređenje doma je Pinterest. Ono što sam znala pri samom početku je stil za pojedinu prostoriju koji želimo postići – kupaonica u spa stilu sa što više drvenih detalja i zelenila, kuhinja i dnevna soba u industrijskom stilu, a spavaća i beauty soba u skandinavskom stilu - objasnila je Lucija i dodala kako je tu već odrađeno pola posla jer se ti pojmovi mogu lako pretraživati i fotografija za inspiraciju na Pinterestu ne nedostaje.

Lucija također tvrdi da je njihov dom pomalo specifičan po tome što svaka prostorija ima svoj stil, ali se ipak prekrasno nadopunjuju. Iako su u njemu razni trenutni trendovi, njihov dom definitivno ima dozu karaktera i inovativnosti. Što se tiče organizacije i ideja za uređenje kuće, Lucija priznaje da je ona vodila glavnu riječ u smislu pronalaska namještaja i ideja, ali ni jedan aspekt uređenja nije odradila sama.

- Zajedno smo odabrali svaki komad namještaja u našem domu, prošli kilometre po raznim dućanima i svaku odluku donijeli zajednički. Većinu posla oko renovacije smo odradili sami (skidanje lamperije i tapeta, rušenje, bojanje zidova, postavljanje laminata, sklapanje namještaja…) tako da smo maksimalno uključeni na svim frontama - opisuje Lucija.

Par je u svim postupcima renovacije i preuređenja zaista uživao jer su stvarali prostor u kojem će zajedno provoditi vrijeme i stvarati razne uspomene. Ipak, bilo je neki dragih i manje dragih procesa renovacije kroz koje su morali proći. 

- Najdraži dio preuređenja bio mi je pronalaženje idealnih komada namještaja i istraživanje raznih dućana, a najmanje dragi unutarnji radovi poput stavljanja glazure i plinskih instalacija koji oduzimaju puno vremena - izjavila je. Osim unutarnjeg uređenja, bilo je posla i na vanjskom dijelu kuće. Naime, nadograđivali su još jednu prostoriju na vanjskoj terasi pa su na tom dijelu i mijenjali krovište, radili natkriveni zasebni vanjski ulaz i osvježili fasadu na potrebnim dijelovima.

Kao i kod svih poslova i većih preuređenja, ponekad dođe do komplikacija jer rijetko sve teče savršeno, no Luciji i njenom partneru to nije predstavljalo veliki problem.

- Na najveću prepreku smo došli s odlukom o tome hoćemo li kompletno mijenjati plinske instalacije i bojler ili ne – trošak na koji nismo računali, ali smo presretni da ipak jesmo - tvrdi Lucija i dodaje da su imali i manji problem s pregradnim zidom kojeg su rušili pa su morali ostaviti jedan nosivi stup u open space konceptu kojeg nisu planirali.

Što se tiče troškova cijelog preuređenja, par je dosta uštedio jer nisu morali obnavljati prozore. Puno toga su radili sami i majstore su angažirali samo za ono što stvarno nisu mogli ili znali (postavljanje pločica, plinskih instalacija, gletanje), a najviše novaca potrošili su na kupaonu, plinske instalacije i promjenu krovišta na terasi. Kako je Lucija sada ima dovoljno iskustva s uređenjem doma, upitali smo ju kojim trikovima se koristila kako bi si olakšala cijeli proces uređenja.

- Jako je dobro ako niste u vremenskoj stisci pa možete dobro razmotriti sve što se nudi. Mi nismo imali određeni datum useljenja pa smo tako za sve komade mogli pričekati da budu na akciji i onda ih kupili. Svi veliki centri imaju razne vikend akcije i popuste pa preporučujem da se ništa ne kupuje po punoj cijeni - savjetuje Lucija i dodaje kako je dobro usporediti cijene istog proizvoda u raznim centrima. Iako to zahtijeva dosta vremena i istraživanja, Lucija naglašava da se to itekako isplati.

Sveukupno su Lucija i njen partner uređivali dom čak godinu dana i deset mjeseci, no proces preuređenja ipak još nije gotov.

- Što se tiče ovog kata koji smo sada radili, on je pred samim krajem preuređenja. Uvijek imamo neke manje projekte jer jako uživamo u tome, ali ostala nam je još ograda na vanjskom ulazu i neki detalji. Kroz neko vrijeme planiramo se primiti i preuređenja na tavanu i unutarnjeg stubišta, ali to će biti još jedan veliki projekt kojeg jedva čekamo - entuzijastično zaključuje Lucija.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'