Lifestyle

Komentari 0

Luksuzna tijara: Omiljeni detalj plemićkih dama za vjenčanje

Luksuzna tijara: Omiljeni detalj plemićkih dama za vjenčanje

Iako je danas nose brojne mladenke, tijara je nekad krasila isključivo kraljevske glave na vjenčanju, no i danas je običaj da njihova mlada nosi neku dijamantnu kreaciju kojom sputava svoj eterični veo

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Žena rekreira slavne slavne Philip Treacy šešire za svoju - mačku

Oduvijek su dame iz kraljevske obitelji nosile tijare na vjenčanju, prvenstveno one optočene dijamantima i najskupljim dragim kamenjem na svijetu. Svaka tijara ima svoju priču, no i u svakodnevnom životu, ponajprije na vjenčanjima, tijara je postala popularan način ukrašavanja kose.

Iako je tijara skupocjena i ukrašena dijamantima, tu je i velika sentimentalna vrijednost.

Svaki ukras koji kraljevska obitelj čuva, ima priču od samih početaka te se zna njegovo porijeklo, a radi se o predmetima starima više stotina godina. U te rijetke ukrase spadaju i tijare.

Kate Middleton nosila je za vjenčanje princa Williama, 2011. godine, slavnu Cartier Halo tijaru, koju je posudila od Kraljice Elizabete II. Tu je tijaru Kraljičin otac Kralj George II poklonio svojoj supruzi, 1936. godine.

Obično bi kćer nosila istu tijaru na vjenčanju kao njezina majka ili bi obitelj mladoženje poklonila jednu iz njihove obitelji, objavio je Brides.

Duke and Duchess of Sussex statement

Meghan Markle je nosila tijaru Queen Mary's Diamond Bandeau, koju joj je za Veliki dan posudila Kraljica Elizabeta II.

Na skorašnjem vlastitom vjenčanju, Princeza Eugenie nosit će vjerojatno tijaru York, koju je nosila na vjenčanju njezina mama Sarah Ferguson.

Kraljica Elizabeta II nosila je Queen Mary's Russian Fringe tijaru za svoje vjenčanje, 1947. godine, koja je napravljena za njezinu baku davne 1919. godine. Kreacija je višenamjenska, može se nositi i kao ogrlica. Njezina jedina kći, Princeza Anne, nosila je istu tijaru za svoje vjenčanje, 1973. godine.

Kad se udavala za Princa Edwarda, mladenka Katharine nosila je 1961. godine tijaru Kent Diamond i Pearl Fringe, koju joj je poklonila svekrva, Princeza Marina. Godinama kasnije, istu je tijaru nosila njihova kći na vjenčanju.

Lady Diana nosila je 1981. godine tijaru svoje obitelji Spencer, koju su prije nje na svojim vjenčanjima nosile sestra Lady Sarah i Jane.

Serena Armstrong-Jones, Grofica od Snowdona, nosila je 1993. godine delikatnu kreaciju Lotus Flower koju joj je posudila njezina svekrva, mama Princeza Margaret. Princeza je to dobila od vlastite mame.

Kad se 1999. godine udavala za Princa Edwarda, najmlađeg sina Kraljice Elizabete II, Sophie Rhys-Jones nosila je tijaru od svekrve koja je napravljena od dijelova tijare Kraljice Viktorije.

Zanima vas ova tema? Onda pročitajte i ovaj članak: Žena rekreira slavne slavne Philip Treacy šešire za svoju - mačku

POGLEDAJTE VIDEO Tarik Filipović: #ZAJEDNO24SATA

Najčitaniji članci