Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Lutka kao ja: Za svako dijete da se može osjećati posebno

Lutka kao ja: Za svako dijete da se može osjećati posebno

Majka iz Wisconsina lutke uglavnom izrađuje za djecu koja u trgovinama neće pronaći lutku koje bi im potpuno nalikovala, jer zbog zdravstvenih problema njihovo lice, udovi ili koža izgledaju drugačije

Nešto što je započelo kao ispunjavanje molbe jednog roditelja, pretvorilo se u golemi neprofitni posao za jednu mamu iz Wisconsina, koja šiva lutke za djecu s bolestima i invaliditetom.

Amy Jandrisevits 2015. jedna je poznanica zamolila da joj izradi lutku za kćer koja je izgubila nogu. Željeli su jedinstvenu lutku koja bi nalikovala na nju. Amy je pristala, a na svojoj je Facebook stranici podijelila fotografiju lutke s amputiranom nogom i ubrzo bila preplavljena narudžbama i molbama drugih roditelja koji su htjeli da i njihova djeca imaju lutke koje bi izgledale poput njih, sa svim njihovim tjelesnim nedostacima i posebnostima.

Vaše dijete je naglo promijenilo ponašanje - znakovi za uzbunu
Vaše dijete je naglo promijenilo ponašanje - znakovi za uzbunu

This is literally what got me going on this Sunday morning 🥰

Objavljuje A Doll Like MeNedjelja, 21. srpnja 2019.

"Upravo razlike stvaraju kod djece osjećaj izoliranosti", objasnila je Amy koja kaže da uz njene lutke dijete vidi da nije jedino koje ima neki invaliditet ili nedostatak. Osim toga, uz svoju lutku djeca dobivaju i osjećaj da su "dovoljno lijepa da se na njihovu sliku i priliku napravi lutka. "

'A Doll Like Me' ili 'Lutka poput mene' brend je koji stoji iza njenih krpenih lutaka.

Oh my gosh....❤️😍❤️

Objavljuje A Doll Like MeUtorak, 30. travnja 2019.

Njene su lutke tako uglavnom namijenjene onoj djeci koja u trgovinama neće pronaći lutku koje bi im potpuno nalikovala, jer zbog zdravstvenih problema koje imaju njihovo lice, udovi ili koža izgledaju drugačije.

Roditelji znate li s kim se zapravo dopisuje vaše dijete?
Roditelji znate li s kim se zapravo dopisuje vaše dijete?

Remember the Brazilian soccer player from the Milwaukee Wave Professional Soccer Team who donated a doll? Well after two weeks in transit, she finally arrived and I’m told she is loved ♥️

Objavljuje A Doll Like MePetak, 19. srpnja 2019.

"Ožiljke, madeže ili različite udove rijetko vidite na dječjim lutkama", kaže Amy, koja izradu i slanje jedne lutke naplaćuje oko 100 dolara. No, kad roditelj to svom djetetu ne može priuštiti, Amy sve troškove plati sama od svojih novaca ili od donacije drugih roditelja.

 

"Mislim da bi svako dijete, bez obzira na spol, nacionalnost, dob, zdravstveni problem ili fizički nedostatak, trebalo pogledati u lice lutke i vidjeti sebe", objasnila je Amy za Daily Mail.

In my time zone, there are 45 minutes left of Father’s Day. I wanted to post this before it’s over ♥️. Kudos to the men...

Objavljuje A Doll Like MeNedjelja, 16. lipnja 2019.

Samo od kolovoza ove godine Amy je sašila oko 400 prilagođenih lutki za djecu, i to dok je istovremeno brinula o svoje troje djece. Zanimanje za njezin posao raste iz dana u dan, pa trenutno Amy za svoje lutke ima listu čekanja od dvije godine, a cilj joj je, kaže, ispuniti baš svaku narudžbu.