Lifestyle

Komentari 2

Ma kakve cajke! Hrvati slušaju rock i metal oko 4 sata dnevno

Ma kakve cajke! Hrvati slušaju rock i metal oko 4 sata dnevno

Istraživanje o navikama vezanim uz slušanje glazbe pokazalo je da čak 80 posto Hrvata kaže da im je glazba izrazito važna u životu, a više od polovice ispitanih ne skida ju s ilegalnih servisa

Čak 80 posto Hrvata kaže da im je glazba izrazito važna u životu, a gotovo četvrtina njih više od četiri sata dnevno provede uživajući u glazbi. Najviše vole slušati rock i metal. Pokazalo je to online istraživanje koje je na oko 4000 ispitanika proveo Huawei, s ciljem da istraži navike Hrvata vezano uz slušanje glazbe, a posebno je zanimljivo da više od polovice ispitanika kaže kako ne skidaju glazbu preko ilegalnih servisa, već ju uredno plaćaju, što pokazuje da smo svjesni važnosti poštivanja glazbenika i glazbene scene. 

POGLEDAJTE VIDEO: 

Hrvati glazbu uglavnom slušaju preko streaming servisa (više od trećine ispitanika), no gotovo trećina ispitanika omiljene pjesme i dalje sluša preko radio postaja. Rezultat se vjerojatno može pripisati tome da se glazba često sluša tijekom vožnje, ali i činjenici da je među ispitanicima najviše onih u dobnoj skupini iznad 46 godina, pa onda oni između 35 i 45 godina. Riječ je, dakle, o nešto zrelijim ispitanicima. 

Oko 64 posto ispitanih preferira korištenje slušalica dok slušaju glazbu, iako to nije uvijek ugodno iskustvo. Naime, gotovo 30 posto ispitanika jako smeta kada se zapletu kablovi, nekih ih smatraju neudobnima, a treće živcira i loša kvaliteta zvuka.

Četvrtina ispitanih je istaknula kako, osim slušanja glazbe, slušalice često koriste i za obavljanje telefonskih razgovora, dok ih druga četvrtina koristi za gledanje filmova i ostalih video sadržaja. 

Zanimljivo je i kako se nošenje slušalica nerijetko povezuje s izbjegavanjem neželjenih razgovora, no više od polovice ispitanika ipak uzima u obzir ljude oko sebe kada odluči nositi slušalice. To pokazuje da su Hrvati ipak okrenuti uživanju u druženju kad za to imaju priliku. 

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Najčitaniji članci