Lifestyle

Komentari 0

Mačji pijesak, kola i WD 40 će isprati uljne mrlje s prilaza kući

Mačji pijesak, kola i WD 40 će isprati uljne mrlje s prilaza kući

Za čist asfalt ili betoske ploče poslužiti će sva sredstva koja već imate u kućanstvu - deterdžent za pranje posuđa, pjesak za mačke, limenka kole, soda bikarbona i sprej WD-40...

Mrlje od ulja i benzina na parkirnom prilazu kući mogu strašno nagrditi cijelu vizuru dvorišta, stoga je potrebno odmah reagirati kad ju spazite. Suvišno ulje potrebno je odmah upiti krpom, a zatim iskoristiti i sljedeće trikove. Za to će vam poslužiti sva sredstva koja već imate u kućanstvu - deterdžent za pranje posuđa, pijesak za mačke, limenka kole, soda bikarbona i sprej WD-40.

POGLEDAJTE VIDEO: Ovo je vozni park naših nogometaša

Pomoći će da se ulje razgradi ili apsorbira prije nego što trajno ostane na asfaltu. Imajte na umu da su ovi savjeti za asfaltne prilaze, mogu djelovati i na betonskim prilazima ili na betonskim pločama u garaži.

Imajte na umu da ove tehnike najbolje djeluju na mrlje od svježeg ulja. I dalje možete pokušati koristiti ove tehnike za stare mrlje od ulja kako biste ih učinili manje uočljivim, ali možda će ipak biti potrebno da to ponovite nekoliko puta prije nego mrlja izblijedi. Također, možete isprobati kombinaciju bilo čega od navedenog - samo ne istovremeno! Neke kemikalije se ne miješaju dobro.

 

Najčitaniji članci