Obavijesti

Lifestyle

Komentari 0

Mačji pijesak, kola i WD 40 će isprati uljne mrlje s prilaza kući

Mačji pijesak, kola i WD 40 će isprati uljne mrlje s prilaza kući
1

Za čist asfalt ili betoske ploče poslužiti će sva sredstva koja već imate u kućanstvu - deterdžent za pranje posuđa, pjesak za mačke, limenka kole, soda bikarbona i sprej WD-40...

VIDEO

Mrlje od ulja i benzina na parkirnom prilazu kući mogu strašno nagrditi cijelu vizuru dvorišta, stoga je potrebno odmah reagirati kad ju spazite. Suvišno ulje potrebno je odmah upiti krpom, a zatim iskoristiti i sljedeće trikove. Za to će vam poslužiti sva sredstva koja već imate u kućanstvu - deterdžent za pranje posuđa, pijesak za mačke, limenka kole, soda bikarbona i sprej WD-40.

POGLEDAJTE VIDEO: Ovo je vozni park naših nogometaša

Pokretanje videa...

02:28

Pomoći će da se ulje razgradi ili apsorbira prije nego što trajno ostane na asfaltu. Imajte na umu da su ovi savjeti za asfaltne prilaze, mogu djelovati i na betonskim prilazima ili na betonskim pločama u garaži.

  • Deterdžent za suđe: Istisnite na uljnu mrlju i dodajte vodu. Izribajte mrlju čvrstom četkom i koristite vrtno crijevo za ispiranje.
  • Pijesak: Posipajte uljnu mrlju jeftinim mačjim otpadom na bazi gline. Pritisnite ga krpom kako biste pomogli da se ulje upije, a zatim ga ostavite preko noći. Sljedećeg dana isperite vodom.
  • Sredstvo za pranje rublja: Deterdžent raspršite na uljnu mrlju i dodajte vodu. Iščetkajte čvrstom četkom, a zatim ostavite da odstoji 30 minuta. Isperite vrtnim crijevom. 
  • Kola: Isipajte limenku ili dvije kole na mrlju. Ostavite preko noći prije čišćenja.
  • Soda bikarbona: Veliku količinu prolijte po uljnoj mrlji, a potom istrljajte čvrstom četkom. Prije ispiranja pričekajte najmanje 30 minuta.
  • Sprej WD-40: Veliku količinu poprskajte na mrlju prije ispiranja vodom.
  • Čistač pećnice: Njime poprskajte mrlju i ostavite da odstoji 5-10 minuta. Očistite je čvrstom četkom, a zatim upotrijebite crijevo pri najvišem pritisku da biste sve detaljno isprali.

Imajte na umu da ove tehnike najbolje djeluju na mrlje od svježeg ulja. I dalje možete pokušati koristiti ove tehnike za stare mrlje od ulja kako biste ih učinili manje uočljivim, ali možda će ipak biti potrebno da to ponovite nekoliko puta prije nego mrlja izblijedi. Također, možete isprobati kombinaciju bilo čega od navedenog - samo ne istovremeno! Neke kemikalije se ne miješaju dobro.

 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?
MNOGI SU SE IZNENADILI

Koristite tu kraticu cijeli život, a znate li što 'WC' zapravo znači?

U 19. stoljeću riječ zahod nije se izgovarala u pristojnom društvu, niti su tjelesne funkcije bile povezivane s korištenjem toaleta. Kratica 'WC' smatrala se prikladnom i dovoljno dalekom od pravog značenja

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za utorak 23. travnja: Biku će pasati samoća, a Vage dobiti radosnu vijest

Pročitajte dnevni horoskop za utorak 23. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje
Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...
ZVIJEZDA NETFLIXOVE SERIJE

Ovo je Gunther, najbogatiji pas na svijetu. I želi doći u Zagreb...

Njemački ovčar Gunther VI. zvijezda serije 'Gunther's Millions', navodno je naslijedio bogatstvo od 65 milijuna dolara. Priča o tim milijunima puna je kontroverzi, ali je nedvojbeno da je pas planirao put u Zagreb...