Lifestyle

Komentari 0

Mačka je s planinarima išla tri puta do vrha švicarske planine

Mačka je s planinarima išla tri puta do vrha švicarske planine

Hrabra mačka je navodno nestala prije nekoliko dana, ali ona je zapravo po treći put krenula prema vrhu planine, a na isti način je pratila i prethodne grupe planinara

Dvojica mladih planinara, Cyril i Erik Rohrer uspinjali su se prema vrhuncu snijegom prekrivene planine Mt. Britsen u Švicarskoj, kad su na visini od oko 1200 metara začuli mijaukanje i shvatili da je ondje jedna izgubljena mačka.

POGLEDAJTE VIDEO: Mačka se opušta s krastavcima na licu

Činilo se da je odlutala i da je na padinama planine završila slučajno, piše Daily Mail. Rohrerovi su kasnije saznali da je mačka nestala prije nekoliko dana te da je to treći put da je krenula prema vrhu planine, prateći na isti način i prethodne grupe planinara.

- Bilo je 4:30 ujutro, mi smo stigli do 1200 metara visine, kad smo iz šume začuli mijaukanje. Ugledali smo uplašenu i zbunjenu mačku koja nam se pridružila te se s nama popela do vrha od 3000 metara - ispripovijedali su mladići.  

- Životinjica je drhtala, a šapice su joj krvarile od hodanja po tvrdome i ledenom snijegu. Odlučili smo je povesti sa sobom. Često smo je nosili kad smo opazili da je preiscrpljena da bi nastavila hodati uzbrdo - rekao je mladi planinar. 

- Druga skupina planinara, koja nas je pretekla na usponu prema vrh, vratila ju je u nizinu i predala vlasnicima. Kasnije smo doznali da je nestala prije četiri dana, a slijedila je i ostale planinare do samoga vrha. Dakle, do vrha je stigla čak tri puta! Životinje su puno žilavije od ljudi i nikad se ne predaju, unatoč bolovima - rekao je Cyril.