Obavijesti

Lifestyle

Komentari 4

Mačke predenjem tjeraju vlasnika da ih brzo nahrani

Mačke predenjem tjeraju vlasnika da ih brzo nahrani
1

Psi svojim vlasnicima češće podižu razinu dobrog raspoloženja, ali mačke pomažu pri tjeranju loših osjećaja, pokazujaola su znanstvena istraživanja

VIDEO

Gladne mačke znaju natjerati vlasnika da ih nahrani, pokazalo je britansko istraživanje. Njihovo predenje može biti tako iritantno da ga ljudski mozak ne može ignorati, a zna potrajati satima. Mačke koja mjauču vlasnik će vjerojatno izbaciti iz sobe, pa su lukavice umjesto toga promijenile svoje predenje tako da što više živcira. No, to čine samo mačke koje su bliske s vlasnicima.
Psima i mačkama ljudi se ne obraćaju jednako. Vlasnici pasa sa svojim ljubimcima često ophode kao s djecom i tepaju im  (“Tko je najljepši psić?”, “Hoće peso papati?”), dok s mačkama to nije čest slučaj.  I psi i mačke mogu razumjeti neke ljudske riječi, ali mačku će rjeđe zanimati što joj netko ima za reći. Psi svojim vlasnicima češće podižu razinu dobrog raspoloženja, ali mačke pomažu pri tjeranju loših osjećaja. Iako mačke se mačke ne doimaju privrženima poput pasa, dokazano je se vesele susretu s vlasnikom i da su tada raspoloženije i sklonije istraživanju.

 MAČKE SU NEPOTKUPLJIVE
Utvrđeno je da je najbolji način za stjecanje povjerenja i prijateljstva mačke taj da poštujete njezinu neovisnost. Uzaludno je mačku maziti ili je potkupljivati slasnim zalogajima ako to radite protiv njezine volje. Ako je pustite da slobodno istražuje prostor i priđe vam svojom voljom, mačka će to znati cijeniti i uzvratiti vam privrženošću.

 MAČKE NE MOGU OKUSITI SLATKO
Zanimljivo je da vlasnici mačaka često nisu u stanju primijetiti ako im se ljubimice udebljaju. Vlasnici pasa to lakše primjećuju. Ipak, oni su sami nerijetko skloni višku kilograma. Premda su vlasnici mačaka statistički gledano mršaviji, neki od njih mačkama daju slatkiše, što je posve pogrešno: ne samo da slatkiši loše utječu na zdravlje, nego mačke uopće nemaju osjet za slatko!
 
PSI NISU BAŠ TAKO POSLUŠNI
Istraživanja provedena nad mađarskim vlasnicima pasa i njihovim ljubimcima pokazala su psi i nisu tako poslušni, kao što se to obično misli. Svega 31% pasa je slušalo naredbe bez obzira na situaciju, dok ih je 53% bilo sklono poslušati ako je situacija bila prikladna. Čini se da vlasnici pasa katkad žmire na neposluh svojih dlakavih prijatelja te da ne gledaju na njih posve realnim očima.

OKVIR: PSI DONOSE NOVA POZNANSTVA
Činjenica je da psi ne mogu razumijeti ljudski govor (osim nekoliko naredbi), ali često su "krivci" za druženje s potpunim strancima. Dokazano je da stariji vlasnici koji šetaju svoje pse često dolaze u priliku za razgovor s neznancima. Nažalost, tema većine tih razgovora nije ništa drugo do – psi, naravno!

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 4
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!
MOŽETE LI DO 25 BODOVA?

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Dnevni horoskop za nedjelju 5. svibnja: Škorpion će biti ludo zaljubljen, a Rak ići u prirodu
KAKVA ĆE VAM BITI NEDJELJA?

Dnevni horoskop za nedjelju 5. svibnja: Škorpion će biti ludo zaljubljen, a Rak ići u prirodu

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 5. svibnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje