Obavijesti

Lifestyle

Maestro okusa, Josip Vrsalović, gost je i ovogodišnje Startup Europe Regatte

Maestro okusa, Josip Vrsalović, gost je i ovogodišnje Startup Europe Regatte
2

U Vili Dalmacija uz obalu, mladi kuhar Josip Vrsalović priprema neodoljive reinterpretacije dalmatinskih jela za Startup Europe Regattu.

Neposredno uz morsku obalu, u krilu Marjanske šume, s prekrasnom terasom i prostranim parkom smjestila se Vila Dalmacija koja će i ove godine ugostiti sudionike Startup Europe Regatte, a za gastronomske čarolije iznova će biti zaslužan 26-godišnji Josip Vrsalović. Višestruko nagrađivani kuhar s bogatom karijerom, koja ga je vodila od sous-chefa do šefa kuhinje u renomiranom splitskom hotelu Park, svojim kulinarskim vještinama zasigurno je ostao duboko urezan u sjećanje sudionicima Regatte.

No, ono što ga je doista izdvojilo i vinulo u gastronomske zvjezdane visine jest njegova reinterpretacija klasičnog dalmatinskog jela savur od srdela obogaćenog aromatičnim biljem i praćenog ukusnim džemom od ljubičastog luka, za koji je Josip osvojio prestižnu Dioklecijanovu amforu. Njegova karijera u kuhinji je dobila zamah još u ranim 20-im godinama, kada je postao šef kuhinje.

Obogaćen znanjem, iskustvom i strašću prema gastronomiji odlučio se vratiti na svoj rodni Brač gdje je dobio ideju za reinterpretaciju autohtonog bračkog jela, premjierno predstavljenog u Zagrebu na susretu Bračana. Genijalno je transformirao klasični vitalac u primamljivi burger, a njegove kanelone ispunjene sočnim janjećim iznutricama, nadopunjene kuglicom sladoleda od bračkog ovčjeg sira, ponovno su predstavile brački specijalitet svijetu, što je iznova potvrdilo kako njegova kulinarska kreativnost ne poznaje granice.

Saznali smo kako priprema još nekoliko kulinarskih remek djela, koji će uskoro ugledati svjetlo dana. Stoga, ne čudi kako sudionici ovogodišnje Startup Europe Regatte s nestrpljenjem iščekuju što će im Josip pripremiti, U suradnji s još jednim Bračaninom, Ivom Bartulovićem koji će Josipu osigurati namirnice iz svoje tvrtke Centaurus, sprema poslasticu koja će oduševiti nepca.

Prisjetimo se, prošle godine je Josip oduševio sudionike sa savurom od srdela i kuglicama od kozica na kremi od sipe za koje se tražila porcija više. Ne samo da je oduševio kulinarskim umijećem i prezentacijskim vještima, već time najavio još posebnije iznenađenje za ovogodišnje izdanje Startup Europe Regatte.

Josipova priča više je od kulinarske priče, to je priča o naslijeđu, inovaciji i nesvakidašnjim okusima Dalmacije i Brača.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom
od 5. do 11. 5.

Veliki tjedni horoskop: Vagama se ne sviđa situacija na poslu, a Ribe će se zbližiti s partnerom

Blizanci će upotrijebiti pravu riječ u pravo vrijeme i odškrinuti vrata suradnji. Mnoštvo korisnih informacija bit će vam dostupnije nego inače, a vaša kreativnost i snalažljivost bit će istaknuti

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!
MOŽETE LI DO 25 BODOVA?

Misliš da ti sive ćelije rade bolje nego Poiroitu? Riješi 25 pitanja na ovom kvizu i saznaj istinu!

Samo za čitatelje 24sata donosimo zabavan i izazovan kviz od 25 pitanja u kojem se testira vaše znanje iz filma, zemljopisa, povijesti, glazbe...
Danas je pravoslavni Uskrs: Evo zašto 'kasni' 35 dana i kako to da ga 2025. slavimo na isti dan
RAZLIČITO RAČUNANJE

Danas je pravoslavni Uskrs: Evo zašto 'kasni' 35 dana i kako to da ga 2025. slavimo na isti dan

Zbog razlike u računanju, pravoslavni Uskrs najčešće pada tjedan dana nakon katoličkog i protestantskog, no ove godine je nakon čak pet nedjelja. Iduće godine će se računanja poklopiti