Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
20 komentara

Trudnica s rakom je ipak rodila: 'Osjećala sam mu kucanje srca'

Amerikanka Jade Davis (36) tijekom trudnoće dobila je dijagnozu agresivnog karcinoma dojke. Savjetovali su joj prekid trudnoće radi liječenja, no ona je to odlučno odbila

Foto: Loma Linda University Health
20 komentara

Liječnici su joj rekli da je beba premalena da bi je spašavali, a da je za nju situacija doslovno značila život ili smrt, piše The Sun.

POGLEDAJTE VIDEO:

Jade je bila trudna tek nekoliko tjedana kad je napipala tvrdu kvržicu u dojci. Otišla je liječniku, no isprva su mislili da je riječ o dobroćudnoj tvorbi koju su prouzročili hormoni. Ona nije bila sigurna u tu ocjenu.

STRAŠNA DIJAGNOZA Rodila kćer i otkrila da ima rak: Zar je neću gledati kako raste?

Vjerovala je svojim instinktima i inzistirala je na biopsiji. Rezultati su pokazali da ima triple negativan rak dojke drugog stadija.

Foto: Screenshot/KTLA

- Nisam znala kako se postaviti prema trudnoći sve dok mi nisu rekli da je trebam prekinuti. Da sam ignorirala nalaz, sada bih bila mrtva, kazala je novinarima.

Savjetovali su joj pobačaj kako bi odmah mogla započeti s agresivnim liječenjem, no ona nije pristala na to. Prisjetila se kako su u njoj nešto pobunilo.

Nel Pavletić/Pixsell NIJE SE PREDALA Rodila pod kemoterapijom, liječnici kažu da je učinila čudo

- Odlučila sam zadržati trudnoću jer nisam htjela da o sudbini mog djeteta odlučuje stranac, kazala je. Prebacili su je u Loma Linda Sveučilišnu bolnicu gdje su započeli s kemoterapijom.

Foto: Screenshot/KTLA

- Njegovo je srce kucalo. Osjećala sam ga unutra. Borio se, pa sam se i ja morala boriti, ustvrdila je.

Rodila je u srpnju. Posljednji nalazi su pokazali da se rak nije proširio. U studenom je čeka posljednji ciklus kemoterapije. Samohrana mama Jade vjeruje kako je samo čudo zaslužno što su ona i dječak preživjeli.

Foto: Screenshot/KTLA

- Strašno mi je prisjetiti se da je moja trudnoća imala element dodatnog straha, no osjećam se blagoslovljenom kad pogledam sina, i ništa više od toga nisam mogla tražiti - dodala je.

Dr. Jukes Namm iz bolnice kazao je da je ona imala jedan od najagresivnijih tipova raka dojke.

youtube SRETAN KRAJ Nakon tri pobačaja i jako puno tuge rodila predivne četvorke

- Dobra je vijest što je odmah reagirao na kemoterapiju, istaknuo je liječnik. National Breast Cancer Foundation pojašnjava kako nema posebnog uzroka nastanka tog tipa karcinoma. Oni, za razliku od ostalih vrsta tumora, nemaju receptore koji im omogućuju rast iz estrogena, progesterona ili HER-2/neu gena.

Teže ih se liječi jer se brže šire, no liječenje je često vrlo uspješno. Liječi se kemoterapijom koja je uspješna ako je primijene što ranije. Od njega češće obolijevaju žene s BRCA 1 i BRCA 2 genom te one koje su već preboljele rak dojke.

POGLEDAJTE VIDEO SERIJAL 'ZENZACIJA' S IVANOM ŠARIĆEM:

Možda vas zanima i ovo:
Naši partneri pišu
Message