Na portal se također možeš prijaviti i
putem svog Facebook ili Google računa.
ili Prijava Prijavi se
Najnovije vijesti iz Hrvatske i Svijeta na 24sata
1 komentara

Majka Terezija - rođena je u znaku praktične i vrijedne Djevice

Planetarno poznata postala je 1969. kada je konzervativni novinar BBC-a Malcolm Muggeridge napisao knjigu i snimio dokumentarac o njoj. Revolucionarni Uran u prvoj kući podario joj je lidersku ulogu

1 komentara

Majka Terezija, svjetovnog imena Agnes Gonxha Bojaxhiu, najpoznatija misionarka albanskog podrijetla i indijskog državljanstva, rođena je 27.8.1910. u znaku praktične, pametne i vrijedne Djevice. Ascendent joj je u znaku religije, vatrenom Strijelcu, ali horoskopom dominira zemljani element (tri planeta u Djevici, dva u Biku i jedan u Jarcu): red, rad, disciplina i dužnost. Revolucionarni Uran u prvoj kući podario joj je lidersku ulogu, ali on je u Jarcu, koji poštuje tradiciju i opire se promjenama. Egzaltirani Mjesec i karmički čvor u kući su djece (5.) u Biku: žestoka je protivnica abortusa, kontracepcije i razvoda. Tranzitni Saturn na Asc (nova faza u životu, doba sazrijevanja) i Jupiter u 5. kući odveli su je 1929. vrlo mladu u Calcuttu u Indiji, u kojoj je sedamnaest godina radila s djecom, prvo kao nastavnica, a zatim i ravnateljica škole. Iako u vodenim znakovima nema osobnih planeta, što se tumači nedostatkom empatije, u Raku se nalazi generacijski Neptun, drugi planet vjere i duhovnosti: on se u ovom znaku doma i obitelji ponaša zaštitnički i spreman je na žrtvu. Taj vladar medija u njezinom je horoskopu u sedmoj kući – javnosti. Planetarno poznata postala je 1969. kada je konzervativni novinar BBC-a Malcolm Muggeridge napisao knjigu i snimio dokumentarni film o njoj. U to je vrijeme Jupiter tranzitirao njenu ionako naglašenu devetu kuću – vjere, inozemstva i slave, u kojoj se nalaze vladari znaka Merkur i Ascedenta Jupiter. Katoličku redovničku zajednicu Misionarke ljubavi osnovala je pod okriljem Vatikana 7.10.1950. kada je Neptun prolazio tom kućom. Do kraja života uspjela je osnovati tri tisuće ogranaka, uključujući 1963. i muški red – Braću misionara u ljubavi.  
Za svoj rad s bolesnima, siromašnima i nemoćnima dobila je brojne nagrade vlada i civilnih društava. Najznačajniju od njih - Nobelovu primila je 10.12.1979., u vrijeme kada su Jupiter i Saturn boravili u Djevici, a Neptun u Strijelcu. U listopadu 1985. održala je govor pred skupštinom UN-a povodom proslave četrdesetogodišnjice osnutka te organizacije, a u prosincu otvorila je, iako su joj mnogi zamjerili izjavu da je to „pravedna kazna za neprilično seksualno ponašanje“, prvu kuću za oboljele od AIDS-a u New Yorku.
Majka Terezija preminula je od infarkta 5.9.1997. u Calcutti: Saturn je došao na IC (os 4. kuće, dom i obitelj, grob, posmrtna slava), Uran iz Vodenjaka bio je u kvadratu s natalnim Saturnom u 4. kući u Biku, a tranzitni Pluton, prirodni vladar 8. kuće (smrt, karma), bio je u egzaktnom kvadratu s njezinim Suncem u 8. kući.

natalna karte Majke Terezije
 

Izreke: Ljudi su katkad neuračunljivi, nelogični i sebični; ipak im oprosti!
    Ne čekajte vođe, učinite to sami, od osobe do osobe.
    Nađi vremena za igru, to je tajna vječne mladosti.
    Nađi vremena za prijateljstvo, to je put do sreće.

Tema: Natalne karte

Možda vas zanima i ovo:
Message